"Samen met mijn liveband wordt het een unieke avond aan de Belgische kust. De voorbije maanden waren intens met de opnames en afwerking van mijn gloednieuwe gospel-cd Testimony. Begin juni kwam die uit en de reacties zijn overweldigend. De fans hebben tien jaar moeten wachten op nieuwe muziek, maar dat was de tijd die ik nodig had om dit persoonlijke album te kunnen maken. Ik zet mijn ziel open en vertel mijn overlevingsverhaal. Hoe een klein meisje - opgegroeid in een gezin van zeven en opgevoed door een single-mama - kan overleven. We hadden amper geld, maar we hadden elkaar en dat heeft mij gesterkt en geleerd hoe je moet overleven. Dat is de boodschap en de kracht die ik meegeef in mijn muziek en tijdens mijn concerten", zegt de ravissante wereldartieste die in 1975 doorbrak met Never Can Say Goodbye.

De grootste en bekendste hit van Gloria Gaynor is zonder meer I Will Survive, een succes dat 40 jaar geleden toevallig ontstond. "Oorspronkelijk was het de B-kant van Substitute, maar ik was er zo van overtuigd dat deze song een gigantische kracht had en nog steeds heeft om mensen te inspireren. Ik wilde de woorden voelen en de song laten doordringen. Ik vroeg dus aan de songwriters om de tekst uit te schrijven op een papieren zakje. Op een gegeven moment trok ik mijn stoute schoenen aan en vroeg aan een bevriende dj in Studio 54 om het liedje op te zetten én de rest is geschiedenis. Ik ben ontzettend trots dat I Will Survive opgenomen is in de lijst van Amerikaans muzikaal erfgoed. Het is tijdloos en na al die jaren wordt het nog steeds door jong en oud meegezongen. Het staat bij ieder concert op de setlist. Het nummer gaf mij ook een enorme kracht tijdens mijn echtscheiding. In mijn binnenste heb ik het toen oneindig gezongen."

Eén blik volstaat om te zien dat Gloria Gaynor klaar is voor haar nieuwe Europese tournee. Samen met haar band en met de nodige glitter en glamour zal ze het publiek bespelen. Naast haar monsterhits zoals Can't Take My Eyes Of You en First Be A Woman stelt ze haar nieuw werk voor uit haar nieuwe gospel-cd Testimony. Het belooft een heel mooie avond te worden.

(PADI)

"Samen met mijn liveband wordt het een unieke avond aan de Belgische kust. De voorbije maanden waren intens met de opnames en afwerking van mijn gloednieuwe gospel-cd Testimony. Begin juni kwam die uit en de reacties zijn overweldigend. De fans hebben tien jaar moeten wachten op nieuwe muziek, maar dat was de tijd die ik nodig had om dit persoonlijke album te kunnen maken. Ik zet mijn ziel open en vertel mijn overlevingsverhaal. Hoe een klein meisje - opgegroeid in een gezin van zeven en opgevoed door een single-mama - kan overleven. We hadden amper geld, maar we hadden elkaar en dat heeft mij gesterkt en geleerd hoe je moet overleven. Dat is de boodschap en de kracht die ik meegeef in mijn muziek en tijdens mijn concerten", zegt de ravissante wereldartieste die in 1975 doorbrak met Never Can Say Goodbye.De grootste en bekendste hit van Gloria Gaynor is zonder meer I Will Survive, een succes dat 40 jaar geleden toevallig ontstond. "Oorspronkelijk was het de B-kant van Substitute, maar ik was er zo van overtuigd dat deze song een gigantische kracht had en nog steeds heeft om mensen te inspireren. Ik wilde de woorden voelen en de song laten doordringen. Ik vroeg dus aan de songwriters om de tekst uit te schrijven op een papieren zakje. Op een gegeven moment trok ik mijn stoute schoenen aan en vroeg aan een bevriende dj in Studio 54 om het liedje op te zetten én de rest is geschiedenis. Ik ben ontzettend trots dat I Will Survive opgenomen is in de lijst van Amerikaans muzikaal erfgoed. Het is tijdloos en na al die jaren wordt het nog steeds door jong en oud meegezongen. Het staat bij ieder concert op de setlist. Het nummer gaf mij ook een enorme kracht tijdens mijn echtscheiding. In mijn binnenste heb ik het toen oneindig gezongen."Eén blik volstaat om te zien dat Gloria Gaynor klaar is voor haar nieuwe Europese tournee. Samen met haar band en met de nodige glitter en glamour zal ze het publiek bespelen. Naast haar monsterhits zoals Can't Take My Eyes Of You en First Be A Woman stelt ze haar nieuw werk voor uit haar nieuwe gospel-cd Testimony. Het belooft een heel mooie avond te worden. (PADI)