Was jij vragende partij om het nummer 'Ik Wil Je te maken' ?

Joost : "De vraag kwam van Walter zelf. Ze vroegen of ik een remix wou doen op het nummer. Ik kreeg van Walter een echte cd van vroeger opgestuurd. Ik vond het echt vet en heb er ontzettend veel naar geluisterd. Ik had zoveel ideeën bij dit nummer. Ik zag al vijf soorten videoclips. Ik zei niet veel later tegen Walter dat ik het aandurfde om 'Ik Wil Je' op te nemen."

Kende je eigenlijk wel De Kreuners ?

Joost : "Ik kende het nummer, maar de hele legacy waar ik nu respect voor heb heb ik als jongen uit Friesland helemaal gemist. Ik denk dat tv helemaal anders was in het boerse Friesland."

Vanwaar die passie als Nederlander voor ons land én voor De Kreuners ?

Joost : "Ik had het niet eens door, maar ik keek vroeger heel vaak naar Ketnet en ik wist niet dat Kabouter Plop Vlaams was. Toen groeide al mijn liefde voor België en het gebeurde organisch toen België ook liefde naar mij terug stuurde. Toen dacht ik "Hé, ik wist niet dat daar het zo leuk was."

Toen ik je videoclip bekeek, zag ik ook enkele bekende Vlaamse youTubers de revue passeren. Ik mag dus vaststellen dat de clip werd opgenomen in Vlaanderen ? In coronatijden ?

Joost : "Eind juli namen we de clip op. We deden alles coronaproof. Ik maak meestal mijn videoclips zelf, samen met twee vrienden. De crew was heel beperkt. Ik vind het moeilijk om te werken met een hele grote groep. De clip ziet er heel goed uit. Je zou niet merken dat er maar vijf mensen aan hebben gewerkt. We hebben het in één dag kunnen opnemen. Het was hard werken en doorgaan. Het was een avontuur."

Is het de bedoeling dat je nog meer in ons land iets uitbrengt of een samenwerking aan gaat ?

Joost : "Het stond nooit in mijn agenda, het voelde eerder aan als een zonnige middag die op me afkwam. Ik ben sowieso van plan waar er vraag is, is er mijn aanbod. Ik heb nog nooit zoveel kaarten verkocht als in België. Zodra er vraag is in België kom ik. Ik heb zelf België geplaatst op mijn been. Jawel, een tattoo van jullie land, leuk toch."

Hoe blik je terug op Pukkelpop ? Hét festival bij uitstek ?

Joost : "Ik was wekenlang zenuwachtig voor dat weekend. Ik had me voorgenomen dat er niet veel mensen naar mij gingen kijken op de mainstage. Ik was echt blij verrast dat ik zo veel mensen zag. Ik wou altijd al eens naar Pukkelpop komen, omdat er daar veel meer grauwere muziek is. Dat heb je niet in het dorp waar ik zat. Ik had niet eens verbinding met mijn gsm. Ik moest lopen naar de bushalte, mijn arm in de lucht steken en bellen. Ik dacht dat zo de telefonie werkte (lacht)."

We zijn een West-Vlaams weekblad. Ken je onze provincie West-Vlaanderen een beetje ? Nu zit je hier in Blankenberge, kwam je hier al eerder of is hier alles nieuw ?

Joost : "Ik ben al in Blankenberge geweest en dit is nu wel een van mijn favoriete plekken. Ik ben op zoek naar een lijstje over de bezienswaardigheden in deze provincie. Stuur maar door." (PADI)

Was jij vragende partij om het nummer 'Ik Wil Je te maken' ?Joost : "De vraag kwam van Walter zelf. Ze vroegen of ik een remix wou doen op het nummer. Ik kreeg van Walter een echte cd van vroeger opgestuurd. Ik vond het echt vet en heb er ontzettend veel naar geluisterd. Ik had zoveel ideeën bij dit nummer. Ik zag al vijf soorten videoclips. Ik zei niet veel later tegen Walter dat ik het aandurfde om 'Ik Wil Je' op te nemen."Kende je eigenlijk wel De Kreuners ?Joost : "Ik kende het nummer, maar de hele legacy waar ik nu respect voor heb heb ik als jongen uit Friesland helemaal gemist. Ik denk dat tv helemaal anders was in het boerse Friesland."Vanwaar die passie als Nederlander voor ons land én voor De Kreuners ?Joost : "Ik had het niet eens door, maar ik keek vroeger heel vaak naar Ketnet en ik wist niet dat Kabouter Plop Vlaams was. Toen groeide al mijn liefde voor België en het gebeurde organisch toen België ook liefde naar mij terug stuurde. Toen dacht ik "Hé, ik wist niet dat daar het zo leuk was."Toen ik je videoclip bekeek, zag ik ook enkele bekende Vlaamse youTubers de revue passeren. Ik mag dus vaststellen dat de clip werd opgenomen in Vlaanderen ? In coronatijden ?Joost : "Eind juli namen we de clip op. We deden alles coronaproof. Ik maak meestal mijn videoclips zelf, samen met twee vrienden. De crew was heel beperkt. Ik vind het moeilijk om te werken met een hele grote groep. De clip ziet er heel goed uit. Je zou niet merken dat er maar vijf mensen aan hebben gewerkt. We hebben het in één dag kunnen opnemen. Het was hard werken en doorgaan. Het was een avontuur."Is het de bedoeling dat je nog meer in ons land iets uitbrengt of een samenwerking aan gaat ?Joost : "Het stond nooit in mijn agenda, het voelde eerder aan als een zonnige middag die op me afkwam. Ik ben sowieso van plan waar er vraag is, is er mijn aanbod. Ik heb nog nooit zoveel kaarten verkocht als in België. Zodra er vraag is in België kom ik. Ik heb zelf België geplaatst op mijn been. Jawel, een tattoo van jullie land, leuk toch."Hoe blik je terug op Pukkelpop ? Hét festival bij uitstek ?Joost : "Ik was wekenlang zenuwachtig voor dat weekend. Ik had me voorgenomen dat er niet veel mensen naar mij gingen kijken op de mainstage. Ik was echt blij verrast dat ik zo veel mensen zag. Ik wou altijd al eens naar Pukkelpop komen, omdat er daar veel meer grauwere muziek is. Dat heb je niet in het dorp waar ik zat. Ik had niet eens verbinding met mijn gsm. Ik moest lopen naar de bushalte, mijn arm in de lucht steken en bellen. Ik dacht dat zo de telefonie werkte (lacht)."We zijn een West-Vlaams weekblad. Ken je onze provincie West-Vlaanderen een beetje ? Nu zit je hier in Blankenberge, kwam je hier al eerder of is hier alles nieuw ?Joost : "Ik ben al in Blankenberge geweest en dit is nu wel een van mijn favoriete plekken. Ik ben op zoek naar een lijstje over de bezienswaardigheden in deze provincie. Stuur maar door." (PADI)