We zagen ook niets anders dan stralende gezichten die aanwezig waren. Presentatrice Bieke Ilegems zei het duidelijk: het eerste nieuwsje, tweede nieuwsje, nog een derde nieuwsje én als toetje een vierde nieuwsje. Studio 100 kondigde aan - in aanwezigheid van Koen Van den Heuvel (burgemeester van Puurs en sinds kort ook minister van o.a. Leefmilieu) dat de vergunning voor de exploitatie van het Pop-Up Theater wordt verlengd tot 2023 en dat de spektakel-musical 40-45 dus ook opnieuw verlengd kan worden. Vanaf 22 februari 2020 zal deze productie afwisselen met een nieuwe, beklijvende versie van de succesmusical Daens. Peter Van de Velde zal gestalte geven aan de titelrol van Adolf Daens. Ook Jo De Meyere, Jelle Cleymans en Free Souffriau zullen te zien zijn in deze nieuwe productie.

Studio 100 krijgt groen licht om tot 2023 te verblijven in Puurs. De spektakel-musical 40-45 kan dus nog maar eens worden verlengd en dit tot en met 17 mei 2020. Er werden al 600.000 tickets verkocht.

Vanaf volgend jaar laat Studio 100 ook de succesmusical Daens opnieuw los op het Vlaamse publiek. Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor iedere nieuwe generatie. De rijdende tribunes en decors zorgen voor een unieke, nieuwe versie van deze succesmusical.

De cast voor Daens. © FODI

De unieke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45. De titelrol wordt vertolkt door Peter Van de Velde. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholiers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. "De wereldpremière van Daens - méér dan tien jaar geleden - was een absolute mijlpaal voor ons bedrijf. Het betekende de start van een nieuwe traditie van prestigieuze musicals voor een zeer breed publiek, die volledig in Vlaanderen gecreëerd en geproduceerd worden", zegt Gert Verhulst. "Na Daens volgden nog succesproducties als 14-18 en heel recent 40-4. We zijn dan ook heel blij dat we Daens terug kunnen loslaten op het publiek."

De regie en het script zijn in handen van Frank Van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedteksten en Dirk Brossé componeerde de muziek van deze prestigieuze musical. Begin december stopt Jo De Meyere met zijn rol in 40-45. Hij zal zich dan volledig focussen op zijn nieuwe rol in Daens. Vanaf de première van Daens zal twee weken Daens spelen in het Pop-Up Theater en daarna twee weken 40-45.

(PADI)

Daens vanaf 22 februari 2020. Tickets en info via www.daens.be - 40-45 verlengd tot en met 17 mei 2020. Tickets en info via www.40-45.live.

We zagen ook niets anders dan stralende gezichten die aanwezig waren. Presentatrice Bieke Ilegems zei het duidelijk: het eerste nieuwsje, tweede nieuwsje, nog een derde nieuwsje én als toetje een vierde nieuwsje. Studio 100 kondigde aan - in aanwezigheid van Koen Van den Heuvel (burgemeester van Puurs en sinds kort ook minister van o.a. Leefmilieu) dat de vergunning voor de exploitatie van het Pop-Up Theater wordt verlengd tot 2023 en dat de spektakel-musical 40-45 dus ook opnieuw verlengd kan worden. Vanaf 22 februari 2020 zal deze productie afwisselen met een nieuwe, beklijvende versie van de succesmusical Daens. Peter Van de Velde zal gestalte geven aan de titelrol van Adolf Daens. Ook Jo De Meyere, Jelle Cleymans en Free Souffriau zullen te zien zijn in deze nieuwe productie.Studio 100 krijgt groen licht om tot 2023 te verblijven in Puurs. De spektakel-musical 40-45 kan dus nog maar eens worden verlengd en dit tot en met 17 mei 2020. Er werden al 600.000 tickets verkocht.Vanaf volgend jaar laat Studio 100 ook de succesmusical Daens opnieuw los op het Vlaamse publiek. Studio 100 heeft de ambitie om van deze productie Daens 2.0 te maken. Het leven en de boodschap van priester Daens zijn een inspiratiebron geworden voor iedere nieuwe generatie. De rijdende tribunes en decors zorgen voor een unieke, nieuwe versie van deze succesmusical.De unieke beleving voor publiek wordt gegarandeerd door het groots speelveld, state-of-the-art theatertechnieken en een kwalitatief audiosysteem met hoofdtelefoons dat eerder ook al zijn dienst bewees tijdens de spektakel-musical 40-45. De titelrol wordt vertolkt door Peter Van de Velde. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Souffriau is Nette Scholiers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. "De wereldpremière van Daens - méér dan tien jaar geleden - was een absolute mijlpaal voor ons bedrijf. Het betekende de start van een nieuwe traditie van prestigieuze musicals voor een zeer breed publiek, die volledig in Vlaanderen gecreëerd en geproduceerd worden", zegt Gert Verhulst. "Na Daens volgden nog succesproducties als 14-18 en heel recent 40-4. We zijn dan ook heel blij dat we Daens terug kunnen loslaten op het publiek."De regie en het script zijn in handen van Frank Van Laecke. Allard Blom zorgde voor de liedteksten en Dirk Brossé componeerde de muziek van deze prestigieuze musical. Begin december stopt Jo De Meyere met zijn rol in 40-45. Hij zal zich dan volledig focussen op zijn nieuwe rol in Daens. Vanaf de première van Daens zal twee weken Daens spelen in het Pop-Up Theater en daarna twee weken 40-45.(PADI)