In Bistrot op het Monicaplein in Oostende kwam Luc uitleg geven waarom hij precies in Kursaal Oostende komt optreden. Aan zijn zijde stond organisator Niko Geldhof, die dit project uitwerkt samen met Pieter De Wulf en Kristof De Block. Ook Glenn Dangreau, voorzitter van het Maatjescomité in Oostende, was aanwezig. Luc is een échte aangespoelde. Sinds jaar en dag brengt hij zomershows aan de kust in Blankenberge en Middelkerke. Met de badstad Oostende heeft hij ook een sterke band.

Heb je al lang een band met Oostende ?

Luc : "Ik kwam hier Gerard Dangreau tegen, de man van de Revue in Oostende. Hij hielp mij met raad en daad. In 2006 is hij overleden. In 1989 - volgend jaar al dertig jaar geleden, wat vliegt de tijd vlug voorbij ! - zat ik hier in de finale van de Nu Of Nooit Show van vtm in een presentatie van Lynn Wesenbeek in Kursaal Oostende. Ik werd derde op... 3.600 kandidaten. Samen met de Orde van de Kloeffe nam ik zelfs een plaat op. Ik heb ook een binding met Oostende door de heerlijke maatjes. Ik ben immers peter van de maatjes.

Recent zei Jacques Vermeire dat Kursaal Oostende moeilijk vol te krijgen is. Een moeilijk publiek ?

Luc : "Waarom denk je dat we altijd in Blankenberge optreden (lacht) ? Iedere badstad is anders. Ik ondervond dat al in Middelkerke, Bredene, enz. Oostende telt misschien een stug publiek, maar ik heb het voordeel dat het niet enkel Oostendenaren zijn die naar mijn show komen en die de liedjes van André Hazes kennen. De mensen zingen graag mee. In Kursaal Oostende zal dat niet anders zijn."

Luc Caals, samen met organisator Niko Geldhof (links) en Glenn Dangreau, voorzitter van het Maatjescomité in Oostende. © (Foto FODI)

Het is niet de eerste 'Caals zingt Hazes' die je brengt. Moet je vooraf nog repeteren of is dat niet meer nodig ?

Luc : "Natuurlijk repeteren we nog voor iedere show. Ik ga naar de pianist, we overlopen eventjes de intro en het slot. Met de andere bandleden doe ik de dag zelf nog eens een stevige soundcheck. Is er iets waar ik niet zeker over ben, dan repeteren we dat nog eens én nog eens, tot ik helemaal zeker ben. Het repertoire zit al één jaar heel goed. In Oostende breng ik ook liedjes van André Hazes die ik nog nooit heb gezongen."

Klopt het dat het de allereerste keer is dat je in Kursaal Oostende zingt ?

Luc : "Inderdaad, de allereerste keer. Op maandag 13 en dinsdag 14 augustus sta ik ook met Caals zingt Hazes in het Kusttheater Colisée in Blankenberge, maar op vrijdag 28 september is het mijn eerste en enige optreden van Caals zingt Hazes in Kursaal Oostende.

Luc Caals, samen met onze showbizzmedewerker PADI. © (Foto FODI)

Vele jaren na elkaar trad je tijdens juli en augustus op aan de kust. Vorig jaar bracht je nog een formidabele show met Ronn Moss in het Colisée in Blankenberge. Dit jaar opteerde je om dat niet te doen. Waarom ?

Luc : "Vorig jaar was prachtig, écht machtig. Ik koester nog altijd die show, ik bewaar die mooie herinneringen. Ik zeg niet dat ik nooit meer een seizoen zal doen, maar nu is dat toch wel zalig. Gedaan voor één zomer met files van mijn woonplaats naar de kust of hier parkeerproblemen. Wat moet je nog brengen ? Alles werd al uitgevonden, zowel in zwartwit als in kleur. En voor zeven nieuwe moppen moet je het ook niet meer doen. Maar ik zit niet stil hé. Vanaf 29 juni speel ik mee in De Sinksenfoor in het Fakkeltheater in Antwerpen in een regie van Jeroen Maes. Tussenin kom ik dan ook twee keren optreden in Blankenberge. Nu kan ik eens de tram nemen en naar mijn werk of optreden op De Sinksenfoor gaan en direct terug keren. 't Is eens iets anders. Trouwens, ik ben 65, ik kom op 11 augustus eerstkomend 66, ik ben dus officieel met pensioen maar ik weet nog niet wat dat woord betekent. Ik zal het eens moeten opzoeken..."

(PADI)

Info en tickets show Caals zingt Hazes : www.andrehazestribute.be.