Onder massale belangstelling beleefde de nieuwe 2.0-versie van de musical Daens zijn première in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Meteen na afloop van de voorstelling werd duidelijk dat de hoge verwachtingen méér dan ingelost werden. Onder aanvoering van titelrol-speler Peter Van de Velde - die een krachtige en tegelijk ook breekbare Adolf Daens neerzet - kreeg het publiek een aangrijpende voorstelling te zien met een heel sterke en overtuigende cast. De muziek van Dirk Brossé, ingespeeld door het 60-koppig Symfonieorkest Vlaanderen, greep meermaals naar de keel. Producent Studio 100 maakte ook bekend dat intussen al méér dan 200.000 tickets de deur uit zijn.

Na een intensieve voorbereidingsperiode was het eindelijk zover : de première van de nieuwe en bloedmooie versie van de musical Daens. Heel wat prominenten zakten af naar het Studio 100 Theater in Puurs om deze speciale avond mee te maken. Zij waren getuige van een voorstelling die de strijd laat zien van Adolf Daens tegen de sociale wantoestanden aan het eind van de 19e eeuw. Naast spectaculaire scènes werd het publiek ook geraakt met muziek en prachtige pakkende beelden. Dankzij het vernieuwende technisch concept met rijdende tribunes is er naast grote massa-scènes ook plaats voor heel intieme momenten. Dit zorgt ervoor dat de toeschouwers op een unieke manier meegezogen worden in dit diepmenselijke verhaal.

Ook de honden en paarden mochten na de première mee poseren., PADI
Ook de honden en paarden mochten na de première mee poseren. © PADI

Na afloop van de voorstelling waren alle aanwezigen het er roerend over eens dat zowel de cast als het artistieke en productionele team een bijzonder sterke prestatie hebben neergezet. Op het einde werd die prestatie dan ook beloond met een minutenlange staande ovatie. "De wereldpremière van Daens méér dan tien jaar geleden was een absolute mijlpaal voor Studio 100", zegt Gert Verhulst, producent en bezieler. "Met deze nieuwe 2.0-versie wilden we een voorstelling maken, die opnieuw heel wat mensen zal raken. De voorbije weken en maanden is er dan ook bijzonder hard en met heel veel liefde aan deze voorstelling gewerkt en met resultaat. Ik ben bijzonder trots en fier op deze voorstelling en op de sterke prestatie van Peter Van de Velde."

De titelrol wordt vertolkt door Peter Van de Velde. Zijn broer Pieter Daens wordt gespeeld door Jan Schepens. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Soufriau is Nette Scholliers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting neemt de rol van de meedogenloze fabrieksopzichter Schmitt op zich. Peter Thyssen zorgt voor de komische noot in de rol van Ponnet. Fabrice Pillet is gecast als Charles Woeste.

Na de spektakel-musical 40-45 lijkt het publiek ook deze voorstelling volledig in de armen te sluiten, want de voorstelling Daens is al verlengd tot en met 28 februari 2021. Vanaf vandaag is Daens afgewisseld met de spektakel-musical 40-45 te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. (PADI)

Het was drummen voor het 'trapmoment' in de foyer, want alle aanwezigen wilden dichtbij staan., FODI
Het was drummen voor het 'trapmoment' in de foyer, want alle aanwezigen wilden dichtbij staan. © FODI

Info en tickets : www.daens.be.

Onder massale belangstelling beleefde de nieuwe 2.0-versie van de musical Daens zijn première in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Meteen na afloop van de voorstelling werd duidelijk dat de hoge verwachtingen méér dan ingelost werden. Onder aanvoering van titelrol-speler Peter Van de Velde - die een krachtige en tegelijk ook breekbare Adolf Daens neerzet - kreeg het publiek een aangrijpende voorstelling te zien met een heel sterke en overtuigende cast. De muziek van Dirk Brossé, ingespeeld door het 60-koppig Symfonieorkest Vlaanderen, greep meermaals naar de keel. Producent Studio 100 maakte ook bekend dat intussen al méér dan 200.000 tickets de deur uit zijn.Na een intensieve voorbereidingsperiode was het eindelijk zover : de première van de nieuwe en bloedmooie versie van de musical Daens. Heel wat prominenten zakten af naar het Studio 100 Theater in Puurs om deze speciale avond mee te maken. Zij waren getuige van een voorstelling die de strijd laat zien van Adolf Daens tegen de sociale wantoestanden aan het eind van de 19e eeuw. Naast spectaculaire scènes werd het publiek ook geraakt met muziek en prachtige pakkende beelden. Dankzij het vernieuwende technisch concept met rijdende tribunes is er naast grote massa-scènes ook plaats voor heel intieme momenten. Dit zorgt ervoor dat de toeschouwers op een unieke manier meegezogen worden in dit diepmenselijke verhaal.Na afloop van de voorstelling waren alle aanwezigen het er roerend over eens dat zowel de cast als het artistieke en productionele team een bijzonder sterke prestatie hebben neergezet. Op het einde werd die prestatie dan ook beloond met een minutenlange staande ovatie. "De wereldpremière van Daens méér dan tien jaar geleden was een absolute mijlpaal voor Studio 100", zegt Gert Verhulst, producent en bezieler. "Met deze nieuwe 2.0-versie wilden we een voorstelling maken, die opnieuw heel wat mensen zal raken. De voorbije weken en maanden is er dan ook bijzonder hard en met heel veel liefde aan deze voorstelling gewerkt en met resultaat. Ik ben bijzonder trots en fier op deze voorstelling en op de sterke prestatie van Peter Van de Velde."De titelrol wordt vertolkt door Peter Van de Velde. Zijn broer Pieter Daens wordt gespeeld door Jan Schepens. Daarnaast speelt theatermonument Jo De Meyere de rol van Bisschop Stillemans. Free Soufriau is Nette Scholliers en Jelle Cleymans geeft gestalte aan de socialistische voorman Jan De Meeter. Manou Kersting neemt de rol van de meedogenloze fabrieksopzichter Schmitt op zich. Peter Thyssen zorgt voor de komische noot in de rol van Ponnet. Fabrice Pillet is gecast als Charles Woeste.Na de spektakel-musical 40-45 lijkt het publiek ook deze voorstelling volledig in de armen te sluiten, want de voorstelling Daens is al verlengd tot en met 28 februari 2021. Vanaf vandaag is Daens afgewisseld met de spektakel-musical 40-45 te zien in het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. (PADI)Info en tickets : www.daens.be.