Oorspronkelijk won hij een single-opname, maar de platenfirma Universal heeft dat omgezet in een album dat in mei verschijnt en waarop Nederlandstalige amusementsmuziek zal staan. John Leo kreeg voor zijn album de hulp van o.a. Will Tura, John Terra en producer Bert Gielen. De poulain van The Voice Senior-coach Walter Grootaers kreeg - naast een platencontract en 10.000 euro die hij al investeerde in zijn opnamestudio - ook een uitnodiging voor Het Schlagerfestival in Hasselt. "Dat ik dat nog allemaal mag meemaken", glimlacht John. "Met de John Leo Showband heb ik meer dan 50 jaar artiesten begeleid op het podium. Nu sta ik zelf, met een live band, op het grootse muziekfeest van Vlaanderen. Ik breng De Clown, het nummer dat ik bracht tijdens de finale van The Voice Senior."

Muziek in de genen

Had je Gelenaar Leo Geudens enkele jaren geleden voorspeld dat hij nog op latere leeftijd zou doorbreken bij het grote publiek, zou worden aangeklampt in de supermarkt door jongeren die met hem een selfie willen, een platencontract zou versieren én op het podium zou staan van Het Schlagerfestival in Hasselt, hij zou je voor gek hebben verklaard. "Muziek zit in mijn genen. Ik zing al sinds mijn vijfde. Toen kreeg ik een accordeon en leerde de pastoor mij te Lourdes in de Bergen zingen. Later volgde het Tura-repertoire en voor ik het wist had ik ook Engelstalige muziek onder de knie. Begin de jaren zeventig heb ik de John Leo Showband opgericht. Een begeleidingsorkest met mezelf en zes à acht muzikanten, waarmee ik 50 jaar later nog steeds actief ben. We hebben Duitse en Nederlandse artiesten begeleid, maar ook Will Tura, wijlen Ann Christy, John Terra en zelfs de Britse superster Engelbert Humperdinck stond met ons op het podium."

Wat John Leo typeert is zijn indrukwekkend stemgeluid, een sterke troef die hij als allround artiest perfect uitspeelt. "Ik zing doodgraag en behandel mijn stem met de best mogelijke zorgen. Dat wil zeggen voldoende rusten, niet roken, niet drinken en proberen gespaard te blijven van verkoudheden. Ik wil nog zolang mogelijk doorgaan met het maken van muziek en het entertainen van mijn publiek. Vroeger was ik de underdog en werd ik pas na mijn optreden bedolven met complimenten. Tegenwoordig zijn ze al enthousiast als ik binnenkom", lacht hij. "We hebben voor u gestemd toen we u bezig zagen in The Voice. Dat was echt heel straf, zeggen ze nu. Dit zijn complimenten die ik dankbaar in ontvangst neem en die alleen maar stimulerend werken om ermee door te gaan. Ik beleef nu zoveel mooie momenten, zoals optreden op Het Schlagerfestival. Wie had dat ooit gedacht", besluit John.

(PADI)

Zaterdag 6 april om 20 uur: laatste keer Het Schlagerfestival in Hasselt met o.a. John Leo. Uitverkocht.

Oorspronkelijk won hij een single-opname, maar de platenfirma Universal heeft dat omgezet in een album dat in mei verschijnt en waarop Nederlandstalige amusementsmuziek zal staan. John Leo kreeg voor zijn album de hulp van o.a. Will Tura, John Terra en producer Bert Gielen. De poulain van The Voice Senior-coach Walter Grootaers kreeg - naast een platencontract en 10.000 euro die hij al investeerde in zijn opnamestudio - ook een uitnodiging voor Het Schlagerfestival in Hasselt. "Dat ik dat nog allemaal mag meemaken", glimlacht John. "Met de John Leo Showband heb ik meer dan 50 jaar artiesten begeleid op het podium. Nu sta ik zelf, met een live band, op het grootse muziekfeest van Vlaanderen. Ik breng De Clown, het nummer dat ik bracht tijdens de finale van The Voice Senior."Had je Gelenaar Leo Geudens enkele jaren geleden voorspeld dat hij nog op latere leeftijd zou doorbreken bij het grote publiek, zou worden aangeklampt in de supermarkt door jongeren die met hem een selfie willen, een platencontract zou versieren én op het podium zou staan van Het Schlagerfestival in Hasselt, hij zou je voor gek hebben verklaard. "Muziek zit in mijn genen. Ik zing al sinds mijn vijfde. Toen kreeg ik een accordeon en leerde de pastoor mij te Lourdes in de Bergen zingen. Later volgde het Tura-repertoire en voor ik het wist had ik ook Engelstalige muziek onder de knie. Begin de jaren zeventig heb ik de John Leo Showband opgericht. Een begeleidingsorkest met mezelf en zes à acht muzikanten, waarmee ik 50 jaar later nog steeds actief ben. We hebben Duitse en Nederlandse artiesten begeleid, maar ook Will Tura, wijlen Ann Christy, John Terra en zelfs de Britse superster Engelbert Humperdinck stond met ons op het podium."Wat John Leo typeert is zijn indrukwekkend stemgeluid, een sterke troef die hij als allround artiest perfect uitspeelt. "Ik zing doodgraag en behandel mijn stem met de best mogelijke zorgen. Dat wil zeggen voldoende rusten, niet roken, niet drinken en proberen gespaard te blijven van verkoudheden. Ik wil nog zolang mogelijk doorgaan met het maken van muziek en het entertainen van mijn publiek. Vroeger was ik de underdog en werd ik pas na mijn optreden bedolven met complimenten. Tegenwoordig zijn ze al enthousiast als ik binnenkom", lacht hij. "We hebben voor u gestemd toen we u bezig zagen in The Voice. Dat was echt heel straf, zeggen ze nu. Dit zijn complimenten die ik dankbaar in ontvangst neem en die alleen maar stimulerend werken om ermee door te gaan. Ik beleef nu zoveel mooie momenten, zoals optreden op Het Schlagerfestival. Wie had dat ooit gedacht", besluit John. (PADI)