Nieuw productiehuis maakt theatershow met muziek van Raymond van het Groenewoud

Koen Hendrickx, Ralph Broos en Ken Lambrechts stapten met hun drieën het nagelnieuwe productiehuis Deep Bridge uit de grond. De meer dan 50 jaar gecombineerde passie in de internationale film-, live- en muziekindustrie (toevallig ook de drie pijlers van het bedrijf) van deze bruggenbouwers wordt nog eens omringd met een gedreven team. Op de opening waren heel wat bekende gezichten uit de film-, theater- en muziekwereld aanwezig, waaronder Raymond van het Groenewoud, Urbanus, Lulu Aertgeerts, Axel Daeseleire, Nordin De Moor, Helle Vanderheyden, Thomas Van Goethem en Dirk Van Vooren.

"De tax shelter heeft de filmindustrie de financiële steun gegeven om op korte tijd spectaculair te groeien. Een nieuwe generatie filmmakers heeft die kans ten volle gegrepen en creëert vandaag een dynamische, lokale en succesvolle markt, waarbij ook heel wat Belgisch toptalent internationaal is doorgebroken", zegt Ken Lambrechts, manager van o.a. Adil El Arbi & Bilall Fallah, Matthias Schoenaerts, Michaël Roskam... "We zien dezelfde opportuniteiten voor live entertainment en gaan onze ervaring ten volle inzetten. Het tax shelter systeem opent heel wat nieuwe mogelijkheden in de shows die we nu voor het podium gaan maken."

BOOH

Het Deep Bridge synergieplatform wordt volgend jaar uitgerold voor BOOH. In de winter van 2005-2006 zond vtm de prestigieuze spokenreeks uit. Het was beklijvende zondagochtend tv, die dankzij een partnership met Ben Vetters nieuw leven wordt ingeblazen. "De spoken zijn nog niet uitgespookt. We starten die project met een bioscoopfilm in november 2018, die een vervolg krijgt op het podium en tv. Voor dit verhaal werken succesregisseur Matthias Temmerman (Mega Mindy, K3 en de Kattenprins) én Stany Crets samen", glundert Koen Hendrickx.

Musical over Urbanus

"We hebben nog geen tagline, maar de onnozelste musical van deze eeuw en de volgende klinkt alvast niet slecht", zegt Stany Crets als het gaat over Urbanus. Toneel met liekes. Keiveel strips, miljarden liedjes, een berg sketches, triljoenen zaalshows en één Urbanus : dat vraagt om vereeuwigd te worden in een musical. Op basis van heel het geschifte oeuvre van Urbanus en lijftekenaar Willy Linthout én met goedkeuring van beide heren gaat Stany Crets de uitdaging aan om een gloednieuwe musical voor de jeugd van 2 tot 215 jaar in elkaar te steken. "We beloven keitoffe liekes, vieze moppen, stomme verhaalwendingen en sexy meisjes. De strips komen tot leven, mét muziek van Urbanus. Ik zou zeggen, ook als u niet houdt van madammen met een bontjas, dan nog wordt die musical meer dan de moeite." In december 2019 - jawel, 2019 ! - is de première voorzien.

Nieuwe titelsong voor theatershow

En ook Raymond is betrokken. "Via Facebook stuurde ik hem een mail en hij reageerde bijna onmiddellijk. Ik stond in de winkel toen ik op m'n smartphone z'n goedkeuring las. Vandaag mag ik Meiskes en jongens aan jullie voorstellen als theaterproductie. Gebaseerd op het gelijknamig toneelstuk van Arne Sierens, mét muziek van Raymond van het Groenewoud, gekozen uit zijn repertoire waar hij meer dan 40 jaar aan heeft gewerkt", zo verkondigde Sébastien De Smet dit nieuws in aanwezig van Raymond en zijn vrouw Sigrid. "En ik ga voor deze musical een nieuwe titelsong schrijven", voegde hij er nog aan toe.

Ridders en horror

Vanaf 29 oktober kan je in Theater 't Eilandje in Antwerpen gaan kijken naar Ridders van de ronde keukentafel. Deze gloednieuwe voorstelling is gebaseerd op het succesvolle, gelijknamige kinderboek van Mark Tijsmans.

Vanaf 31 oktober is dan weer The Rocky Horror Show te zien in een unieke locatie, namelijk De Shop in Antwerpen. Sinds 1973 toert deze legendarische rockmusical de wereld rond op muziek en teksten van Richard O'Brien. In 2002 mocht Stany Crets al eens deze rockmusical regisseren en dat mag hij dit jaar terug doen, met een gloednieuwe cast die zorgt voor hilarische taferelen en absurde toestanden op het podium.

Vanaf 14 februari 2018 verwelkomt Theater Elckerlyc de sprookjesmusical Doornroosje, die Deep Bridge samen met partner Van Hoorne Entertainment een Vlaamse touch geeft. De samenwerking gaat verder, want op 31 maart 2018 kan je in de Antwerpse Lotto Arena gaan kijken en meegenieten naar Er was eens dat aangevuld wordt met een exclusief sprookjesconcert, waarin alle sprookjesfiguren samenkomen in een regie van Lulu Aertgeerts en met de choreografieën van Bart van Oost. De data moeten nog geprikt worden, maar goochelaar Kobe Van Herwegen gaat eindelijk in de huid kruipen en het verhaal vertellen van meester-goochelaar Houdini. "Eindelijk kan ik duidelijk maken waarom hij mijn voorbeeld is. Het wordt een ode aan de goochelkunst. Een spektakel voor jong en oud. Ik heb er zin in", glimlacht Kobe, die al ter plaatse één van zijn kunstjes demonstreerde met handboeien.

(PADI)

Meer info : www.deepbridge.be.