In Vlaanderen regisseert Tijl Dauwe dit musicalspektakel van Festivaria. De namen van de hoofdcast zijn bekend. Geluwenaar Peter Bulckaen is de enige West-Vlaming die bij de hoofdcast zit en die de rol van scheepsdirecteur op zich neemt.

Niemand minder dan Ivan Pecnik als kapitein, Nordin De Moor als de onfortuinlijke ontwerper Andrews, Michiel De Meyer als stoker Frederick Barret en Peter Bulckaen als de scheepsdirecteur Ismay sieren de affiche van Titanic, de Musical. Zij worden omringd op de scène door musicalklassebakken Goele De Raedt, Line Ellegiers en Dorian Liveyns, die ook inschepen op het Donkmeer. Ook nu pakt Festivaria uit met een schitterend decor, de mooiste kostuums en meer dan honderd personen op de scène. Achter de scène mag men ook nog eens rekenen op dubbel zoveel vrijwillige handen.

Blauwdrukken

Decorontwerper Marnik Baert lichtte een tipje van de sluier op over zijn majesteuze schip. "Bij aanvang wilde ik al dit legendarische epos laten afspelen tussen de blauwdrukken van de plannen van het schip. De diverse locaties zijn uitsnijdingen in een boek, uitgelicht alsof we als toeschouwer in de geest van ontwerper Andrews de Titanic kunnen aanschouwen. Verschillende onderdelen van de blauwdrukken gaan open, waardoor we kunnen inzoomen op diverse locaties van het schip", vertelt decorbouwer Baert.

De massascènes hebben plaats op het centrale podium met grote scènewissels. Ook hier worden veel locaties gesuggereerd met de realistische afbeeldingen die we kennen van de boot. Uiteraard is water een belangrijk onderdeel. Hoe het schip zal zinken? Dat houdt Festivaria nog even achter de hand. Ook al zit iedereen te wachten op het ultieme drama.

Eerste stappen in de musical

Peter Bulckaen uit Geluwe is blij dat hij meespeelt in Titanic, de Musical. "Ik speel de rol van de reder, de eigenaar van het schip. Hij ligt ook voor een deel aan de basis van het ongeval, gezien hij erop aandrong om sneller te varen en instemde om een kortere, gevaarlijker, route te volgen via het noorden."

Het zijn voor Peter Bulckaen de eerste stappen in de musical. © foto Jan Liekens

"De tijd om de oversteek te maken moest zo kort mogelijk zijn voor hem, omdat hij in concurrentie moest gaan met andere rederijen die ook van Europa naar Amerika vaarden. Het is voor mij een hele uitdaging, mijn eerste stappen in de musical. Maar ook betreffende de rol: Ismay is in vergelijking met mij een compleet tegenovergesteld karakter. Waar het voor hem niet snel genoeg kan gaan en hij bereid is risico's te nemen, ben ik eerder de man van de voorzichtige aanpak", besluit Peter.

(PADI)

In Vlaanderen regisseert Tijl Dauwe dit musicalspektakel van Festivaria. De namen van de hoofdcast zijn bekend. Geluwenaar Peter Bulckaen is de enige West-Vlaming die bij de hoofdcast zit en die de rol van scheepsdirecteur op zich neemt.Niemand minder dan Ivan Pecnik als kapitein, Nordin De Moor als de onfortuinlijke ontwerper Andrews, Michiel De Meyer als stoker Frederick Barret en Peter Bulckaen als de scheepsdirecteur Ismay sieren de affiche van Titanic, de Musical. Zij worden omringd op de scène door musicalklassebakken Goele De Raedt, Line Ellegiers en Dorian Liveyns, die ook inschepen op het Donkmeer. Ook nu pakt Festivaria uit met een schitterend decor, de mooiste kostuums en meer dan honderd personen op de scène. Achter de scène mag men ook nog eens rekenen op dubbel zoveel vrijwillige handen.Decorontwerper Marnik Baert lichtte een tipje van de sluier op over zijn majesteuze schip. "Bij aanvang wilde ik al dit legendarische epos laten afspelen tussen de blauwdrukken van de plannen van het schip. De diverse locaties zijn uitsnijdingen in een boek, uitgelicht alsof we als toeschouwer in de geest van ontwerper Andrews de Titanic kunnen aanschouwen. Verschillende onderdelen van de blauwdrukken gaan open, waardoor we kunnen inzoomen op diverse locaties van het schip", vertelt decorbouwer Baert. De massascènes hebben plaats op het centrale podium met grote scènewissels. Ook hier worden veel locaties gesuggereerd met de realistische afbeeldingen die we kennen van de boot. Uiteraard is water een belangrijk onderdeel. Hoe het schip zal zinken? Dat houdt Festivaria nog even achter de hand. Ook al zit iedereen te wachten op het ultieme drama.Peter Bulckaen uit Geluwe is blij dat hij meespeelt in Titanic, de Musical. "Ik speel de rol van de reder, de eigenaar van het schip. Hij ligt ook voor een deel aan de basis van het ongeval, gezien hij erop aandrong om sneller te varen en instemde om een kortere, gevaarlijker, route te volgen via het noorden." "De tijd om de oversteek te maken moest zo kort mogelijk zijn voor hem, omdat hij in concurrentie moest gaan met andere rederijen die ook van Europa naar Amerika vaarden. Het is voor mij een hele uitdaging, mijn eerste stappen in de musical. Maar ook betreffende de rol: Ismay is in vergelijking met mij een compleet tegenovergesteld karakter. Waar het voor hem niet snel genoeg kan gaan en hij bereid is risico's te nemen, ben ik eerder de man van de voorzichtige aanpak", besluit Peter.(PADI)