Ozark Henry speelt ‘Birthmarks’ op 4 mei 2021

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

‘Birthmarks’ (2001) van Ozark Henry is twintig jaar oud en dat – u hoort het tromgeroffel al van ver weerklinken – moet gevierd worden. Op 4 mei 2021 brengt Ozark Henry dit in de AB in Brussel.

En terecht ! Want ‘Birthmarks’, het derde album van het geesteskind van Piet Goddaer, is niet toevallig het meest succesvolle Ozark Henry album. Niet verwonderlijk want uit het album werden niet minder dan vijf singles getrokken : ‘Rescue’, ‘Sweet Instigator’, ‘Seaside’, ‘Word Up’ en ‘Intersexual’.

Piet Goddaer noemde dit album destijds zijn ‘alles of niets’-album. Het werd duidelijk alles. ‘Birthmarks’ werd platina en stond – hou u vast – meer dan 90 weken in de Ultratop-album-hitparade. Anno 2020 zijn daarvoor 20.000 verkochte exemplaren voor nodig. In 2001 waren er dat 50.000. Het leverde Piet Goddaer meteen een felbegeerde plek op het podium van Rock Werchter én twee uitverkochte AB’s wat in die tijd eerder uitzondering was. In het kader van de ?? REWIND-reeks zal Ozark Henry integraal zijn klassieker ‘Birthmarks’ brengen (met uiteraard nog een resem encores er bovenop) in de Ancienne Belgique op 4 mei 2021. (PADI)

De ticketverkoop start op woensdag 10 juni om 11 uur via www.abconcerts.be. Prijs : 38 euro, inclusief reservatiekosten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier