Deelnemers uit 22 landen - waaronder de USA, China, Canada, Malesië, Japan en zowat alle Europese landen - zullen het er tegen elkaar opnemen in de discipline cycloball. De organisatie is dit jaar in handen van België. De organisatoren hebben zanger en presentator Paul Bruna uit Middelkerke gevraagd om op vrijdag 23 november de openingsceremonie te verzorgen.

Hij zal niet enkel zorgen voor de presentatie van de deelnemers van de landen, maar hij zal ook samen met 20 danseressen van het showballet Diva uit Wevelgem twee internationale nummers brengen voor de meer dan 4.000 aanwezigen. Het showballet Diva is het showballet waarmee Paul Bruna doorheen Vlaanderen trekt voor optredens. De deelnemers aan het wereldkampioenschap komen begeleid door een vlaggendraagster en per land het stadion binnen. Een voor een worden ze begroet door moderator Paul Bruna. Vlak voor de voorstelling van de landenploegen en op het einde van de ceremonie worden de twee nummers gebracht.

Een van de kopstukken van de organisatie is Dimitri Covent, ook al een West-Vlaming en zoon van de onlangs overleden Rudy Covent. Rudy Covent werd 11 maal kampioen van België cycloball en won ook tweemaal een bronzen medaille tijdens een wereldkampioenschap.

Voor Paul Bruna is het een grote eer dat hij deze openingsceremonie mag verzorgen, want naast de vele binnen- en buitenlandse bezoekers zijn ook heel wat buitenlandse TV-stations en persmensen aanwezig om verslag uit te brengen over het gebeuren.

(PADI)

Deelnemers uit 22 landen - waaronder de USA, China, Canada, Malesië, Japan en zowat alle Europese landen - zullen het er tegen elkaar opnemen in de discipline cycloball. De organisatie is dit jaar in handen van België. De organisatoren hebben zanger en presentator Paul Bruna uit Middelkerke gevraagd om op vrijdag 23 november de openingsceremonie te verzorgen.Hij zal niet enkel zorgen voor de presentatie van de deelnemers van de landen, maar hij zal ook samen met 20 danseressen van het showballet Diva uit Wevelgem twee internationale nummers brengen voor de meer dan 4.000 aanwezigen. Het showballet Diva is het showballet waarmee Paul Bruna doorheen Vlaanderen trekt voor optredens. De deelnemers aan het wereldkampioenschap komen begeleid door een vlaggendraagster en per land het stadion binnen. Een voor een worden ze begroet door moderator Paul Bruna. Vlak voor de voorstelling van de landenploegen en op het einde van de ceremonie worden de twee nummers gebracht.Een van de kopstukken van de organisatie is Dimitri Covent, ook al een West-Vlaming en zoon van de onlangs overleden Rudy Covent. Rudy Covent werd 11 maal kampioen van België cycloball en won ook tweemaal een bronzen medaille tijdens een wereldkampioenschap.Voor Paul Bruna is het een grote eer dat hij deze openingsceremonie mag verzorgen, want naast de vele binnen- en buitenlandse bezoekers zijn ook heel wat buitenlandse TV-stations en persmensen aanwezig om verslag uit te brengen over het gebeuren.(PADI)