Satyn Sisters schitterend in show Imagination in Het Witte Paard

© (Foto FODI)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Nog tot en met maandag 9 september kan je gaan kijken naar de show Imagination in Het Witte Paard in Blankenberge. De cast bestaat uit Patrick Onzia, Dimitri Verhoeven, Steve Ryckier, Daisy Thys, Frédéric Celini en de Satyn Sisters alias Katy en Wendy Satyn. De special guest is Nest van De Strangers.

Op tienjarige leeftijd begon Wendy haar muzikale carrière met het volgen van pianoles en zang in de muziekschool. Wendy was vijftien toen ze, samen met zus Katy, deelnam aan de VTM Soundmixshow. Ze bereikten de finale met het duet I Know Him So Well van Elaine Paige en Barbara Dickson. In 2003 zong Wendy voor de eerste keer in Het Witte Paard in Blankenberge aan de zijde van Rob De Nijs. Toen mocht ze het podium delen met Katrina & The Waves, Wim Soutaer, Daisy Thijs, Nele Goossens… Haar eerste bandervaring deed ze op in de Johnny Carr Band en later als zangeres bij Dokter Fred & The Medicine Men en Rudy Hammond @Blue Ladies. Van intieme lovesongs tot stevige rockclassics : daarvoor tekent Wendy. Zus Katy begon eveneens met haar muzikale carrière op tienjarige leeftijd met muziekschool, pianoles en stemvorming. Toen ze zestien werd, nam ze samen met haar zus en tevens zangeres Wendy deel aan de VTM-Soundmixshow. Ze bereikten de finale. In 2005 nam ze deel aan het Vlaamse tv-programma Star Academy, waarbij ze elf weken lang iedere dag te zien was op het scherm. Haar mooie stem en haar toffe karakter veroverden zowel de jury als de kijkers thuis. Iedere zondag straalde ze op het podium tijdens de liveshows en zong ze aan de zijde van Helmut Lotti, Bonnie Tyler, enz. De finale leverde haar een fantastische derde plaats op. In 2007 stond ze onder Jan Van Dyck in Het Witte Paard in Blankenberge. In het voorjaar van 2008 nam Katy deel aan de preselecties voor Eurosong op TV. Bij de eerste voorronde behaalde ze een eerste plaats, waardoor ze rechtstreeks doorstootte naar de halve finale. Tegenwoordig treedt Katy nog steeds op tijdens variétéshows in Het Witte Paard in Blankenberge. Daarnaast laat ze zich ook begeleiden door pianist Hendrik of de gitaristen Jonathan, Bjorn en Mikael. Met haar zus Wendy treedt ze eveneens regelmatig op als de Satyn Sisters.

Satyn Sisters schitterend in show Imagination in Het Witte Paard
© (Foto FODI)

Beide zussen zijn werkzaam in UZ Gent en staan nu allebei op het podium van Het Witte Paard. “Ik heb het geluk gehad dat ik een aantal keer mijn zus heb mogen vervangen tijdens optredens omdat ze niet kon voor haar werk. Zo heb ik kunnen tonen wat ik in mijn mars heb. Ik denk dat de doorslag echter onze deelname aan Sterren op de werkvloer was”, zegt Wendy, die in Melle woont. Zus Katy woont in Lochristi. “Dit was een muzikale wedstrijd waar bedrijven het tegen elkaar opnemen. Dit voor de radiozender Joe-FM. Mijn zus en ik zongen dan voor het UZ Gent aangezien we daar beide werkzaam zijn. Tijdens de show brengen we een superleuke ladiesnight-medley. En Black Magic is visueel toch wel een knap staaltje van techniek. Een dikke pluim naar de mensen van geluid en techniek. Ook naar Jos, Martijn en Camilla die de regie en choreografie voor hun rekening namen. Alles samen levert dit een heel mooi plaatje op.” Wat vindt het duo persoonlijk van de show ? Logisch dat ze heel mooi zullen zeggen of toch niet ? “Eigenlijk zou ik de show eens willen zien in zijn geheel. We krijgen alvast heel veel positieve reacties. We kunnen alleen maar zeggen dat we heel blij zijn deel te kunnen uitmaken van deze show. Het is super om te doen. De sfeer is zalig achter de schermen. Er is een heel groot respect naar elkaar toe. Ook de klik met de internationale acts is er. Stuk voor stuk getalenteerde mensen met allemaal één gezamenlijke passie, namelijk muziek.”

Satyn Sisters schitterend in show Imagination in Het Witte Paard
© (Foto FODI)

Info en tickets : www.witte-paard.be, 050/411100

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier