Peter kon maar één iets kwijt toen hij werd gevraagd voor deze titelrol : "Dat is een groot compliment. Toen ik elf jaar geleden werd gevraagd om Smith te spelen in dezelfde succesmusical, vond ik dat al een groot compliment. Toen kwam 14-18, nu 40-45. Ongeveer één jaar geleden riep de CEO Anja Van Mensel mij op haar bureau. Ik dacht dat we gingen stoppen met Piet Piraat, maar dat was het niet. Ze zei dat we terug gingen beginnen met Daens."

"Ik zei : dat is goed nieuws, dan kan ik terug Smith spelen. Anja zei serieus : we willen dat jij Daens speelt. Ik dacht : och, nu wordt het serieus. Ik zei niet direct ja, ik moest er even over nadenken. Een kleine week later zei ik dat het goed was. Ik heb één jaar gezwegen, zoals ze het vroeg. Mijn moeder heeft het gelezen in de krant, nadat dit nieuws was uitgelekt. Ik zei dat ik niets mocht zeggen. Dat is een grote eer dat ik die rol krijg, maar of dat nu een rol van Daens of van Piet Piraat is dat ik speel. Ik maak elke rol aan mijn eigen en speel ze met mijn hart en ziel. Theater is mijn leven. Dat is dus fantastisch."

"De voorbereidingen zijn al begonnen. Eén maand geleden kreeg ik de mail van Frank met de nieuwe brochure. Ik ben er dus al mee bezig in mijn hoofd. Ik heb alles doorgenomen en de film van elf jaar geleden keerde terug. Ik voelde ook : nu komt het wel heel dichtbij. Het zaadje is geplant, we zijn vertrokken...".

(PADI)

Peter kon maar één iets kwijt toen hij werd gevraagd voor deze titelrol : "Dat is een groot compliment. Toen ik elf jaar geleden werd gevraagd om Smith te spelen in dezelfde succesmusical, vond ik dat al een groot compliment. Toen kwam 14-18, nu 40-45. Ongeveer één jaar geleden riep de CEO Anja Van Mensel mij op haar bureau. Ik dacht dat we gingen stoppen met Piet Piraat, maar dat was het niet. Ze zei dat we terug gingen beginnen met Daens.""Ik zei : dat is goed nieuws, dan kan ik terug Smith spelen. Anja zei serieus : we willen dat jij Daens speelt. Ik dacht : och, nu wordt het serieus. Ik zei niet direct ja, ik moest er even over nadenken. Een kleine week later zei ik dat het goed was. Ik heb één jaar gezwegen, zoals ze het vroeg. Mijn moeder heeft het gelezen in de krant, nadat dit nieuws was uitgelekt. Ik zei dat ik niets mocht zeggen. Dat is een grote eer dat ik die rol krijg, maar of dat nu een rol van Daens of van Piet Piraat is dat ik speel. Ik maak elke rol aan mijn eigen en speel ze met mijn hart en ziel. Theater is mijn leven. Dat is dus fantastisch.""De voorbereidingen zijn al begonnen. Eén maand geleden kreeg ik de mail van Frank met de nieuwe brochure. Ik ben er dus al mee bezig in mijn hoofd. Ik heb alles doorgenomen en de film van elf jaar geleden keerde terug. Ik voelde ook : nu komt het wel heel dichtbij. Het zaadje is geplant, we zijn vertrokken...". (PADI)