Om het publiek een nog intensere ervaring te bezorgen, krijgt iedere bezoeker in de zaal het geluid binnen via een hoofdtelefoon. Het is een bewuste artistieke keuze om de totaalervaring van het spektakel nog meer ingang te doen vinden. Door deze vernieuwende technologie zijn er ook voorstellingen mogelijk voor blinden en slechtzienden met audiodescriptie, meteen ook een wereldprimeur in het musicalgenre.

Méér dan een stapje verder

"Na onze successen met Daens en 14-18 gaan we met 40-45 op alle vlakken méér dan een stapje verder. Ons uniek concept met rijdende tribunes en de hoofdtelefoons die de beleving nog verder zullen maximaliseren, zijn daar maar enkele voorbeelden van. Ik kijk heel erg naar uit naar de wereldpremière op 7 oktober in het Studio 100 Pop-Up Theater dat speciaal voor deze voorstelling werd gebouwd", zegt Gert Verhulst, bezieler en producent.

De bouw van het Pop-Up Theater in Puurs verloopt voorspoedig. Op dit moment is de ruwbouw al klaar en kan er gestart worden met de afwerking. De muziek voor de voorstelling - gecomponeerd door Will Tura en Steve Willaert - wordt ingespeeld door het 60-koppig Symfonisch Orkest Vlaanderen. Door hoofdtelefoons zal het publiek de muziek, de geluidseffecten en de stemmen van de acteurs nog directer en intenser kunnen beleven.

Al 115.000 tickets verkocht

De hoofdtelefoons stellen Studio 100 in staat om speciaal voor blinden en slechtzienden voorstellingen met audiodescriptie te organiseren. Er kunnen ook voorstellingen in het Frans plaatsvinden, waarbij de stemmen van de Vlaamse acteurs live worden gedubd. De technische en artistieke voorbereidingen lopen volop en zitten helemaal op schema. Intussen gaven al meer dan 155.000 mensen het vertrouwen aan deze bijzondere productie door al een ticket te kopen. Op alle vlakken heeft de spektakelmusical 40-45 dus de wind in de zeilen.

Nu al verlengd tot en met 2 december 2018. Tickets en info: www.40-45.live.

Om het publiek een nog intensere ervaring te bezorgen, krijgt iedere bezoeker in de zaal het geluid binnen via een hoofdtelefoon. Het is een bewuste artistieke keuze om de totaalervaring van het spektakel nog meer ingang te doen vinden. Door deze vernieuwende technologie zijn er ook voorstellingen mogelijk voor blinden en slechtzienden met audiodescriptie, meteen ook een wereldprimeur in het musicalgenre."Na onze successen met Daens en 14-18 gaan we met 40-45 op alle vlakken méér dan een stapje verder. Ons uniek concept met rijdende tribunes en de hoofdtelefoons die de beleving nog verder zullen maximaliseren, zijn daar maar enkele voorbeelden van. Ik kijk heel erg naar uit naar de wereldpremière op 7 oktober in het Studio 100 Pop-Up Theater dat speciaal voor deze voorstelling werd gebouwd", zegt Gert Verhulst, bezieler en producent.De bouw van het Pop-Up Theater in Puurs verloopt voorspoedig. Op dit moment is de ruwbouw al klaar en kan er gestart worden met de afwerking. De muziek voor de voorstelling - gecomponeerd door Will Tura en Steve Willaert - wordt ingespeeld door het 60-koppig Symfonisch Orkest Vlaanderen. Door hoofdtelefoons zal het publiek de muziek, de geluidseffecten en de stemmen van de acteurs nog directer en intenser kunnen beleven. De hoofdtelefoons stellen Studio 100 in staat om speciaal voor blinden en slechtzienden voorstellingen met audiodescriptie te organiseren. Er kunnen ook voorstellingen in het Frans plaatsvinden, waarbij de stemmen van de Vlaamse acteurs live worden gedubd. De technische en artistieke voorbereidingen lopen volop en zitten helemaal op schema. Intussen gaven al meer dan 155.000 mensen het vertrouwen aan deze bijzondere productie door al een ticket te kopen. Op alle vlakken heeft de spektakelmusical 40-45 dus de wind in de zeilen.