Twee Deerlijknaren Niels én Jérémie staan in de Top 10 van de Vlaamse Ultratop 50

Twee Deerlijknaren Jérémie Vrielynck én Niels Destadsbader staan in de Top 10 van de Vlaamse Ultratop 50. Een uniek moment ! © Evelyne Dedeyne/Jopix
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In de Vlaamse Ultratop 50 van Radio 2 van zondagnamiddag 21 juni viel één iets op, namelijk dat twee artiesten uit dezelfde gemeente Deerlijk niet enkel allebei in deze Vlaamse Ultratop 50 prijken, maar ook allebei in de Top 10 staan. Niels Destadsbader staat op plaats 2 met ‘Nooit alleen’ en zijn dorpsgenoot Jérémie Vrielynck staat na vier weken met ‘Alleen bij jou’ nu al op plaats 10 van dezelfde Vlaamse Ultratop 50. Dat is toch een zeldzaamheid, een uniek moment.

Zowel Niels Destadsbader als Jérémie Vrielynck wonen in Deerlijk. Niels (31) was toen hij de leeftijd van Jérémie (20) had ook bezig met de uitbouw van zijn zangcarrière. Niet alles liep direct van een leien dakje. Nu Niels zowel als vtm-gezicht én als artiest niets anders dan succes kent, denken sommigen dat dit al vanaf het eerste moment zo was. Maar dat was helemaal niet zo. Ook Niels begon onderaan de muzikale ladder en wist door veel ups en downs het publiek in te palmen en constant maar hogerop te geraken in de hitparade. Het resultaat is bekend : bomvolle Antwerpse Sportpaleizen !

Jérémie keek al altijd op naar zijn muzikale dorpsgenoot Niels. Jérémie is ook al jaren bezig met muziek én ook bij hem lukte het niet vanaf dag één. Het was een tocht met vallen en opstaan, waardoor de jonge zanger het wel eens niet meer zag zitten. Maar wie hogerop wil geraken, moet zijn schouders willen rechten en niet bij de pakken blijven zitten. Ook Jérémie is zo’n artiest. Hij maakte al heel wat muziek, maar het is pas in het voorbije anderhalf jaar dat hij met zijn nummers in de Vlaamse Ultratop 50 geraakt. Een eerste keer dateert van oktober 2018 toen Jérémie nieuwe mensen leerde kennen en hij een stevige duw in de rug kreeg, met als eindresultaat vier weken Vlaamse Ultratop 50 met het zelfgeschreven lied ‘Mezelf zijn’. Jérémie had de smaak te pakken en experimenteerde in zijn eigen muziekstudio in Deerlijk nog meer met muziek. In het voorjaar van 2019 kwam opnieuw een zelfgeschreven liedje ‘Julie’ uit. De zanger hield altijd vol dat dit geen song was voor zijn huidige vriendin Julie, maar op dat moment keek hij wel al met één oog naar ‘zijn Julie’ én is hij nu al meerdere maanden samen met diezelfde Julie. Met de single ‘Julie’ kwam hij op 49 binnen in de Vlaamse Ultratop 50, maar helaas was het mooie liedje al na één week voorbij. Geen tweede week notering in deze Vlaamse Ultratop 50. Jérémie was ontgoocheld, kreeg een dipje, maar net zoals een échte artiest besloot hij om niet op te geven. Op vrijdag 22 mei kwam ‘Alleen bij jou’ uit. Jérémie hoopte op een beetje méér succes dan met de single ‘Julie’ én succes kreeg hij. Zondag jl. stond hij met dit nummer op plaats 10 in de Vlaamse Ultratop 50. Jérémie kwam binnen op plaats 35, de week erna stond hij op 18, nogmaals één week later op 12 en zondag jl. al op 10. En wie staat er voor hem in deze Top 10 ? Niet enkel Regi en #LikeMe, maar ook op plaats 2 niemand minder dan zijn dorpsgenoot Niels Destadsbader met de single ‘Nooit alleen’. Of hoe twee Deerlijknaren op hetzelfde moment in dezelfde Vlaamse Ultratop 50 staan en ook twee verschillende plaatsen in die Top 10 inpalmen. Met ‘Nooit alleen’ is het al de tiende weeknotering voor Niels, terwijl Jérémie met ‘Alleen bij jou’ al vier weken deze hitparade siert. En volgende week ? Stijgt Jérémie nog één of meerdere plaatsen ? Blijft Niels op twee staan of zakt hij enkele plaatsen ? Alle Deerlijknaren zullen vanaf heden nu nog met meer aandacht op zondagnamiddag luisteren naar de Vlaamse Ultratop 50 op Radio 2. (PADI)

Twee Deerlijknaren Niels én Jérémie staan in de Top 10 van de Vlaamse Ultratop 50

Twee Deerlijknaren Niels én Jérémie staan in de Top 10 van de Vlaamse Ultratop 50

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier