Net na de première zei één van de aanwezigen tegen Ann Janssens van de persdienst : "Wanneer je een actief kind zoals mijn zoon van zeven jaar anderhalf uur stil kan houden, dan ben je goed bezig. Hij zaagde geen enkele keer, hij vond het geen enkele keer saai, maar hij bleef maar constant met open ogen én met een glimlach op de lippen geboeid kijken naar wat er zich op het podium afspeelde." Deze woorden van die jonge papa zeggen genoeg over de vijfde editie van Ketnet Musical 'Knock-Out', een project van Ketnet en Studio 100. De vorige edities Kadanza, Kadanza Together, Unidamu en Team-Up waren al regelrechte toppers, maar nu mogen Ketnet én Studio 100 er nog een pareltje aan toevoegen met die nieuwe musical 'Knock-Out'. Jasper, Lennart, Naomi en Nina van Campus 12 wisten - samen met 25 jonge talenten én Goele De Raedt - het publiek in te palmen. Het begon al na enkele minuten met de jonge talenten die enthousiast zongen en elk met een springtouw dansten. In groep dan nog wel. Doe dat maar eens na aub !

De dertienjarige Lars Rogiers uit Oostkamp in het bijzijn van zijn ouders Wim Rogiers en Ilse De Decker en zus Saar. © PADI

Het verhaal was ook heel mooi gevonden. Met de hulp van Campus 12 probeert Liam (gespeeld door de 15-jarige Robbe Christiaens uit Hertsberge) met zijn vrienden de sluiting van zijn boksclub tegen te houden. De eigenares van het pand wil dat de in haar ogen ordinaire boksclub plaats ruimt voor een balletschool, waar haar dochter Anja haar ballettalenten verder kan ontwikkelen. Slagen Liam en Anja erin hun krachten te bundelen en zorgen ze er samen voor dat de balletschool en de boksclub broederlijk naast elkaar kunnen bestaan ? Een mooi verhaal doorspekt met natuurlijk ook de prille liefde van Liam en Anja. Maar ook onderwerpen zoals homoseksualiteit komen aan bod. Eén lid van de ballerina's en één lid van de boksclub bleken vroeger vriendjes te zijn en komen door al die heisa plots terug met elkaar in contact. En het eindresultaat, ja zelfs een klinkende zoen op de mond tussen de twee mannelijke pubers. Het publiek had daar geen problemen mee. Integendeel, beiden kregen net na de kusscène een hardverwarmend, spontaan én heel luid applaus.

Vrienden voor altijd : Lars Rogiers (links) uit Oostkamp en hoofdrolspeler Robbe Christiaens uit Hertsberge.

De Ketnet Musical 'Knock-Out' telt onder de 25 jonge talenten ook drie West-Vlamingen. Naast hoofdrolspeler Robbe Christaens uit Hertsberge staan ook nog de dertienjarige Lars Rogiers uit Oostkamp en de eveneens dertienjarige Thomas Baart uit Anzegem op het podium. Net als de andere jongeren zetten ze een prachtprestatie neer. Besluit : wij hebben genoten van een meer dan afgewerkte musical. Wat Ketnet én Studio 100 in enkele maanden tijd realiseren om tot zo'n prachtig resultaat te komen. Chapeau ! Werkelijk prachtig ! Met jongeren die nog niet zo goed thuis zijn in de dans- of muziekwereld en toch al zo'n prachtprestatie kunnen neerzetten, daarvoor maken we een diepe buiging. Proficiat ! Onze score : 9/10 ! (PADI)

Robbe Christiaens alias bokser Liam tijdens de musical. © FODI
Een sterke Ketnet Musical 'Knock-Out'. © PADI

De Ketnet Musical 'Knock-Out' is nog te zien in Antwerpen, Gent, Hasselt, Oostende en De Panne. Tickets en info via www.studio100.com.

Net na de première zei één van de aanwezigen tegen Ann Janssens van de persdienst : "Wanneer je een actief kind zoals mijn zoon van zeven jaar anderhalf uur stil kan houden, dan ben je goed bezig. Hij zaagde geen enkele keer, hij vond het geen enkele keer saai, maar hij bleef maar constant met open ogen én met een glimlach op de lippen geboeid kijken naar wat er zich op het podium afspeelde." Deze woorden van die jonge papa zeggen genoeg over de vijfde editie van Ketnet Musical 'Knock-Out', een project van Ketnet en Studio 100. De vorige edities Kadanza, Kadanza Together, Unidamu en Team-Up waren al regelrechte toppers, maar nu mogen Ketnet én Studio 100 er nog een pareltje aan toevoegen met die nieuwe musical 'Knock-Out'. Jasper, Lennart, Naomi en Nina van Campus 12 wisten - samen met 25 jonge talenten én Goele De Raedt - het publiek in te palmen. Het begon al na enkele minuten met de jonge talenten die enthousiast zongen en elk met een springtouw dansten. In groep dan nog wel. Doe dat maar eens na aub !Het verhaal was ook heel mooi gevonden. Met de hulp van Campus 12 probeert Liam (gespeeld door de 15-jarige Robbe Christiaens uit Hertsberge) met zijn vrienden de sluiting van zijn boksclub tegen te houden. De eigenares van het pand wil dat de in haar ogen ordinaire boksclub plaats ruimt voor een balletschool, waar haar dochter Anja haar ballettalenten verder kan ontwikkelen. Slagen Liam en Anja erin hun krachten te bundelen en zorgen ze er samen voor dat de balletschool en de boksclub broederlijk naast elkaar kunnen bestaan ? Een mooi verhaal doorspekt met natuurlijk ook de prille liefde van Liam en Anja. Maar ook onderwerpen zoals homoseksualiteit komen aan bod. Eén lid van de ballerina's en één lid van de boksclub bleken vroeger vriendjes te zijn en komen door al die heisa plots terug met elkaar in contact. En het eindresultaat, ja zelfs een klinkende zoen op de mond tussen de twee mannelijke pubers. Het publiek had daar geen problemen mee. Integendeel, beiden kregen net na de kusscène een hardverwarmend, spontaan én heel luid applaus.De Ketnet Musical 'Knock-Out' telt onder de 25 jonge talenten ook drie West-Vlamingen. Naast hoofdrolspeler Robbe Christaens uit Hertsberge staan ook nog de dertienjarige Lars Rogiers uit Oostkamp en de eveneens dertienjarige Thomas Baart uit Anzegem op het podium. Net als de andere jongeren zetten ze een prachtprestatie neer. Besluit : wij hebben genoten van een meer dan afgewerkte musical. Wat Ketnet én Studio 100 in enkele maanden tijd realiseren om tot zo'n prachtig resultaat te komen. Chapeau ! Werkelijk prachtig ! Met jongeren die nog niet zo goed thuis zijn in de dans- of muziekwereld en toch al zo'n prachtprestatie kunnen neerzetten, daarvoor maken we een diepe buiging. Proficiat ! Onze score : 9/10 ! (PADI)De Ketnet Musical 'Knock-Out' is nog te zien in Antwerpen, Gent, Hasselt, Oostende en De Panne. Tickets en info via www.studio100.com.