"Mensen kennen de opgewekte Nielson, maar ik heb ook een donkere kant. Ik wilde met mijn muziek persoonlijker worden, mezelf écht laten zien en mezelf ook muzikaal opnieuw uitvinden", zegt Nielson, die toegeeft dat Diamant nog maar een begin is. Een tussenstation in de zoektocht naar zichzelf. Want die zoektocht duurt voort : Nielson is enorm nieuwsgierig naar alles wat er nog meer op zijn pad komt. Hij is er klaar voor, het veilige masker is af. En dat is precies de bedoeling.

Niet alle artiesten komen blijkbaar uit Volendam, zoals Jan Smit, Nick & Simon, enz. Nielson zag het levenslicht in Dordrecht. In aardrijkskunde zijn we nooit goed geweest. Ligt Dordrecht ver van Volendam ? "Dordrecht ligt meer in het zuiden van Nederland. Je moet zeker anderhalf uur rijden vooraleer je in Volendam bent", zegt Nielson.

Ben je al lang bezig met muziek ?

Nielson : "Ik kreeg mijn eerste drumstel toen ik zes jaar was. Ik drumde vele jaren tot ik het niet meer interessant vond. Op elfjarige leeftijd begon ik gitaar te spelen. Later deed ik auditie in de Herman Brood Academie. Ik begon te rappen, schreef mijn eigen liedjes en nu zit ik hier."

Ik zocht je op via google en ik dacht dat ik met een andere artiest te doen had. De Nielson-look van jaren geleden is totaal anders dan de huidige Nielson-look. Klopt toch ?

Nielson : "Jij bent niet de enige die dat zegt, ik hoorde dat al vaker. Mijn nieuwe look heeft alles te maken met mijn nieuw album. Alles is nieuw, de muziek, de look... Voor mezelf is het een nieuwe en frisse start in mijn artiestenloopbaan. Eerlijk, dit is mijn natuurlijk haar. Daarvoor duwde ik het altijd plat...Ik bouwde vijf jaar lang aan een mooie carrière in Nederland en een stukje ook in Vlaanderen. Het is tijd voor de nieuwe Nielson."

Niet enkel ik, maar de meeste mensen kennen je ongetwijfeld van de hit 'Sexy als ik dans'. Ging het daarna gemakkelijker om bekendheid te verwerven ?

Nielson : "In Nederland was dat al mijn vijfde hit, maar in Vlaanderen maar de allereerste. Het liep niet echt synchroon. Vlaanderen en Nederland zijn voor mezelf twee verschillende verhalen. We brachten die hit wel degelijk op hetzelfde moment uit in de twee landen. Mijn vorige singles waren altijd succesvol in Nederland, in Vlaanderen niet. Ik was verrast toen Sexy als ik dans plots een nummer één-hit werd in Vlaanderen. Ik had dat niet verwacht, echt niet. Ik had mij er al bij neergelegd dat Vlaanderen nooit mijn muziek zou leuk vinden. Voor mezelf is dat een toffee bonus. Veel mensen denken dat dit inderdaad het eerste liedje was dat ik uitbracht in Vlaanderen, maar ik had een deal dat we al mijn songs ook in België zouden lanceren. Helaas sloegen ze niet aan, 't begon dus pas met Sexy als ik dans."

Waarom koos je nu voor een andere muziekstijl ?

Nielson : "De eerste vijf jaar werkte ik alles na elkaar af : nieuwe singles, nieuwe albums... Plots bemerkte ik dat ik muziek schreef op automatische piloot. Ik liet altijd mijn vrolijke kant zien. Ik zocht wel naar wat verdieping. Ik ben echter nu bijna 30, ik ga al een tijdje mee. Ik wil daardoor de vertaling brengen in mijn muziek en stopte er een half jaartje mee. Dan ben ik getrouwd, bezocht ik veel vrienden, was ik erbij op verjaardagen. De zes maanden dat ik stopte, had ook een goed effect om mij opnieuw te herbronnen. Het heeft me geïnspireerd om nieuwe liedjes te schrijven. Toen ik de eerste liedjes aan het schrijven was, besefte ik dat ik eigenlijk niet veel behoefte had aan mijn gitaar. Ik ben met beats gaan werken. Al de artiesten - waar ik zelf naartoe luister - werken ook met beat gerelateerde muziek. Daar ligt mijn hart. Ik wilde het ook proberen maar dan in het Nederlands. Ik stel mij op die manier wel kwetsbaarder en eerlijker open."

Welke kwetsbare onderwerpen komen aan bod ?

Nielson : "IJskoud is net uit en die single gaat over een zware relatiebreuk die ik ooit meemaakte. Het lukte me voorheen niet om de juiste woorden te vinden. Nu wel, want ik ben ouder, groter en wijzer geworden. Ik weet beter wat ik wel wil. Ik kreeg heel veel lovende commentaren. Veel mensen worden er door geraakt en dat wil ik nu juist bereiken."

Hoorde ik het je juist formuleren : vroeger was jij dus de vrolijke kerel, nu niet meer ?

Nielson : "Ik ben wie ik ben. Het is niet dat ik op mijn vorige albums niet mezelf was. Dat was ook een deel van mijzelf. Ik was toen jong en naïef. Ik wist niet wat mij overkwam, het ging zo snel. Opeens zat ik in die muzikale sneltrein. Alles overkwam mij een beetje. Nu is dat niet zo. Ik weet wat ik doe. Ik zette al eerder de stappen die ik nu moet zetten. Ik wil nu ook tonen wat ik kan."

Je zette een nieuwe stap. Geen schrik dat de fans je nieuwe muziek niet graag meer horen ?

Nielson :"Dat weet ik niet. Ik schrijf altijd muziek voor mezelf, want het is een uitlaatklep voor mij. Ik denk nooit na wat de mensen ervan zullen denken. Ik volg mijn hart. Wie wordt er geraakt, welke gevoelens brengt het los ? In die periode zit ik nu, ik wacht af. Ik ben wie ik ben..."

Het album 'Diamant' werd geproducet door een bekende Amerikaanse mixer/producer Miles Walker. Hoe kwam je bij die persoon terecht ?

Nielson : "Ik hou heel veel van internationale popmuziek. Ik streef erna om dat nu in het Nederlands te maken. Wanneer iedereen zo gemakkelijk de muziek accepteert die uit Amerika komt, dan moet ik ook samenwerken met iemand die alles ervan kent. Maar dat was niet zo makkelijk. Ik zit bij Sony Music, ik legde mijn wens uit. Ze kenden direct iemand waarbij we het konden proberen. Diamant was mijn eerste single en dat stuurden we door naar Miles Walker. Het was geen demo meer, het nummer was zo goed als volledig gemixt. We kregen redelijk snel antwoord terug dat hij het een geweldig liedje vond en dat hij heel graag en vrijblijvend de single wou mixen. Ik was super blij en hij stuurde zijn mix terug. Ik schrok van het resultaat. Het is ook natuurlijk een vakman, maar hij doet iets wat we in Nederland niet hebben. Het klinkt nu net wat rijker en voller. Ik werd er heel gelukkig van. Ik heb dan voorzichtig gevraagd of hij het album wilde mixen. Na wat onderhandelen over de prijs is het uiteindelijk gelukt. Dat vind ik wel een super cadeau. Hij werkt samen met de grootste ter aarde, zoals Beyoncé, Rihanna, Kygo... Waarom zou hij met Nielson uit Nederland willen werken ?"

Het moet inderdaad voor jezelf deugd doen om zo'n grote naam op je visitekaartje te kunnen zetten ?

Nielson : "Ja zeker. Sterker nog, je maakt een liedje in je hoofd en voor 90% klinkt het ook zoals je dat zelf wilt. Luister ik nu naar het album, dan was dit wat er in mijn hoofd zat. Er was een tekort, maar mijn Amerikaanse vriend zorgde ervoor dat het nu 100% oke is."

Hoe kwam je titelsong 'Diamant' tot stand ?

Nielson : "Het grappige is, ik maak altijd eerst de melodie. Dan stuur ik dat door naar mijn producer Lodewijk Martens, die er dan wel iets van maakt. Maar niet alles wat hij maakt vind ik goed hoor. Die beat van diamant vond ik geweldig. Het doet me denken aan de jaren negentig met de R&B-vibes. Als ik teksten maak, doe ik het altijd in het Engels en daarna in het Nederlands. De eerste zinnen trokken op niks, maar het klonk wel lekker. Daarna ben ik beginnen naar de juiste woorden te zoeken en zo is Diamant ontstaan. Na mijn break schreven we Plan B. Dat gaat meer om het kiezen in het onbekende, durf stappen te nemen die je niet durft te nemen. Precies hoe ik het nu doe. Plan B vat alles samen. Ik schreef het in Bali, op mijn huwelijksreis. Hij stuurde mij toen een beat door en zette het in de DropBox. Ik kon moeilijk er mee bezig zijn, want ik was op reis met mijn kersverse vrouw. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op een bepaald moment las mijn vrouw haar boekje aan het zwembad. Ik ging stiekem naar binnen om die Dropbox te beluisteren. Ik vond het niet normaal, ik hoorde nog nooit zoiets. Dàt was alles wat ik zocht. In mijn zwembroek schreef ik de eerste strofes. Na anderhalf uur kwam mijn vrouw eens kijken. Ik had haar verteld dat ik naar het toilet ging, maar stiekem was ik liedjes aan het schrijven... tijdens mijn huwelijksreis."

Duurde het lang vooraleer dit album was afgewerkt ?

Nielson : "Het was een lang proces door eveneens het Amerikaanse contact dat op 't laatst erbij kwam. Ik koos een nieuwe route. Ik stopte ook even en het duurde wat langer om terug in actie te schieten. Vroeger maakte ik liedjes met vier man. Toen was er een soort van compromis, nu wilde ik graag veel persoonlijker worden. Dat vraagt wel wat, want ik moet veel meer spreken over levensveranderingen. Ik moest ook alles delen met hen, zodat zij in mijn leefwereld konden kruipen. Zij hebben enorm moeten investeren in mij - let op we kennen elkaar al heel lang -, maar ze moesten veel luisteren."

Jij bent toch creatief genoeg. Waarom dan nog met andere mensen samenwerken ?

Nielson : "Van al mijn albums is nu wel het meest uit mijn eigen pen verschenen. Ik kan liedjes schrijven, doe het ook al heel lang. Mijn andere vrienden zijn alleen mijn spiegel. Zij zijn ook wat kritischer. Het geheel creëert zich naar een ander niveau. Ik hoef bij hen niet altijd ja te knikken hoor."

Vertel, wat is je lievelingssong op 'Diamant' ?

Nielson : "Ik twijfel tussen Plan B en IJskoud. Plan B omdat dit het begin was van het nieuwe geluid. IJskoud vind ik persoonlijk goed geslaagd, omdat ik iets persoonlijks wilde vertellen. Ik wilde het heel breed vertellen, zonder dat je de essentie vergeet. De woorden die ik daarbij gebruik zijn zo visueel. Je krijgt er ijskoud van. Vroeger lukte mij dat niet, nu wel. Mijn voorkeur gaat dus naar IJskoud."

Schrijf jij meestal tijdens de nacht of overdag ?

Nielson : "Tegenwoordig kan ik er niet meer onderuit om een schrijfsessie in te plannen. Ik mis wel eens de dagen van weleer, waarbij ik helemaal niks te doen had. Ik schrijf af en toe eens 's nachts. Ik kan soms heel de nacht met mijn gitaar in de hand zitten. Ik mag nu ook wel veel andere toffe dingen doen, optreden, podcast, tv, radio... Ik heb geleerd om mijn dag en nacht ritme een klein beetje te veranderen."

Schrijf je ook voor collega-artiesten ?

Nielson :"Liedjes die niet op mijn album staan, zet ik in de etalage. Bepaalde artiesten nemen dat over, maar ik heb weinig tijd om gericht te schrijven. As ik een schrijfsessie doe, is het vooral voor mezelf."

Je Nederlandse collega-artiesten Marco Borstao, Jan Smit, André Hazes Jr. vullen wel eens het Antwerpse Sportpaleis of de Lotto Arena. Is dat ook één van jouw dromen ?

Nielson : "Welke artiest droomt er daar niet van ? Maar ik lig er niet wakker van. Ik ben nu super gelukkig. Mijn nieuw album is een groot cadeau. Ik geniet er enorm van. Ik ben wel ambitieus dus waarom niet het plafond bereiken ?"

Waar wil je binnen tien jaar staan ?

Nielson : "Ik hoop dat ik mijn zoektocht naar het perfecte liedje dan kan afronden, want daar zoek ik wel na. Ik hoop ook dat ik ooit eens mag spelen op PinkPop of Rock Werchter. Dat zou fantastisch zijn. Ik ga daar de komende jaren hard voor werken, zodat dit werkelijkheid kan worden."

(PADI)

"Mensen kennen de opgewekte Nielson, maar ik heb ook een donkere kant. Ik wilde met mijn muziek persoonlijker worden, mezelf écht laten zien en mezelf ook muzikaal opnieuw uitvinden", zegt Nielson, die toegeeft dat Diamant nog maar een begin is. Een tussenstation in de zoektocht naar zichzelf. Want die zoektocht duurt voort : Nielson is enorm nieuwsgierig naar alles wat er nog meer op zijn pad komt. Hij is er klaar voor, het veilige masker is af. En dat is precies de bedoeling.Niet alle artiesten komen blijkbaar uit Volendam, zoals Jan Smit, Nick & Simon, enz. Nielson zag het levenslicht in Dordrecht. In aardrijkskunde zijn we nooit goed geweest. Ligt Dordrecht ver van Volendam ? "Dordrecht ligt meer in het zuiden van Nederland. Je moet zeker anderhalf uur rijden vooraleer je in Volendam bent", zegt Nielson.Ben je al lang bezig met muziek ?Nielson : "Ik kreeg mijn eerste drumstel toen ik zes jaar was. Ik drumde vele jaren tot ik het niet meer interessant vond. Op elfjarige leeftijd begon ik gitaar te spelen. Later deed ik auditie in de Herman Brood Academie. Ik begon te rappen, schreef mijn eigen liedjes en nu zit ik hier."Ik zocht je op via google en ik dacht dat ik met een andere artiest te doen had. De Nielson-look van jaren geleden is totaal anders dan de huidige Nielson-look. Klopt toch ?Nielson : "Jij bent niet de enige die dat zegt, ik hoorde dat al vaker. Mijn nieuwe look heeft alles te maken met mijn nieuw album. Alles is nieuw, de muziek, de look... Voor mezelf is het een nieuwe en frisse start in mijn artiestenloopbaan. Eerlijk, dit is mijn natuurlijk haar. Daarvoor duwde ik het altijd plat...Ik bouwde vijf jaar lang aan een mooie carrière in Nederland en een stukje ook in Vlaanderen. Het is tijd voor de nieuwe Nielson."Niet enkel ik, maar de meeste mensen kennen je ongetwijfeld van de hit 'Sexy als ik dans'. Ging het daarna gemakkelijker om bekendheid te verwerven ?Nielson : "In Nederland was dat al mijn vijfde hit, maar in Vlaanderen maar de allereerste. Het liep niet echt synchroon. Vlaanderen en Nederland zijn voor mezelf twee verschillende verhalen. We brachten die hit wel degelijk op hetzelfde moment uit in de twee landen. Mijn vorige singles waren altijd succesvol in Nederland, in Vlaanderen niet. Ik was verrast toen Sexy als ik dans plots een nummer één-hit werd in Vlaanderen. Ik had dat niet verwacht, echt niet. Ik had mij er al bij neergelegd dat Vlaanderen nooit mijn muziek zou leuk vinden. Voor mezelf is dat een toffee bonus. Veel mensen denken dat dit inderdaad het eerste liedje was dat ik uitbracht in Vlaanderen, maar ik had een deal dat we al mijn songs ook in België zouden lanceren. Helaas sloegen ze niet aan, 't begon dus pas met Sexy als ik dans."Waarom koos je nu voor een andere muziekstijl ?Nielson : "De eerste vijf jaar werkte ik alles na elkaar af : nieuwe singles, nieuwe albums... Plots bemerkte ik dat ik muziek schreef op automatische piloot. Ik liet altijd mijn vrolijke kant zien. Ik zocht wel naar wat verdieping. Ik ben echter nu bijna 30, ik ga al een tijdje mee. Ik wil daardoor de vertaling brengen in mijn muziek en stopte er een half jaartje mee. Dan ben ik getrouwd, bezocht ik veel vrienden, was ik erbij op verjaardagen. De zes maanden dat ik stopte, had ook een goed effect om mij opnieuw te herbronnen. Het heeft me geïnspireerd om nieuwe liedjes te schrijven. Toen ik de eerste liedjes aan het schrijven was, besefte ik dat ik eigenlijk niet veel behoefte had aan mijn gitaar. Ik ben met beats gaan werken. Al de artiesten - waar ik zelf naartoe luister - werken ook met beat gerelateerde muziek. Daar ligt mijn hart. Ik wilde het ook proberen maar dan in het Nederlands. Ik stel mij op die manier wel kwetsbaarder en eerlijker open."Welke kwetsbare onderwerpen