The Colorist Orchestra bewandelt steeds weer grillige muzikale paden vol avontuur en experiment. Het achtkoppige collectief rond Aarich Jespers en Kobe Proesmans boeit en onderscheid zich, dankzij een dubbele innovatieve visie : enerzijds is er de unieke samenwerking met een bepaalde singer-songwriter, anderzijds die combinatie van eigenzinnig ingezette klassieke instrumenten met een eerder ongewoon en eclectisch instrumentarium. Het fundamentele idee achter The Colorist Orchestra is het herwerken, het 're-arrangeren' van het repertoire van een specifiek artiest. Zoals een colorist doet met een film of een strip - ontstaan er nieuwe arrangementen voor bestaande composities -, die als het ware uitmonden in een 'akoestische live remix' of 'omgekeerde karaoke'.

Die frisse songs worden vervolgens live gebracht in een exclusieve concertreeks. Het originele karakter en geluid van The Colorist Orchestra wordt sterk bepaald door haar leden en instrumentale bezetting. Kobe en Aarich schrijven hun composities daarom met de eigenheid van elk bandlid in gedachten - gelaagde grooves en een filmisch canvas vormen daarbij de belangrijkste invalshoeken. Nadat het ensemble eerder al de krachten bundelde met Emiliana Torrini (IJsland), Cibelle(Brazilie), Lisa Hannigan (Ierland), Sumie Nagano (Zweden) en Howe Gelb(USA) werd deze keer Gabriel Riosuitgenodigd. Rios is een wereldburger laverend tussen Puerto Rico, Gent, New York en Amsterdam. Zijn grenzeloos parcours, voorliefde voor ritmiek en uitgesproken songs zouden wel eens de grote drijfveer kunnen worden voor deze exclusieve collaboratie.

De bezetting : Kobe Proesmans, Aarich Jespers, Sep François, Wim De Busser, Tim Vandenbergh, Inne Eysermans, Jeroen Baert, Karel Coninx. Info en tickets : www.despil.be.

The Colorist Orchestra bewandelt steeds weer grillige muzikale paden vol avontuur en experiment. Het achtkoppige collectief rond Aarich Jespers en Kobe Proesmans boeit en onderscheid zich, dankzij een dubbele innovatieve visie : enerzijds is er de unieke samenwerking met een bepaalde singer-songwriter, anderzijds die combinatie van eigenzinnig ingezette klassieke instrumenten met een eerder ongewoon en eclectisch instrumentarium. Het fundamentele idee achter The Colorist Orchestra is het herwerken, het 're-arrangeren' van het repertoire van een specifiek artiest. Zoals een colorist doet met een film of een strip - ontstaan er nieuwe arrangementen voor bestaande composities -, die als het ware uitmonden in een 'akoestische live remix' of 'omgekeerde karaoke'. Die frisse songs worden vervolgens live gebracht in een exclusieve concertreeks. Het originele karakter en geluid van The Colorist Orchestra wordt sterk bepaald door haar leden en instrumentale bezetting. Kobe en Aarich schrijven hun composities daarom met de eigenheid van elk bandlid in gedachten - gelaagde grooves en een filmisch canvas vormen daarbij de belangrijkste invalshoeken. Nadat het ensemble eerder al de krachten bundelde met Emiliana Torrini (IJsland), Cibelle(Brazilie), Lisa Hannigan (Ierland), Sumie Nagano (Zweden) en Howe Gelb(USA) werd deze keer Gabriel Riosuitgenodigd. Rios is een wereldburger laverend tussen Puerto Rico, Gent, New York en Amsterdam. Zijn grenzeloos parcours, voorliefde voor ritmiek en uitgesproken songs zouden wel eens de grote drijfveer kunnen worden voor deze exclusieve collaboratie.De bezetting : Kobe Proesmans, Aarich Jespers, Sep François, Wim De Busser, Tim Vandenbergh, Inne Eysermans, Jeroen Baert, Karel Coninx. Info en tickets : www.despil.be.