"Maar er stroomt ook een beetje West-Vlaams bloed door mijn aderen", vertelt Staf. "Mijn moeder is immers afkomstig van Schuiferskapelle bij Tielt. Ze woonde daar zeker 20 jaar, waarna ze verhuisde met haar ouders naar het Leuvense en uiteindelijk in Holsbeek terecht kwam. Tante Ria woont nog altijd in Oostende. We gaan er nog wel eens naartoe. Toen we vroeger naar de kust reden, gingen we wel meer langs bij ons tante. En wat Disneyland Paris betreft, 't is niet de eerste keer dat ik hier ben. Ik denk dat het park nog maar één of twee jaar open was toen ik hier al met het middelbaar de eerste keer naartoe kwam. In de voorbije jaren kwamen we met het gezin ook al langs. Ik vind het hier zo fijn. Je leert hier de magie ontdekken door de ogen van de kinderen. Als volwassenen weet je hoe alles in elkaar steekt, maar wanneer je de verwondering bij de kinderen ziet, zie je hetzelfde bij mij.

Als ik hier mijn kinderen zie genieten, dan word ik ook helemaal kinds", glimlacht Staf, die zijn favoriete attracties opsomde. "We deden net de Crush's Coaster, zalig. Mijn vrouw vond de Rock 'n Roller Coaster super, maar die is nu dicht. Ik mag de Tower of Terror niet vergeten. Het leuke aan deze attractie is dat de wachtlijn ook een attractie op zichzelf is. Je wordt er geanimeerd. Ik heb daar nooit het gevoel dat ik lang moet aanschuiven, omdat je constant aan het rondkijken bent. De decors zijn machtig. Het is een hele beleving. Snelle attracties spreken mij aan. Ik hou van een kick. Niet op de weg. Mijn broer zegt altijd dat ik een bompa-chauffeur ben, maar hier mag dat eens hé. Ik vind dat koel. Je voelt in sommige attracties ook de G-krachten. We hebben dat eens in ons vtm-programma Het lichaam van Coppens uitgetest. Die G-kracht voel je hier wel in bepaalde attracties. Ik kan daar wel tegen, maar ik word ook al een jaartje ouder hoor. Kom je echter om het even welk moment Main Street binnen, dan ervaar je direct die magie. 't Is nu kerst, de mooiste periode van het jaar."

Disneyland promoot ook Frozen Celebration en Star Wars : Legends of the Force. "Eerlijk, Star Wars ken ik niet. Ik zag nog geen enkele film, maar ik wil dat in de toekomst wel eens gaan bekijken. Mijn zoon van elf heeft nu de ideale leeftijd om naar zo'n film te gaan kijken. Frozen Celebration ken ik van buiten, aangezien mijn dochter negen jaar is. We kijken met het gezin uit naar de opvolger, omdat de film én het verhaal blijkbaar zijn meegegroeid met de jaren heen. Ik ben heel benieuwd..."

(PADI)

"Maar er stroomt ook een beetje West-Vlaams bloed door mijn aderen", vertelt Staf. "Mijn moeder is immers afkomstig van Schuiferskapelle bij Tielt. Ze woonde daar zeker 20 jaar, waarna ze verhuisde met haar ouders naar het Leuvense en uiteindelijk in Holsbeek terecht kwam. Tante Ria woont nog altijd in Oostende. We gaan er nog wel eens naartoe. Toen we vroeger naar de kust reden, gingen we wel meer langs bij ons tante. En wat Disneyland Paris betreft, 't is niet de eerste keer dat ik hier ben. Ik denk dat het park nog maar één of twee jaar open was toen ik hier al met het middelbaar de eerste keer naartoe kwam. In de voorbije jaren kwamen we met het gezin ook al langs. Ik vind het hier zo fijn. Je leert hier de magie ontdekken door de ogen van de kinderen. Als volwassenen weet je hoe alles in elkaar steekt, maar wanneer je de verwondering bij de kinderen ziet, zie je hetzelfde bij mij. Als ik hier mijn kinderen zie genieten, dan word ik ook helemaal kinds", glimlacht Staf, die zijn favoriete attracties opsomde. "We deden net de Crush's Coaster, zalig. Mijn vrouw vond de Rock 'n Roller Coaster super, maar die is nu dicht. Ik mag de Tower of Terror niet vergeten. Het leuke aan deze attractie is dat de wachtlijn ook een attractie op zichzelf is. Je wordt er geanimeerd. Ik heb daar nooit het gevoel dat ik lang moet aanschuiven, omdat je constant aan het rondkijken bent. De decors zijn machtig. Het is een hele beleving. Snelle attracties spreken mij aan. Ik hou van een kick. Niet op de weg. Mijn broer zegt altijd dat ik een bompa-chauffeur ben, maar hier mag dat eens hé. Ik vind dat koel. Je voelt in sommige attracties ook de G-krachten. We hebben dat eens in ons vtm-programma Het lichaam van Coppens uitgetest. Die G-kracht voel je hier wel in bepaalde attracties. Ik kan daar wel tegen, maar ik word ook al een jaartje ouder hoor. Kom je echter om het even welk moment Main Street binnen, dan ervaar je direct die magie. 't Is nu kerst, de mooiste periode van het jaar."Disneyland promoot ook Frozen Celebration en Star Wars : Legends of the Force. "Eerlijk, Star Wars ken ik niet. Ik zag nog geen enkele film, maar ik wil dat in de toekomst wel eens gaan bekijken. Mijn zoon van elf heeft nu de ideale leeftijd om naar zo'n film te gaan kijken. Frozen Celebration ken ik van buiten, aangezien mijn dochter negen jaar is. We kijken met het gezin uit naar de opvolger, omdat de film én het verhaal blijkbaar zijn meegegroeid met de jaren heen. Ik ben heel benieuwd..." (PADI)