Komen ze of komen ze niet? Dat was de vraag die fans in ons land zich al stelden. Maar goed nieuws: Nick & Simon waren op de afspraak en besloten er een super gezellig concert van te maken. Na twee nummers sprak Simon het publiek toe. "Goeieavond Oostende. Tot zover ging het vorige keer goed. We vinden het ontzettend leuk dat jullie er allemaal zijn. Vorige keer was het een gekke situatie. Na twee nummers moesten we afhaken door stemproblemen. We zochten een nieuwe datum en we hoopten dat jullie terug zouden keren." Simon vroeg aan het publiek wie er vorige keer niet bij was. Vooraan stak een vrouw haar hand op. "En nu zit je op rij twee. Heb je de kaartjes van iemand anders overgenomen ? Neen ! En waarom was je er vorige keer dan niet bij ?", vroeg hij aan die dame, waarna de persoon die naast haar zat riep : Ze had stemproblemen. Algemeen gelach in de zaal, waarna Simon even knikte en vlug het volgende liedje aankondigde.

Deel één verliep vlekkeloos en na de pauze begon het duo sterk met Sterker nu dan ooit, Lippen op de mijne, Verloren, Julia.. En plots... klonk het alsof je Simon niet meer hoorde zingen. "Heb je dat gehoord ? Mijn stem klinkt niet meer goed. Hoe gaan we dat oplossen ? We gaan moeten samen het probleem oplossen. Wie kan er goed zingen", vroeg Simon aan het publiek. Terwijl de entourage met warme thee kwam aandraven en Simon ook nog meer water dronk dan ervoor hoorden we al de eerste tonen van hun monsterhit Rosanne weerklinken. Het publiek deed wat van hen werd verwacht, namelijk meezingen, meezingen én nog eens meezingen. Simon werd muzikaal wat ontlast, maar hij bleef op het podium staan én daarvoor was iedereen dankbaar. De liedjes volgden elkaar snel op : Zoveel te geven, Steeds weer, Pak maar m'n hand, De Soldaat, Door jou, Proosten op de doden, enz. Gelukkig kon Simon het volhouden tot de allerlaatste seconde van dit concert.

De twee jongste fans mochten voor een selfie op het podium bij Nick & Simon. © FODI

Hoe het concert was ? Heel mooi, met veel interactie door het duo met het publiek. Iemand was aan het filmen en Simon vroeg : Kijk je daarna er nog naar ? Iemand die jarig was en in de zaal zat, kreeg als cadeau een Happy Birthday-lied aangeboden. Voor Kelly zong het duo ook speciaal een liedje. Blijkbaar zaten ook de jongste en grootste Belgische fans in de zaal, want Nick las een briefje voor of ze op de foto mochten staan. De twee werden meteen op het podium geroepen voor een onvergetelijk selfie-moment. Iemand anders vroeg ook een verzoekje aan. "Maar dat is geen nummer van ons. En sorry, ik ken het zelf niet", verontschuldigde Simon zich, waarna die mevrouw Tine een lange speech hield richting muzikaal duo over Leon. "Het volgende liedje dragen we speciaal op aan Leon", zei Simon. Qua ambiance krijgt dit optreden een hoge score. Het publiek veerde spontaan recht. Klappen in de handen was niet het minste probleem, meezingen nog minder. Besluit : ondanks het stemprobleem van Simon was het een heel mooi concert, met eveneens sterke muzikanten en een mooi decor.

(PADI)

Komen ze of komen ze niet? Dat was de vraag die fans in ons land zich al stelden. Maar goed nieuws: Nick & Simon waren op de afspraak en besloten er een super gezellig concert van te maken. Na twee nummers sprak Simon het publiek toe. "Goeieavond Oostende. Tot zover ging het vorige keer goed. We vinden het ontzettend leuk dat jullie er allemaal zijn. Vorige keer was het een gekke situatie. Na twee nummers moesten we afhaken door stemproblemen. We zochten een nieuwe datum en we hoopten dat jullie terug zouden keren." Simon vroeg aan het publiek wie er vorige keer niet bij was. Vooraan stak een vrouw haar hand op. "En nu zit je op rij twee. Heb je de kaartjes van iemand anders overgenomen ? Neen ! En waarom was je er vorige keer dan niet bij ?", vroeg hij aan die dame, waarna de persoon die naast haar zat riep : Ze had stemproblemen. Algemeen gelach in de zaal, waarna Simon even knikte en vlug het volgende liedje aankondigde.Deel één verliep vlekkeloos en na de pauze begon het duo sterk met Sterker nu dan ooit, Lippen op de mijne, Verloren, Julia.. En plots... klonk het alsof je Simon niet meer hoorde zingen. "Heb je dat gehoord ? Mijn stem klinkt niet meer goed. Hoe gaan we dat oplossen ? We gaan moeten samen het probleem oplossen. Wie kan er goed zingen", vroeg Simon aan het publiek. Terwijl de entourage met warme thee kwam aandraven en Simon ook nog meer water dronk dan ervoor hoorden we al de eerste tonen van hun monsterhit Rosanne weerklinken. Het publiek deed wat van hen werd verwacht, namelijk meezingen, meezingen én nog eens meezingen. Simon werd muzikaal wat ontlast, maar hij bleef op het podium staan én daarvoor was iedereen dankbaar. De liedjes volgden elkaar snel op : Zoveel te geven, Steeds weer, Pak maar m'n hand, De Soldaat, Door jou, Proosten op de doden, enz. Gelukkig kon Simon het volhouden tot de allerlaatste seconde van dit concert.Hoe het concert was ? Heel mooi, met veel interactie door het duo met het publiek. Iemand was aan het filmen en Simon vroeg : Kijk je daarna er nog naar ? Iemand die jarig was en in de zaal zat, kreeg als cadeau een Happy Birthday-lied aangeboden. Voor Kelly zong het duo ook speciaal een liedje. Blijkbaar zaten ook de jongste en grootste Belgische fans in de zaal, want Nick las een briefje voor of ze op de foto mochten staan. De twee werden meteen op het podium geroepen voor een onvergetelijk selfie-moment. Iemand anders vroeg ook een verzoekje aan. "Maar dat is geen nummer van ons. En sorry, ik ken het zelf niet", verontschuldigde Simon zich, waarna die mevrouw Tine een lange speech hield richting muzikaal duo over Leon. "Het volgende liedje dragen we speciaal op aan Leon", zei Simon. Qua ambiance krijgt dit optreden een hoge score. Het publiek veerde spontaan recht. Klappen in de handen was niet het minste probleem, meezingen nog minder. Besluit : ondanks het stemprobleem van Simon was het een heel mooi concert, met eveneens sterke muzikanten en een mooi decor.(PADI)