We bemerkten voornamelijk veel groepjes vriendinnen of dames die bij elkaar werken, die de goedkeuring kregen van de partner om er eens een avond alleen op uit te trekken. Dat is maar logisch ook, wanneer je de nieuwe show 'Op de schoot' noemt en dus dachten ongetwijfeld veel aanwezigen hoe ver Stan wel zou gaan.

Zou hij écht fans op de schoot nemen? Of zou het gewoon bij de titel van de show blijven? Stan begon de avond muzikaal rustig in het bijzijn van drie uitmuntende muzikanten. Zijn eerste woorden na een nummer: "Wat een fantastische zaal en een fantastisch publiek. Jullie zitten binnen en 't is zo warm. Welkom!".

Het leven is voor de rappe

Stan zei dat de aanwezigen liedjes mochten meezingen die ze kenden én dat deden ook veel fans. Tijdens de show zei hij dat zo'n stoelen niet altijd goed zijn voor de rug. "En we hebben hier enkele zetels staan op het podium. Kom je af?"

Dat moest Stan geen twee keren zeggen. Links en rechts, van overal begonnen ze af te komen om toch maar vanop een zetel op het podium een deeltje van zijn show te kunnen bijwonen. Fans die op de eerste rij zaten, wachten zelfs niet op een teken van Stan en kropen direct op het podium, richting zetel. "Ja, 't leven is voor de rappe hé", riep Stan.

Zei Stan iets over Mechelen of was het over wisselen? Volgens de fans beloofde hij van nu en dan eens te wisselen. En dus hield hij woord. Na enkele liedjes mochten andere vooral vrouwelijke fans zich knusjes installeren in de fauteuils. Stan ging er eens naartoe, legde zich plots op een fan neer op de zetel of bleef zingen terwijl fans een selfie namen. "Vergeet niet van ook eens rond te kijken en mee te zingen", riep gitarist Eric Melaerts naar de fans die op het podium constant bezig waren met hun gsm. Foto's nemen, selfies nemen, filmpjes opnemen, 't bleef maar duren én Stan... die zong maar verder en verder.

Liefde voor muziek

Hij stond ook stil bij het programma Liefde voor muziek. Wie keek er naar de uitzendingen op VTM? Het publiek reageerde luid, maar ze applaudisseerden nog meer toen Stan zei dat zijn goede kameraad Niels Destadsbader in de zaal aanwezig was. Dé Niels uit Deerlijk die nu te zien is in dat VTM-programma. De pauze was nog niet begonnen of Niels repte zich al naar de uitgang om daarna backstage te vertoeven en in de pauze eens met Stan te verbroederen. En de fans maar zoeken waar Niels was...

Vergeet niet van ook eens rond te kijken en mee te zingen, riep gitarist Eric Melaerts naar de fans die op het podium constant bezig waren met hun gsm

Na de pauze bleef Stan zijn fans maar uitnodigen om op het podium plaats te nemen. Vanuit het publiek werd er geroepen dat er één jarig was. Stan nodigde die vrouw prompt uit om naar het podium te komen. "Wat kom je doen?", vroeg hij. "Op je schoot zitten, je show heet zo", kreeg hij als reactie terug. En Stan liet het toe. Niet tien seconden, maar minstens één minuut.

Bekende songs

In deel twee bracht hij ook heel wat bekende songs, onder andere 'Papa', de titelsong van de VTM-serie Familie, 'Goeiemorgend goeiendag', een liedje voor goede kameraad Jo die er niet meer is... Hij sloot de succesvolle avond af met 'Een Ster'.

Geniet nog van deze tour 'Op de schoot' in Ethias Theater Hasselt (zaterdag 26 mei), Capitole Gent (vrijdag 8 juni) of Stadsschouwburg Antwerpen (zaterdag 9 juni). Tickets via teleticketservice. Info via www.stanvansamang.be.

We bemerkten voornamelijk veel groepjes vriendinnen of dames die bij elkaar werken, die de goedkeuring kregen van de partner om er eens een avond alleen op uit te trekken. Dat is maar logisch ook, wanneer je de nieuwe show 'Op de schoot' noemt en dus dachten ongetwijfeld veel aanwezigen hoe ver Stan wel zou gaan. Zou hij écht fans op de schoot nemen? Of zou het gewoon bij de titel van de show blijven? Stan begon de avond muzikaal rustig in het bijzijn van drie uitmuntende muzikanten. Zijn eerste woorden na een nummer: "Wat een fantastische zaal en een fantastisch publiek. Jullie zitten binnen en 't is zo warm. Welkom!". Stan zei dat de aanwezigen liedjes mochten meezingen die ze kenden én dat deden ook veel fans. Tijdens de show zei hij dat zo'n stoelen niet altijd goed zijn voor de rug. "En we hebben hier enkele zetels staan op het podium. Kom je af?" Dat moest Stan geen twee keren zeggen. Links en rechts, van overal begonnen ze af te komen om toch maar vanop een zetel op het podium een deeltje van zijn show te kunnen bijwonen. Fans die op de eerste rij zaten, wachten zelfs niet op een teken van Stan en kropen direct op het podium, richting zetel. "Ja, 't leven is voor de rappe hé", riep Stan. Zei Stan iets over Mechelen of was het over wisselen? Volgens de fans beloofde hij van nu en dan eens te wisselen. En dus hield hij woord. Na enkele liedjes mochten andere vooral vrouwelijke fans zich knusjes installeren in de fauteuils. Stan ging er eens naartoe, legde zich plots op een fan neer op de zetel of bleef zingen terwijl fans een selfie namen. "Vergeet niet van ook eens rond te kijken en mee te zingen", riep gitarist Eric Melaerts naar de fans die op het podium constant bezig waren met hun gsm. Foto's nemen, selfies nemen, filmpjes opnemen, 't bleef maar duren én Stan... die zong maar verder en verder. Hij stond ook stil bij het programma Liefde voor muziek. Wie keek er naar de uitzendingen op VTM? Het publiek reageerde luid, maar ze applaudisseerden nog meer toen Stan zei dat zijn goede kameraad Niels Destadsbader in de zaal aanwezig was. Dé Niels uit Deerlijk die nu te zien is in dat VTM-programma. De pauze was nog niet begonnen of Niels repte zich al naar de uitgang om daarna backstage te vertoeven en in de pauze eens met Stan te verbroederen. En de fans maar zoeken waar Niels was...Na de pauze bleef Stan zijn fans maar uitnodigen om op het podium plaats te nemen. Vanuit het publiek werd er geroepen dat er één jarig was. Stan nodigde die vrouw prompt uit om naar het podium te komen. "Wat kom je doen?", vroeg hij. "Op je schoot zitten, je show heet zo", kreeg hij als reactie terug. En Stan liet het toe. Niet tien seconden, maar minstens één minuut. In deel twee bracht hij ook heel wat bekende songs, onder andere 'Papa', de titelsong van de VTM-serie Familie, 'Goeiemorgend goeiendag', een liedje voor goede kameraad Jo die er niet meer is... Hij sloot de succesvolle avond af met 'Een Ster'.