Red Flames schitterend op Goal! The Football Experience

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Goal! The Football Experience, de grootste voetbalexpo ter wereld die momenteel in de Nekkerhal in Mechelen plaatsvindt, heeft er een heuse bezienswaardigheid bij, namelijk een fototentoonstelling Red Flames by Henk Van Cauwenbergh.

In januari trok de gerenommeerde Belgische fotograaf – nu ook West-Vlaming – Henk Van Cauwenbergh naar het Belgian Football Center, het trainingscentrum van de Belgische Voetbalbond in Tubeke, voor een geanimeerde fotoshoot met de Belgian Red Flames. Geen alledaagse sportshoot voor de nationale voetbaldames, maar een professionele fotoshoot waarin Van Cauwenbergh alle clichés/vooroordelen omtrent vrouwelijke voetballers en hun atletische/sportieve capaciteiten, vrouwelijkheid, uitstraling… met één klik van de tafel wilde vegen.

Het verrassende resultaat werd in de Nekkerhal onthuld door Red Flames Heleen Jaques, Tine De Caigny, Justine Vanhaevermaet en fotograaf Henk Van Cauwenbergh. Deze foto’s van alle Belgian Red Flames worden vanaf heden tentoongesteld in Nekkerhal Mechelen als onderdeel van de voetbalexpo Goal! The Football Experience. Tickets en info : www.goal-belgium.be. (PADI)

Red Flames schitterend op Goal! The Football Experience

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier