Samen met haar liveband bracht Patricia Kaas twee uur non-stop haar grootste hits en klassiekers. Ook al is het ondertussen al dertig jaar geleden dat ze internationaal scoorde met Mademoiselle chante le blues, het liedje blijft een tijdloze klassieker net als Mon mec à moi en Les hommes qui passent, liedjes die Kaas met veel overgave en enthousiasme brengt op het podium. Het was mooi om te zien hoe de keurige vijftiger over het podium dartelde en het publiek moeiteloos inpakte met haar rauwe, soms wat hese stem. "Ik doe alleen nog maar dingen die ik graag doe. Daardoor leef ik intenser en haal ik meer uit het leven", zei Patricia Kaas tijdens onze backstage-ontmoeting.

Met 15 miljoen verkochte cd's in 30 jaar carrière is Patricia Kaas nog steeds één van de best lopende muzikale exportproducten in Frankrijk. Eind vorig jaar verraste ze met de release van een nieuw studioalbum Patricia Kaas. Na dertien jaar en een heftige burn-out was dit het eerste album dat ze uitbracht. Zondagavond stonden onder andere Adèle en Madame tout le monde op de setlist, twee liedjes die door het publiek enorm werden gesmaakt. Na het concert zagen we hoe heel wat fans de nieuwe Patricia Kaas kochten op de fanstand en mee naar huis namen.

© Danbo

Zowel voor het publiek, de artieste als voor organisator ConcertEvents was het een geslaagde zondagavond. "Het is prettig als organisator wanneer je er in slaagt om zo'n wereldartiesten naar West-Vlaanderen te halen. Voor de buitenwereld lijkt het allemaal evident, maar dat is het eigenlijk niet. Integendeel, je moet keihard knokken en jezelf voortdurend blijven bewijzen. De mensen moeten zeker eens kijken op onze website, want we hebben nog een druk en gevarieerd najaar. Op zaterdag 7 oktober staan we in Kursaal Oostende om de Italiaanse wereldster Umberto Tozzi te ontvangen. De publieke belangstelling is groot, maar wie snel is, kan er nog net bij", zegt Sofie Vandenbroucke van ConcertEvents.

Patricia Kaas samen met onze showbizzmedewerker PADI. © Kurt

Concerten ConcertEvents en info: www.concertevents.be - 0479 31 84 55.