1939 was het jaar waarin superster Tina Turner ter wereld kwam. Wij in Vlaanderen verwelkomden toen Jimmy Frey. Meer dan een halve eeuw staat hij intussen op de planken en binnenkort is hij 80. Redenen genoeg voor een dik feestje, denken ze bij VBRO. Op zondag 28 april springt de sympathieke Jimmy Frey op tram 8. Hoog tijd dus om hem te eren. "Jimmy Frey heeft een waanzinnige carrière achter de rug. Zijn liedjes komen bij ons nog dagelijks voorbij en Jimmy wordt bij ons op handen gedragen. VBRO gaat voluit voor Nederlandstalige muziek. We vinden het dan ook onze taak om eens extra aandacht te besteden aan zijn muziek, ervaringen en anekdotes. Zijn 80ste verjaardag is dé ideale gelegenheid om hem in de bloemetjes te zetten. Ongetwijfeld wordt het een leuke week", vertelt algemeen directeur Frederik Thomas.

In de week van maandag 22 april gaat VBRO dagelijks dieper in op Jimmy's indrukwekkende carrière. Vrijdag 26 aprilwordt het hoogtepunt met een speciale live-uitzending. Tussen 10 en 12 uur wandelt VBRO, samen met Jimmy Frey, doorheen zijn leven en carrière. Enkele collega's, zoals Will Tura, Marva en Willy Sommers staan er op om hem persoonlijk te feliciteren tijdens de uitzending.

De uitzending is live mee te volgen via alle frequenties van VBRO, via DAB+ en online via vbro.be. Meekijken kan via vbro.tv.

(PADI)

1939 was het jaar waarin superster Tina Turner ter wereld kwam. Wij in Vlaanderen verwelkomden toen Jimmy Frey. Meer dan een halve eeuw staat hij intussen op de planken en binnenkort is hij 80. Redenen genoeg voor een dik feestje, denken ze bij VBRO. Op zondag 28 april springt de sympathieke Jimmy Frey op tram 8. Hoog tijd dus om hem te eren. "Jimmy Frey heeft een waanzinnige carrière achter de rug. Zijn liedjes komen bij ons nog dagelijks voorbij en Jimmy wordt bij ons op handen gedragen. VBRO gaat voluit voor Nederlandstalige muziek. We vinden het dan ook onze taak om eens extra aandacht te besteden aan zijn muziek, ervaringen en anekdotes. Zijn 80ste verjaardag is dé ideale gelegenheid om hem in de bloemetjes te zetten. Ongetwijfeld wordt het een leuke week", vertelt algemeen directeur Frederik Thomas.In de week van maandag 22 april gaat VBRO dagelijks dieper in op Jimmy's indrukwekkende carrière. Vrijdag 26 aprilwordt het hoogtepunt met een speciale live-uitzending. Tussen 10 en 12 uur wandelt VBRO, samen met Jimmy Frey, doorheen zijn leven en carrière. Enkele collega's, zoals Will Tura, Marva en Willy Sommers staan er op om hem persoonlijk te feliciteren tijdens de uitzending.(PADI)