Zaterdag 28 november, 2020

Recordeditie voor Kustschlagerfestival in De Panne

Recordeditie voor Kustschlagerfestival in De Panne

Uit alle uithoeken van het land komen ze naar De Panne voor wat voor veel muziekliefhebbers het hoogtepunt van de nazomer is. De jaarlijkse afspraak met het grootste schlagerfestival van West-Vlaanderen is voor velen iets waar ze lang naar uitkijken. Onder hen ook de groep van Samana Veldegem.

Secretaris Els Bollaert organiseert en coördineert de uitstap voor de Veldegemse liefhebbers van het Vlaamse lied. "Het is voor mij de derde editie waarbij ik onze groep mag begeleiden, maar de groep komt eigenlijk al veel langer. De mensen komen heel graag naar hier. Voor velen is het echt al wekenlang aftellen naar deze dag. Hier heerst een ontzettend aangename sfeer, een toffe ambiance en heel wat gezelligheid. We genoten enorm van de optredens. Zowel Paul Severs, Paul Bruna als de Romeo's deden het bijzonder goed", vertelt Els Bollaert.

Na de show zat de dag er nog niet op voor Samana Veldegem. "We maken er steeds een daguitstap van. Na de show trekken we met onze bus nog naar Alveringem, waar we in de Molenwal hebben gedineerd. Die formule werkt goed, want dan kunnen we nog eens wat napraten en wat bijkletsen over de show en de prachtige optredens. Ik weet niet welke artiesten volgend jaar op het programma staan, maar wij zijn er in ieder geval opnieuw bij", weet de begeleidster.

Fans trouw op de afspraak

Naast groepen ook heel wat fans van de verschillende artiesten. Een schare trouwe fans volgen hun favoriet naar zowat alle optredens. Wie er ook op elke festivaldag bij is op het Neptunus Pro Kustschlagerfestival, is Els Philips uit Bulskamp. "Ik kom elk jaar. Ik ben het meeste fan van Paul Bruna. Als hij ergens in de ruime regio komt optreden, probeer ik er steeds bij te zijn", verklapt de fan uit Bulskamp. "Hier heerst een sfeer die je nergens anders kan vinden. De zaal is tot de nok gevuld, maar toch kan je de artiesten ontzettend goed zien. Op de duur begin je elkaar ook zo een beetje te kennen hier. Gelukkig had ik mijn tickets al lang geboekt, want andere fans waren eraan voor de moeite. Het optreden was immers helemaal uitverkocht vandaag. Spijtig", lacht Els Philips.

"Ook op 19 september, met Margriet Hermans, Paul Bruna en Bart Kaëll, en de week erop met Luc Steeno, Laura Lynn en Paul Bruna op 26 september zal ik er zeker bij zijn. En ik sta bij de eersten te wachten aan de deur, want de artiesten verwachten mij in de zaal", besluit Els Philips, die goedgemutst weer naar huis ging.