Eén dikke maand na zijn debuut in Duitsland staat Thomas Julian komende zondag inderdaad al voor de eerste keer op een podium in Duitsland. "Ik ben heel blij dat ik - ondanks deze moeilijke periode door corona - toch de mogelijkheid heb om op te treden in Duitsland. Deze maand staan er ook enkele optredens vast in België. Ik had echter nooit gedacht dat ik ook in september al in Duitsland zou mogen optreden en dit al één maand na mijn Duitse debuut. We zijn nog bezig met het vastleggen van mijn programma voor mijn Duits optreden. Voor deze productie staat Tobias Schwall uit Berlijn in, een zeer grote naam in de Duitse muziekwereld. Hij produceert vooral de grootste namen in Duitsland, waaronder Hélène Fischer", zegt Thomas toch met enige fierheid in zijn stem. "Wegens de strenge coronamaatregelen in Duitsland werden we pas voorbije week voor dit optreden gecontacteerd. Ik begon meteen mijn Duitse songteksten in te studeren.

Het eerste Duitse optreden van Thomas Julian vindt plaats tijdens 'Schlager Namittag' in een grote feesttent in Gelsenkirchen in de regio van Dortmund. "Er zijn helaas al geen tickets niet meer te verkrijgen. Ik ben heel benieuwd hoe men daar met de strenge coroanaregels omgaat, maar ik ben nog nieuwsgieriger hoe het Duitse publiek zal reageren op die jonge Belg die komt zingen", glimlacht Thomas. "Het is al sinds maart geleden dat ik nog op een podium stond. Het zal even wennen worden en omdat het zolang geleden is, zal ik wel wat nerveus zijn, maar alles komt goed. Voor mezelf is het een heel speciaal optreden, want 't is mijn allereerste optreden op Duitse bodem. Ik moet eerst honderden kilometers rijden vooraleer ik kan optreden. Tijdens dit optreden zal ik niet enkel in de Duitse taal zingen, maar ook Duits praten. En dit voor iemand die begin dit jaar nog de Duitse taal niet machtig was. Ik zing uiteraard mijn eigen lied 'Wir Leben Unseren Traum', maar ook 'Joanna' en 'Een ster' zijn nummers die oorspronkelijk uit Duitsland komen. Ik kijk er naar uit om mijn Duitse fans te leren kennen en ik ben benieuwd naar hun reactie."

'Wir Leben Unseren Traum' haalde ondertussen al 90.000 streams en 130.000 views op youTube en dit in slechts vijf weken tijd. Dit is alvast een goede start voor de jonge Belgische nieuwkomer in Duitsland. (PADI)

Eén dikke maand na zijn debuut in Duitsland staat Thomas Julian komende zondag inderdaad al voor de eerste keer op een podium in Duitsland. "Ik ben heel blij dat ik - ondanks deze moeilijke periode door corona - toch de mogelijkheid heb om op te treden in Duitsland. Deze maand staan er ook enkele optredens vast in België. Ik had echter nooit gedacht dat ik ook in september al in Duitsland zou mogen optreden en dit al één maand na mijn Duitse debuut. We zijn nog bezig met het vastleggen van mijn programma voor mijn Duits optreden. Voor deze productie staat Tobias Schwall uit Berlijn in, een zeer grote naam in de Duitse muziekwereld. Hij produceert vooral de grootste namen in Duitsland, waaronder Hélène Fischer", zegt Thomas toch met enige fierheid in zijn stem. "Wegens de strenge coronamaatregelen in Duitsland werden we pas voorbije week voor dit optreden gecontacteerd. Ik begon meteen mijn Duitse songteksten in te studeren.Het eerste Duitse optreden van Thomas Julian vindt plaats tijdens 'Schlager Namittag' in een grote feesttent in Gelsenkirchen in de regio van Dortmund. "Er zijn helaas al geen tickets niet meer te verkrijgen. Ik ben heel benieuwd hoe men daar met de strenge coroanaregels omgaat, maar ik ben nog nieuwsgieriger hoe het Duitse publiek zal reageren op die jonge Belg die komt zingen", glimlacht Thomas. "Het is al sinds maart geleden dat ik nog op een podium stond. Het zal even wennen worden en omdat het zolang geleden is, zal ik wel wat nerveus zijn, maar alles komt goed. Voor mezelf is het een heel speciaal optreden, want 't is mijn allereerste optreden op Duitse bodem. Ik moet eerst honderden kilometers rijden vooraleer ik kan optreden. Tijdens dit optreden zal ik niet enkel in de Duitse taal zingen, maar ook Duits praten. En dit voor iemand die begin dit jaar nog de Duitse taal niet machtig was. Ik zing uiteraard mijn eigen lied 'Wir Leben Unseren Traum', maar ook 'Joanna' en 'Een ster' zijn nummers die oorspronkelijk uit Duitsland komen. Ik kijk er naar uit om mijn Duitse fans te leren kennen en ik ben benieuwd naar hun reactie."'Wir Leben Unseren Traum' haalde ondertussen al 90.000 streams en 130.000 views op youTube en dit in slechts vijf weken tijd. Dit is alvast een goede start voor de jonge Belgische nieuwkomer in Duitsland. (PADI)