Sinds jouw deelname aan het Junior Eurosong, vijf jaar geleden, zag je al een stukje van Vlaanderen. Correct?

"Niet enkel Vlaanderen, maar dankzij mijn deelname aan Junior Eurosong ben ik ook wel eens in Nederland of Spanje geweest voor een optreden", zegt Fabian. "Ik kwam bijna eens te laat op een optreden in Waregem door een vlucht uit Barcelona die met vertraging vloog. We hadden getimed dat ik van het podium in Spanje meteen de vlucht naar Brussel zou nemen, om in de hoofdstad de auto in te stappen om rechtstreeks naar het podium te rijden in West-Vlaanderen."

Zijn er momenten die je nooit meer vergeet?

"Ik zal nooit vergeten meer toen Niels Destadsbader mijn naam afriep. Plots mocht ik ons land vertegenwoordigen. Als kind van veertien jaar kwam ik in een rollercoaster terecht en besefte ik niet alles wat er om mij heen gebeurde. Alles ging zo snel! Er zijn veel dingen aan mij voorbijgegaan. Tijdens die theatershow wil ik die leuke momenten eens bovenhalen."

Je staat al vijf jaar in de spotlights. Bevalt je dat nog steeds?

"Ik ben het al gewoon. In het begin had ik stress toen ik moest optreden. Dat is nu al minder."

We kunnen niet zeggen dat Fabian Feyaerts in één jaar tijd veel in de kijker staat. Selecteer je duidelijk wat je doet en wat niet?

"Ik doe inderdaad niet alles wat ik aangeboden krijg. Enkel de dingen die ik leuk vind. Ik weet heel goed welke richting ik wil inslaan."

Foto: Mervyn

Hoe lukt de combinatie van zingen met jouw sportstudies?

"Ik ben een bezige bij. Ik vind heel veel dingen interessant, waardoor het voor mij moeilijk is om me toe te spitsen op één ding. Ik ben bezig met muziek, filmen, sporten en ik studeer aan de universiteit. Vroeger vond ik het spijtig dat ik mij niet kon toespitsen op één ding. Nu ik wat ouder ben, ben ik blij dat ik mij in veel interesseer en dat ik zoveel meer kan combineren."

Is de muzikale weg echt zo lang vooraleer je ergens geraakt?

"Zeker in België! Er zijn zo veel muziekwedstrijden op tv, zoals The Voice van Vlaanderen... Mensen worden heel snel bekend, maar worden ook vlug vergeten. Het is moeilijk om bekend te blijven."

Heb je het gevoel dat je een beetje vergeten wordt?

"Zoals het nu is, vind ik het goed. Ik wil geen Justin Bieber zijn. Gewoon Fabian is goed."

Vertel eens wat meer over je theaterconcert in Gent. Het is je eerste jubileum. Wat zal het worden?

"We zijn al een tijdje aan het repeteren met de band. We zoeken een leuke en gevarieerde playlist. Ik wil veel vertellen aan mijn trouwe fans, die er vanaf de eerste dag bij waren. Dit jubileumconcert zie ik als een soort bedanking voor hen."

"Het wordt helemaal geen optreden zoals ze gewoon zijn. Het enige wat overeind blijft, zijn mijn eigen songs en mijn band. Een rugzak vol ervaringen is de rode draad doorheen de avond, maar verwacht zeker geen monoloog. De hoofdzaak is en blijft muziek. Deze keer wil ik de mensen in de zaal laten meegenieten van de songs en van de artiesten die mij hebben beïnvloed op mijn muzikale pad."

We zijn een West-Vlaams weekblad dus nog even deze vraag: maakte je op West-Vlaamse bodem ook mooie momenten mee?

"Ik had een keer een optreden in de Kempen en ik moest enkele uren later al aan de kust staan. We kregen een politie-escorte mee vanaf de Kempen tot aan de kust. Ook in West-Vlaanderen stond er eens een hele rij gillende meisjes voor een optreden. Nadien wilden ze allemaal een foto met handtekening. We hadden maar liefst 5.000 signeerkaartjes bij, maar dat was niet genoeg. We zochten naar een andere oplossing om de fans niet teleur te stellen. We verkochten dan maar gesigneerde cd's. De fans waren tevreden en wij ook."

(PADI)

Tickets en info via: www.beyondazura.com/tickets