Peter Koelewijn zet zich tussen publiek tijdens show in Stadsschouwburg Brugge

Een artiest die het klappen van de zweep kent, een sterke professionele band, prachtige projecties én goede belichting. Het publiek was zeer tevreden over de show van Peter Koelewijn. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Peter Koelewijn & His Rockets waren te gast in de prachtige zaal van de Stadsschouwburg in Brugge, waar de zanger toch zeker twee uur op het podium stond, met tussenin een korte pauze.

Voor Peter en zijn uiterst professionele band was het de eerste keer dat ze in deze zaal optraden. “Zeg gasten, heb jij dat nog gezien? Zo’n balkons én zelfs een balkon dat hier op ons podium staat. Gelukkig zitten er hier geen mensen in om van zo dichtbij naar Koelewijn te kijken”, grapte hij. Peter was echt overdonderd door die schitterende zaal met aparte loges waarin de mensen zitten.

Het publiek was in de wolken met zijn show, want de zanger ging met zijn band terug in de tijd. Op een groot projectiescherm werden oude singletjes en foto’s geprojecteerd. Herinneringen aan de tijd van o.a. Radio Veronica, de vele nummers die hij schreef voor andere artiesten, enz. Voor de pauze zong Peter ook Je wordt ouder papa, terwijl hij al wandelend door de zaal stapte. Enkele aanwezigen kregen de microfoon in de hand gedrukt en mochten het refrein zelf zingen. De ene kon dat al beter dan de andere, maar het zorgde wel voor een goede interactie met het publiek. Wist je nog dat Peter ooit de single Je bent een wonder uitbracht, samen met Marjan Berger ? Net voor de pauze bewees de 77-jarige Koelewijn dat hij een krak is in zijn vak. Hij sloot af met een Elvis Presley-nummer.

“Is dat in onze huidige tijd een #MeToo? Daar trek ik mij geen bal van aan!”

Na een korte pauze en met een ander hemdje aan begon Peter met Rock & Roll anno 2018. Sprong in het duister werd luid meegezongen net zoals een reeks nummertje die ooit door andere vooral Nederlandse artiesten werden uitgebracht, maar die van de hand zijn van de enige echte Peter Koelewijn uit Nederland, namelijk Dokter Bernhard van Bonnie St.-Claire, Ik ben gelukkig zonder jou van Conny Vandenbos, Carolientje van Willeke Alberti, Ik kan geen kikker van de kant afduwen van Het Lowland Trio, Beestjes van Ronnie en The Ronnies… Het waren echte meezingers.

Het publiek kon eens luid de stem verheffen en je zag dat Koelewijn daarvan genoot. Peter vertelde ook over zijn jarenlange samenwerking met Helmut Lotti en goede band met Will Tura. Samen met zijn pianist bracht Peter ook een emotionele song om daarna direct te zeggen: “En nu gaan we even weer lol maken met Klap maar in je handen.” KL 204 mocht ook niet ontbreken net zoals zijn superklassieker Angeline, m’n blonde sexmachine. “Is dat in onze huidige tijd een #MeToo? Daar trek ik mij geen bal van aan”, riep de zanger, richting publiek.

Daar zit hij dan, de grote Peter Koelewijn, midden in het publiek.
Daar zit hij dan, de grote Peter Koelewijn, midden in het publiek.© FODI

Op het einde van de show liep de zanger terug tussen het publiek en zette hij zich plots neer, zodat de mensen even konden zingen. Als onze vlugge nota’s juist zijn, was dat tijdens het nummer Ik heb je nog voor geen minuut gemist. Peter bleef een tijdje rustig zitten, de microfoon in zijn hand. Daarna stelde hij zijn band voor met een ludieke noot, waarna er nog een tweetal bisnummers volgden. De volledige show werd afgesloten met nogmaals Kom van dat dak af.

Wie vertrok, was tevreden over de show van Peter Koelewijn & His Rockets. Een artiest die het klappen van de zweep kent, een sterke professionele band, prachtige projecties én goede belichting. Wanneer keert deze joviale zanger nog eens terug naar West-Vlaanderen? De zaal zal vast en zeker terug bijna proppensvol zitten.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier