Steve Hackett speelt lievelingsalbum van John Lennon in Kursaal Oostende

Steve Hackett. © Foto Live Nation
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De naam Steve Hackett zal misschien bij velen niet direct een belletje doen rinkelen. Wel als we erbij vermelden dat hij origineel gitarist was van supergroep Genesis, samen met Phil Collins, Peter Gabriel, Tony Banks en Mike Rutherford.

Deze indrukwekkende line-up van Genesis begin jaren ’70 had met het album Selling England By The Pound hun eerste grote commercieel succes met een eerste single in de hitparades: I Know What I Like (In Your Wardrobe). Het album betekende de doorbraak van Genesis, met het welgekende succesverhaal als vervolg. Steve Hackett speelde bij Genesis van 1971 tot 1977 om daarna zelf een succesvolle solo-carrière verder te zetten.

Op paasmaandag 22 april komt Steve Hackett, samen met enkele van de beste muzikanten ter wereld, het album Selling England By The Pound (ter info: een lievelingsalbum van John Lennon) integraal live te spelen. Ook zijn doorbraak solo-album Spectrals Mornings komt ruim aan bod ter ere van de 40ste verjaardag van het album. De aanwezigen kunnen eveneens enkele nummers verwachten van het nieuwe album At the Edge of Light dat onlangs werd uitgebracht. Kortom: een nostalgische avond samen met een gitaarlegende die je niet mag missen ! Let op: er zijn nog maar een beperkt aantal tickets te verkrijgen.

Info en tickets: proximusgoformusic.belivenation.be.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier