Rudy Meyns zet zijn showbizzcarrière on hold en bezint zich over zijn toekomst

Rudy Meyns samen met de Nederlandse groep Luv. © PADI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zanger Rudy Meyns (geboren als Rudy Desmedt in Blankenberge op 9 maart 1963) zette een boodschap op zijn Facebook dat hij zijn zangcarrière on hold zet. De zanger was ook 21 jaar in dienst bij VBRO in Brugge, maar daar kwam er blijkbaar een eind aan nadat VBRO op Paasmaandag 13 april veranderde in BNL.

Enkele uren geleden schreef Rudy Meyns op zijn Facebook-pagina : “Sinds enkele dagen heb ik het besluit genomen om mijn showbizzloopbaan voor onbepaalde tijd on hold te plaatsen. Singles uitbrengen die handenvol geld kosten en niets opleveren is zinloos. Het vet is al een hele tijd van de soep, niet alleen bij mij. Hitparades die naar de hand gezet worden door instanties en/of personen die je moeten of niet moeten zijn dé frustratie van menig artiest, ook van mij. De overheidszenders die muziek draaien naar eigen believen, commerciële belangen of eigen overtuiging en smaak, kennen we ook en andere omroepen en figuren die je maken of kraken evenzeer. Malafide figuren die op je pad komen… Daarenboven leven we in een tijd dat optreden nog lang niet zal mogen en kunnen. Ook heb ik nog maar weinig aanvragen moeten weigeren om op affiches te staan van ‘collega’ artiesten, die ik in de afgelopen 20 jaar hard heb gesteund op diverse manieren. Als ik ooit nog een tof aanbod krijg om radio of tv te maken, ga ik dat bekijken. Ik ga me wat herbronnen en me wat meer toeleggen op zaken waar ik geen frustraties in oploop. Het leven is kort. De wereld is mooi en er is zoveel te zien én te beleven. Natuurlijk dank ik allen die me tot nu toe gesteund hebben en dat zijn er veel. Ik noem geen namen. Wie het schoentje past, trek het aan. Natuurlijk blijf ik mooie dingen plaatsen op mijn FB-profiel. Jullie weten dat ik redelijk veelzijdig ben. En als we gevraagd worden om op te treden, ga ik dat blijven doen”, tot zover het bericht van Rudy Meyns op zijn Facebook-pagina.

Rudy Meyns, samen met George Baker.
Rudy Meyns, samen met George Baker.© PADI

Deze avond kregen we melding dat Rudy volledig stopte met zingen, maar de zanger ontkende dat via messenger. Hij zei : “Ik ga niet zo snel meer nieuwe platen opnemen.” Rudy was ook 21 jaar presentator bij VBRO, maar ook daar is er nu een einde aan gekomen. Hij stopte zelf en kijkt nu uit wat hij zal doen in de toekomst. Rudy is bekend van o.a. “Oma wil een toyboy’, ‘Zomerlief’, ‘Vreemde vogels’… (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier