Het is niet de eerste keer dat Toon (36) de organisatie van een kerstconcert voor zijn rekening neemt. In 2016 pakte Toon daar de allereerste keer mee uit in de Sint-Amanduskerk in Oostrozebeke. Toen nodigde Toon ook Eurosong-winnaar Axel Hirsoux uit.

Terug van weggeweest

Het publiek wist dit kerstconcert te smaken, zodat hij in 2017 nogmaals een dergelijke avond organiseerde. Het gastoptreden werd verzorgd door Suzy Marrel uit Oostrozebeke. Vorig jaar sloeg Toon één jaartje over. Op vraag van heel wat mensen besloot hij dit jaar opnieuw zijn schouders onder een nieuw kerstconcert te plaatsen.

Toon Van Belleghem en Axel Hirsoux tijdens een vorig kerstconcert., Tom Desnoeck-UnitasFotos
Toon Van Belleghem en Axel Hirsoux tijdens een vorig kerstconcert. © Tom Desnoeck-UnitasFotos

"Afspraak op zaterdag 21 december om 20 uur in de Sint-Amanduskerk in Oostrozebeke", verklapt Toon. "Ik breng kerstsongs, afgewisseld met Nederlandstalige en Engelstalige popsongs van vroeger en nu. Ik sta twee keer 45 minuten op het podium. Verder is er ook één duet voorzien met zangeres Suzy Marrel uit Oostrozebeke, die eveneens afzonderlijk twee nummers zelf zingt. Het koor Vox Musica uit Roeselare komt met een 40-tal koorleden langs. Ze zullen mij in een drietal nummers ondersteunen."

Popband

Toon staat niet alleen in de imposante kerk, want hij wordt bijgestaan door een sterke popband met de muzikanten Chris Brooker (drum), Xavier Declercq (bas), Jonathan Depaepe (gitaar), Roy De Coninck (piano), Thomas Verledens (viool) en Stefanie De Ruyck (backing-zangeres).

Voor Toon en zijn groep stopt het niet bij één kerstconcert. Op vraag van Piano's Maene in Ruiselede brengt hij in de concertzaal van dit bedrijf op zaterdag 14 december om 20 uur eveneens een kerstconcert, samen met zijn popband. "Ik speel daar eveneens op één van de huisvleugels van Piano's Maene", vertelt Toon.

(PADI)

Zaterdag 21 december : tickets 16, 9 (kinderen) en 25 euro (VIP) - www.toonvanbelleghem.be, 0476 63 70 63 - Zaterdag 14 december : tickets aan 15 euro. Reserveren via website Piano's Maene.

Het is niet de eerste keer dat Toon (36) de organisatie van een kerstconcert voor zijn rekening neemt. In 2016 pakte Toon daar de allereerste keer mee uit in de Sint-Amanduskerk in Oostrozebeke. Toen nodigde Toon ook Eurosong-winnaar Axel Hirsoux uit. Het publiek wist dit kerstconcert te smaken, zodat hij in 2017 nogmaals een dergelijke avond organiseerde. Het gastoptreden werd verzorgd door Suzy Marrel uit Oostrozebeke. Vorig jaar sloeg Toon één jaartje over. Op vraag van heel wat mensen besloot hij dit jaar opnieuw zijn schouders onder een nieuw kerstconcert te plaatsen. "Afspraak op zaterdag 21 december om 20 uur in de Sint-Amanduskerk in Oostrozebeke", verklapt Toon. "Ik breng kerstsongs, afgewisseld met Nederlandstalige en Engelstalige popsongs van vroeger en nu. Ik sta twee keer 45 minuten op het podium. Verder is er ook één duet voorzien met zangeres Suzy Marrel uit Oostrozebeke, die eveneens afzonderlijk twee nummers zelf zingt. Het koor Vox Musica uit Roeselare komt met een 40-tal koorleden langs. Ze zullen mij in een drietal nummers ondersteunen." Toon staat niet alleen in de imposante kerk, want hij wordt bijgestaan door een sterke popband met de muzikanten Chris Brooker (drum), Xavier Declercq (bas), Jonathan Depaepe (gitaar), Roy De Coninck (piano), Thomas Verledens (viool) en Stefanie De Ruyck (backing-zangeres).Voor Toon en zijn groep stopt het niet bij één kerstconcert. Op vraag van Piano's Maene in Ruiselede brengt hij in de concertzaal van dit bedrijf op zaterdag 14 december om 20 uur eveneens een kerstconcert, samen met zijn popband. "Ik speel daar eveneens op één van de huisvleugels van Piano's Maene", vertelt Toon. (PADI)Zaterdag 21 december : tickets 16, 9 (kinderen) en 25 euro (VIP) - www.toonvanbelleghem.be, 0476 63 70 63 - Zaterdag 14 december : tickets aan 15 euro. Reserveren via website Piano's Maene.