Rémi Marcy uit De Panne is figurant in de vtm-soap ‘Familie’

Dinsdagavond was Rémi ook te zien in 'Familie', samen met hoofdrolspeler Jonas. © Familie
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Trouwe fans van de vtm-soap ‘Familie’ bemerkten ongetwijfeld al het gezicht van Remi Marcy uit De Panne, waaronder ook op dinsdagavond 14 april jl. Vorig jaar speelde Rémi nog mee in de tweede bioscoopfilm ‘Het Duistere Hart’ van de populaire Ketnet-reeks ‘Nachtwacht’. Nu is hij regelmatig te bewonderen in ‘Familie’.

Rémi Marcy (21) woont in De Panne. Sinds september 2019 volgt hij de opleiding leerkracht lager onderwijs in Antwerpen. Zijn hobby’s zijn bakken, schrijven, theater spelen, dansen en zingen. “In november 2018 was ik gestopt met studeren. Ik besloot te gaan werken. Ik kreeg een kleine job tot in december aangeboden. Mijn werkgever wilde mij behouden, maar ik moest wachten tot april voor een nieuw contract, omdat het toen een rustige periode was”, vertelt Rémi. “Ik ging op zoek naar ander werk om dan uiteindelijk in september 2019 terug te gaan studeren in Antwerpen. Het voorbije jaar begon ik ook castings te doen. Ik schreef mij in bij InThePicture. Ik werd direct geselecteerd voor ‘Familie’. Sinds 7 februari 2019 ben ik al figurant in ‘Familie’. Ik kon ook al eens twee weken naar Nederland gaan voor een Netflix serie. Ik was gevraagd voor twee dagen, maar uiteindelijk bleef ik er twee weken. Ik vond dat echt leuk. In D5R was ik ook al te zien net zoals in de Eén-soap Thuis. Ik was eveneens al te zien in een reclamespot voor de bowling. Ik ben ook al model geweest voor fotografen en een modeontwerper. Maar ik ben vooral al heel vaak te zien geweest in ‘Familie’. Mijn kalender staat vol kruisjes met dagen waarop ik al op tv te zien was. In een bepaalde periode trok ik één keer in twee weken voor opnames naar ‘Familie’. Toen ik een eerste keer figureerde, duurde dat nog geen half uur. Afhankelijk van het aantal scènes kan dat wel langer duren. Ik maakte ook al dagen mee met opnames van 8 tot 18 uur. Normaal gezien ben ik nu nog twee keren te zien in ‘Familie’. Maar door dat coronavirus weet ik wel niet of de productie die scènes nog zullen gebruiken.”

Rémi :
Rémi : “Ik heb veel bewondering voor Veronique in ‘Familie’.© Repro PADI

Rémi heeft een boontje voor Sandrine André, die de rol van Veronique (partner van Lars) in ‘Familie’. “Veronique maakt veel mee en ze doet veel voor haar zoon Cederic. Ik vind dat haar rol als vrouw een mooi voorbeeld is voor de vrouwen die kijken naar ‘Familie’. Soms maakt ze wel eens de verkeerde keuzes, maar iedereen maakt wel eens fouten. Ik ben een goede band op met de figuranten, niet met de acteurs die een aparte loge hebben. Maar op de set zijn dat wel allemaal vriendelijke mensen”, stipt Rémi nog aan. “Sommige acteurs/actrice beginnen zelf te babbelen, stellen wat vragen. Waarom ik figureer ? In ‘t begin was dat om toch herkend te worden”, geeft Rémi eerlijk toe. “Nu is dat meer een hobby geworden. Ik vind het supertof om te mogen figureren. Het is een stap vooruit naar eigen acteerwerk. Figureren is immers niet zo simpel. Je moet met je medefigurant blijven communiceren en kunnen invallen op het juiste moment en natuurlijk ook proberen te verstaan wat die zegt. Zelf mag je geen woord zeggen. Ik krijg wel vaak berichten van vrienden en kennissen, die zeggen dat ze mij zagen in ‘Familie’. Ik speel ook mee als hoofdacteur in een reclamespot van Delhaize. Ik zag het resultaat nog niet, maar ik kreeg al massaal veel berichten van vrienden die het wel zagen en die me dus zeiden dat ze mij hadden gezien. Dat voelt heel leuk aan. Ik ben dus klaar voor de volgende stap.”

Momenteel ligt ‘Familie’ stil wegens het coronavirus. Volgens de laatste informatie kan ‘Familie’ nog tot vrijdag 24 april uitzenden. Daarna hebben ze geen afleveringen meer. “Pech, ik hoop dat de lockdown vlug voorbij is en dat men opnieuw kan beginnen met de opnames”, besluit Rémi, die nog eraan toevoegt dat voor de jeugdserie WTFOCK alles werd verplaatst. Ook in deze jeugdserie speelt Rémi mee. (PADI)

Rémi is heel creatief, waaronder als muzikant/zanger.
Rémi is heel creatief, waaronder als muzikant/zanger.© Repro PADI

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier