Song City met bekende artiesten te gast in Herzele

Song City met v.l.n.r. Gust Luyts, Paul Drew (schreef een hit voor Clouseau), Marcel de Groot, Sabien Tiels, Garland Jeffreys, Rozalla, Ellen Foley, Barbara Gogan, Luc Standaert en Roland Van Huffel. Achteraan zie je v.l.n.r. de tweelingbroers Koen en Jo Smets van Rooftop Renegates, Serge Hertoghe en Ward Standaert. (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op zaterdag 25 augustus brengen diverse artiesten in absolute wereldpremière voor een live publiek een selectie van de nieuwe geschreven songs aan de Burcht, Burchtlaan in Herzele. Natuurlijk vullen ze die aan met een selectie van hun bekendste liedjes. Dit unieke concert start om 20.00 uur in CC De Steenoven, Kerkkouter 36 in Herzele en is gratis voor iedereen.

Song City is een songschrijfweek, tegenwoordig noemen ze dat een bootcamp voor songschrijvers. Bekende en soms ook nog niet zo’n bekende namen uit binnen- en buitenland worden één week lang ‘opgesloten’ op een creatieve plek en geven elkaar inspiratie. Soms wat uitdagend, soms wat competitief met elkaar, maar steeds met hetzelfde doel: straffe songs schrijven. Op het einde van de week gieten ze die nieuwe songs én hun bekendste hits in een uniek slotconcert.

Song City leverde direct en indirect al veel mooie songs op. Denk maar aan Poison, A Simple Life en Welcome Home van Stan Van Samang, The Ride en Out Of My Hands van Milow, Dansen op U2 van Udo, Keizer van de nacht en Slaapt de zon van Eva De Roovere, Heartbreaker van Natalia, Waar je ook maar bent van Will Tura, Hier en nu van Sabien Tiels, enz. Ook Yasmine schreef op Song City een lied Kwart voor tijd, haar allerlaatste weten we intussen.

Vierde editie

De songschrijfweek is al aan zijn vierde editie toe. In 2017 nam Herzele als gastgemeente de fakkel van Zottegem over. Op maandag 20 augustus namen de Belgische artiesten Sabien Tiels, Rooftop Renegades en Bart Herman, Marcel de Groot (zoon van Boudewijn) uit Nederland en de ronkende Amerikaanse namen Elliott Murphy, Barbara Gogan (The Passions), Garland Jeffreys en Ellen Foley hun intrek in cultuurhuis De Wattenfabriek in Herzele. Ook gastschrijvers vervoegen hen. Het wordt een leerrijke songschrijfweek met hopelijk veel nieuwe én sterke songs, die op zaterdagavond 25 augustus gratis te horen zijn in CC De Steenoven in Herzele.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier