Sasha & Davy lanceren eigen kerstalbum ‘Christmas’

© (Foto Christelle Verstraete)
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

De december-maand nadert. Het moment voor heel wat artiesten om met een kerstalbum uit te pakken. Ook Sasha & Davy namen een kerst-cd Christmas op. Op woensdagavond 27 november stellen ze hun kerstalbum voor tijdens een optreden op Winterland in Hasselt.

Davy Gilles en Sasha Rosen alias het zingende koppel Sasha & Davy droomden al jaren van een eigen kerstalbum. “Maar dat is wellicht ook de droom van iedere artiest”, bekent Romeo Davy. “Het is alleen niet evident, omdat je maar een korte tijd hebt om het album te promoten. De kerstperiode is spijtig genoeg maar kort. Sasha en ik kozen voor een album met Engelstalige covers. Iedereen kent die liedjes vast en zeker al. We staken ze in een Sasha & Davy-jasje. Het zijn allemaal duetten geworden met een frisse moderne sound.”

Aan welke criteria moesten de tien gekozen liedjes voldoen ?

Sasha : “Het was heel moeilijk om uit de vele prachtige kerstnummers tien favorieten te halen. Er zijn in het verleden zoveel mooie nummers geschreven. Een aantal topnummers vielen echter al snel af, omdat we er geen duet van konden maken. Dat was natuurlijk een belangrijke voorwaarde. Verder moesten ze bekend zijn bij het grote publiek en moesten de nummers echt passen bij ons.”

Is een kerstalbum samenstellen een moeilijker opdracht dan bijvoorbeeld tijdens de zomer met een release uitpakken ?

Davy : “Of je nu een kerstalbum maakt of een ander album, dat maakt eigenlijk geen verschil. Het enige wat wel vreemd was dat we in de zomer – tijdens de hittegolf – onze kerstnummers aan het samenstellen en aan het repeteren waren. Buiten was het 38 graden en wij zongen I’m dreaming of a white Christmas.”

Er staan tien liedjes op ‘Christmas. Jullie voorkeur aub ?

Davy :Blue Christmas. Dat is oorspronkelijk een nummer van Elvis Presley. We hebben het arrangement uitgebreid met blazers en het volledig tweestemmig gemaakt. Daardoor swingt het lekker en is het echt een topnummer geworden.”

Sasha : “Have yourself a merry little Christmas. Dat is de eerste track op het album. Het begint heel mooi en rustig met gitaar. Door het gevoel dat dit nummer met zich meebrengt, zit je meteen in de kerstsfeer.”

Jullie zingen al lang samen. Nog nooit eerder gedacht om een kerstalbum uit te brengen ?

Davy : “Natuurlijk, maar het is niet makkelijk om een kerstalbum te verkopen. Je hebt maar ongeveer vier weken. Maar we zijn ontzettend blij dat onze platenfirma CNR Vlaamse Sterren ons het vertrouwen gaf en we een kerstalbum mochten opnemen.”

2019 was voor jullie een heel druk jaar. Er kwam een nieuw album uit, er was erkenning op Zomerhit, nu een kerst-cd. Wil dat zeggen dat het in 2020 heel rustig zal zijn ?

Sasha : “Rustig ? Dat is het bij ons nooit, haha ! We blijven volgend jaar ook weer in heel Vlaanderen optreden. We gaan in de krokusvakantie op fanreis naar Egypte (zie onze website voor meer informatie: www.sashaendavy.be) en bereiden ons weer voor op een drukke zomer. Maar er zal voorlopig geen nieuw album komen. Wél misschien een paar nieuwe singles. Davy is al druk aan het schrijven, want hij schrijft sinds kort alle nummers zelf.”

Met nu een eigen kerstalbum treden jullie ongetwijfeld in december ook op tijdens kerstconcerten of niet ?

Davy : “Onze agenda staat goed vol (www.sashaendavy.be/agenda.) We beginnen op woensdag 27 november, dan stellen we ons album voor de eerste keer voor op Winterland in Hasselt. Daarna doorkruisen we heel Vlaanderen en komen o.a. voorbij op zaterdag 22 december. Dan hebben we een kerstconcert in de kerk in Tielt met onze muzikanten en gastoptredens van Barbara Dex en Bart Herman. Tickets/info: 0477 89 15 74. Op vrijdag 13 december is er vanaf 19.30 uur Kerst op ‘t Plein, met ook een optreden van Laura Lynn in de Sint-Josefkerk in Harelbeke. Tickets : 0477 89 15 74.”

Hoe vieren jullie kerst én nieuwjaar ?

Sasha : “Op kerstavond zijn we lekker thuis. Dan zullen we genieten van de rust, lekker eten en bij ons gezin, zonder grote cadeaus. Het bij elkaar zijn en niets moeten doen is al een groot cadeau.”

Davy : “Op kerstdag zelf treden we op in een kerk in Houffalize in de Ardennen. Wie weet sneeuwt het dan en hebben we eindelijk nog eens een witte kerst. Voor eindjaar hebben we nog niet echt plannen gemaakt.”

Wat vind je speciaal aan de kerstperiode ? Zit je in die periode liever thuis, gezellig bij de kids ?

Davy : “We zitten inderdaad het liefst thuis, maar we kunnen ook genieten van een leuke uitstap zoals een kerstmarkt. We kunnen allebei erg genieten van de gezelligheid en warme sfeer die de kerstperiode met zich meebrengt. Daarna volgt helaas altijd de donkere en koude periode van januari, februari en maart. Wat ons betreft mag de zomer gewoon terug al beginnen. Maar we hebben daar wel iets op gevonden : we vertrekken in de krokusvakantie naar de zon in Egypte. En iedereen mag mee. We zullen een week lang verblijven in Jungle Aqua Park. Een fantastisch resort met mooie kamers, lekkere restaurants, vele zwembaden en een echt waterpark. Plezier verzekert ! We zijn daar vorig jaar naartoe geweest met onze fans en doen dat dit jaar gewoon over, omdat het daar zo geweldig was. We kijken er al naar uit.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier