Rudy Meyns: “Fazant in de room of vleesfondue, altijd hetzelfde maar heerlijk”

Rudy Meyns. © Foto FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Zanger en VBRO-presentator Rudy Meyns heeft zo zijn eigen bedenkingen bij kerst en eindejaar. “Dat is vooral het einde van een jaar en we worden dan weer één jaartje ouder”, glimlacht hij. “Maar ik bewaar niets anders dan fijne herinneringen aan mijn voorbije kerst- en nieuwjaarsperioden.”

“Vroeger toen ik een klein manneke was, moest ik mij laten opereren in Brugge. Mijn moeder stelde het voor om dat te doen tijdens de kerstvakantie, want zo miste ik geen enkele les op school. Mijn vakantie was er wel aan. Ik herinner het mij wel nog heel goed. In dat ziekenhuis waren er nonnen, die kwamen vragen of er kinderen de middernachtmis wilden bijwonen. Ik was vroeger misdienaar, ik wilde daar dolgraag naar toe. Het mooie eraan was dat het een kindvriendelijke mis was. Op het einde hadden de nonnen voor ieder ziek kindje een groot krentenbrood voorzien en warme chocolademelk. Ik denk er nog ieder jaar aan terug.”

Treed je op met kerst?

Rudy: “Met kerst treed ik nooit op. Kerstconcerten zijn iets anders, maar dat is er meestal voor kerstavond en Kerstdag zelf.”

Bewaar je nog andere herinneringen aan die periode van het jaar?

Rudy: “Ik werkte vele jaren hard tijdens deze periode We hadden twee zaken. In de jaren tachtig vierden we dat meestal in ons restaurant. Later vierden we dat thuis. Ik werkte ook een tijdje in een bakkerij, dat waren de drukste dagen ooit. Meters taarten heb ik gemaakt. Het ging wel snel. Ik maakte er honderden. Nu nog, ik maak ieder jaar de biscuit voor de kerststronken.”

Kook je zelf tijdens de kerstdagen?

Rudy: “Ja, wij doen bijna altijd hetzelfde. Ofwel fazant in de room of vleesfondue. Met fondue kan je de hele avond door eten. Ik vind dat heerlijk.”

Heb je een bepaalde voorkeur qua kerstliedje?

Rudy: “Ik hou van Susa Nina van Louis Neefs. Maar ook van Petit Papa Noël, een kerstsong uit de jaren twintig. Er zit een prachtig verhaal achter. Het gaat over kinderen die nog geloven dat de kerstman op een wolk zit.”

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier