Pure Entertainment: nieuw label, maar toch niet zomaar een nieuw label

Eric De Clercq en Patrick Hamilton. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Eric De Clercq uit Roeselare en Patrick Hamilton uit Loppem slaan de handen in elkaar en beginnen met Pure Entertainment. Volgens Eric (manager van Pure Entertainment) én Patrick (producer van onder andere Katherine Jenkins, Fernando Varela…) is dat toch niet zomaar een nieuw label en managementsbedrijf. Het is een all-in-one-concept dat hun artiesten van A tot Z bijstaat waar nodig. Volgens het duo is dat een primeur in Vlaanderen.

“We weten allemaal dat het momenteel heel moeilijk is voor artiesten om hun droom waar te maken”, zegt Eric De Clercq, manager van Pure Entertainment. “De jongste jaren kreeg de muziekindustrie een facelift. Veel artiesten vinden er hun weg niet meer in terug, zodat er veel talent verloren gaat. Wij willen hen daarin bijstaan en hen begeleiden van scratch tot een succesvolle carrière. We kiezen resoluut voor kwaliteit en omringen ons daarom ook met een super professioneel team voor de producties en videoclips.”

Patrick Hamilton vult aan: “Veel artiesten vragen aan mij hoe hun single het grote publiek kan bereiken, waar ze het best terecht kunnen voor hun videoclips, of ze een manager nodig hebben… Mijn werk als producer zit er normaal gezien op eenmaal de mix af is, maar ik vind het dan zo jammer wanneer ik merk dat er soms verkeerde keuzes worden gemaakt naar hoes, foto, videoclips, promo… toe. Succes is als een puzzel, alle stukjes moeten kloppen. Ik denk dat Pure Entertainment voor veel artiesten dé oplossing is en een succesvolle formule zal zijn.”

“Met Pure Entertainment gaan we ons niet beperken tot artiesten uit één bepaald genre”, vervolgt Eric. “We willen zo breed mogelijk gaan en artiesten uit verschillende genres aantrekken en een kans geven. Onze eerste release onder het Pure Entertainment-label is de single Met hart en ziel van Kim Dejonghe. Meteen goed voor een A-rotatie op Radio 2, volle steun van de vrije zenders en te zien op Ment TV. Binnenkort volgt er nog een verrassende nieuwe single van Dina Rodrigues. Met Kelsey Adams slaan we dan weer een heel andere weg in. We zijn inderdaad heel gemotiveerd en we zitten zeker en vast niet stil…”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier