The Hollies is één van de succesvolste groepen die ontstonden in de jaren zestig. 55 jaar later blijven ze nog altijd volle zalen in vervoering brengen. Hun formule is eenvoudig: de ene na de andere hit brengen. Daar hebben deze rasartiesten geen gebrek aan. In de jaren zeventig hadden ze meer hits dan een gerenommeerde groep als The Beatles en dat wil wat zeggen.

Van bij de start in Kursaal Oostende zat de sfeer er direct in. Dat kon ook niet anders wanneer je begint met kleppers als "Just One Look" en "Sorry Suzanne". Het publiek werd de volledige avond getrakteerd met niets anders dan hits als "Bus Stop", "Just One Look "... Te veel om allemaal op te noemen. Na de pauze werd het publiek geregeld gevraagd om mee te zingen, wat dan ook uit volle borst gebeurde. Toen zanger Peter Howarth het wondermooie "Sandy" bracht was de zaal muisstil. Nadien kreeg de groep voor dat nummer een verdiende staande ovatie. Ook gitarist Tony Hicks kon niet achterblijven. Hij bracht zijn beroemde gitaarsolo met aansluitend "Stop Stop Stop ". Het publiek was niet meer te houden. De volledige zaal veerde recht om niet meer te gaan zitten. The Hollies zorgden voor een schitterende avond, die niemand vlug zal vergeten. Hopelijk wachten ze niet opnieuw vijftien jaar om nog eens naar Vlaanderen én vooral dan naar Kursaal Oostende terug te komen.

(PADI & Daniël/Foto's PADI & Daniël)

The Hollies is één van de succesvolste groepen die ontstonden in de jaren zestig. 55 jaar later blijven ze nog altijd volle zalen in vervoering brengen. Hun formule is eenvoudig: de ene na de andere hit brengen. Daar hebben deze rasartiesten geen gebrek aan. In de jaren zeventig hadden ze meer hits dan een gerenommeerde groep als The Beatles en dat wil wat zeggen.Van bij de start in Kursaal Oostende zat de sfeer er direct in. Dat kon ook niet anders wanneer je begint met kleppers als "Just One Look" en "Sorry Suzanne". Het publiek werd de volledige avond getrakteerd met niets anders dan hits als "Bus Stop", "Just One Look "... Te veel om allemaal op te noemen. Na de pauze werd het publiek geregeld gevraagd om mee te zingen, wat dan ook uit volle borst gebeurde. Toen zanger Peter Howarth het wondermooie "Sandy" bracht was de zaal muisstil. Nadien kreeg de groep voor dat nummer een verdiende staande ovatie. Ook gitarist Tony Hicks kon niet achterblijven. Hij bracht zijn beroemde gitaarsolo met aansluitend "Stop Stop Stop ". Het publiek was niet meer te houden. De volledige zaal veerde recht om niet meer te gaan zitten. The Hollies zorgden voor een schitterende avond, die niemand vlug zal vergeten. Hopelijk wachten ze niet opnieuw vijftien jaar om nog eens naar Vlaanderen én vooral dan naar Kursaal Oostende terug te komen. (PADI & Daniël/Foto's PADI & Daniël)