Sam begon inderdaad heel enthousiast, maar eindigde wat triestig wanneer hij sprak over de Vlaamse Overheid, departement Cultuur, die op 1 januari 2022 alle DAC en GESCO-subsidies afschaft. Iets waar hij zich tegen gaat verzetten. Sam : "In het Fakkeltheater worden meer dan 75 verschillende producties gespeeld, verspreid over meer dan 540 verschillende voorstellingen. Dat is een record voor ons theater. U zal ook een aantal nieuwigheden hebben gezien, zoals dat de gevel, de inkomhal én het sanitair van beide zalen is vernieuwd. Vorige maand is er zelfs een airco geïnstalleerd in de rode zaal. In de loop van deze zomer wordt ook de foyer van de zwarte zaal helemaal gerenoveerd.

Het voorbije seizoen was een heel sterk seizoen. We waren twaalf maanden op rij open. We konden in zowel een heel warme zomer als in een milde winter heel wat mensen verwelkomen. Om precies te zijn hebben 73.500 mensen ons bezocht. Dat aantal vernoem ik graag, gezien de geringe grootte van onze theaterzaal. Het is een bewijs dat hard werken blijft lonen. Dank aan die acht mensen die daar iedere dag voor zorgen."

Sam somde de eigen producties op : Hotel Vocal, The Ladies & De Lassies, Chansons Charmantes, Nekka Intiem, Bellisama, Vergeet mij niet en Ze zijn me vergeten. Hij stond ook stil bij een ruim aanbod van inspirerende gastproducties, die trouw naar het Fakkeltheater afkomen, zoals 't Strand van Sint-Anneke, Vapeurs 3, De Serviceflat, De dame en het busje, En Alors... en dan, Charlie Brown, In de schaduw van Toon, Theater van A tot Z, De ideale vrouw, enz.

(PADI)

Enkel West-Vlamingen spelen mee in De Serviceflat : Jeroen Maes (links), Bianca Vanhaverbeke en Peter Bulckaen. Ook Karin Tanghe en Tine Priem zijn afkomstig uit West-Vlaanderen. © FODI

www.fakkeltheater.be. Tickets kan je reserveren via de website, aan de kassa van het Fakkeltheater of via 070 246 036.