komen aan bod ?Nielson : "IJskoud is net uit en die single gaat over een zware relatiebreuk die ik ooit meemaakte. Het lukte me voorheen niet om de juiste woorden te vinden. Nu wel, want ik ben ouder, groter en wijzer geworden. Ik weet beter wat ik wel wil. Ik kreeg heel veel lovende commentaren. Veel mensen worden er door geraakt en dat wil ik nu juist bereiken."Hoorde ik het je juist formuleren : vroeger was jij dus de vrolijke kerel, nu niet meer ?Nielson : "Ik ben wie ik ben. Het is niet dat ik op mijn vorige albums niet mezelf was. Dat was ook een deel van mijzelf. Ik was toen jong en naïef. Ik wist niet wat mij overkwam, het ging zo snel. Opeens zat ik in die muzikale sneltrein. Alles overkwam mij een beetje. Nu is dat niet zo. Ik weet wat ik doe. Ik zette al eerder de stappen die ik nu moet zetten. Ik wil nu ook tonen wat ik kan."Je zette een nieuwe stap. Geen schrik dat de fans je nieuwe muziek niet graag meer horen ?Nielson :"Dat weet ik niet. Ik schrijf altijd muziek voor mezelf, want het is een uitlaatklep voor mij. Ik denk nooit na wat de mensen ervan zullen denken. Ik volg mijn hart. Wie wordt er geraakt, welke gevoelens brengt het los ? In die periode zit ik nu, ik wacht af. Ik ben wie ik ben..."Het album 'Diamant' werd geproducet door een bekende Amerikaanse mixer/producer Miles Walker. Hoe kwam je bij die persoon terecht ?Nielson : "Ik hou heel veel van internationale popmuziek. Ik streef erna om dat nu in het Nederlands te maken. Wanneer iedereen zo gemakkelijk de muziek accepteert die uit Amerika komt, dan moet ik ook samenwerken met iemand die alles ervan kent. Maar dat was niet zo makkelijk. Ik zit bij Sony Music, ik legde mijn wens uit. Ze kenden direct iemand waarbij we het konden proberen. Diamant was mijn eerste single en dat stuurden we door naar Miles Walker. Het was geen demo meer, het nummer was zo goed als volledig gemixt. We kregen redelijk snel antwoord terug dat hij het een geweldig liedje vond en dat hij heel graag en vrijblijvend de single wou mixen. Ik was super blij en hij stuurde zijn mix terug. Ik schrok van het resultaat. Het is ook natuurlijk een vakman, maar hij doet iets wat we in Nederland niet hebben. Het klinkt nu net wat rijker en voller. Ik werd er heel gelukkig van. Ik heb dan voorzichtig gevraagd of hij het album wilde mixen. Na wat onderhandelen over de prijs is het uiteindelijk gelukt. Dat vind ik wel een super cadeau. Hij werkt samen met de grootste ter aarde, zoals Beyoncé, Rihanna, Kygo... Waarom zou hij met Nielson uit Nederland willen werken ?"Het moet inderdaad voor jezelf deugd doen om zo'n grote naam op je visitekaartje te kunnen zetten ?Nielson : "Ja zeker. Sterker nog, je maakt een liedje in je hoofd en voor 90% klinkt het ook zoals je dat zelf wilt. Luister ik nu naar het album, dan was dit wat er in mijn hoofd zat. Er was een tekort, maar mijn Amerikaanse vriend zorgde ervoor dat het nu 100% oke is."Hoe kwam je titelsong 'Diamant' tot stand ?Nielson : "Het grappige is, ik maak altijd eerst de melodie. Dan stuur ik dat door naar mijn producer Lodewijk Martens, die er dan wel iets van maakt. Maar niet alles wat hij maakt vind ik goed hoor. Die beat van diamant vond ik geweldig. Het doet me denken aan de jaren negentig met de R&B-vibes. Als ik teksten maak, doe ik het altijd in het Engels en daarna in het Nederlands. De eerste zinnen trokken op niks, maar het klonk wel lekker. Daarna ben ik beginnen naar de juiste woorden te zoeken en zo is Diamant ontstaan. Na mijn break schreven we Plan B. Dat gaat meer om het kiezen in het onbekende, durf stappen te nemen die je niet durft te nemen. Precies hoe ik het nu doe. Plan B vat alles samen. Ik schreef het in Bali, op mijn huwelijksreis. Hij stuurde mij toen een beat door en zette het in de DropBox. Ik kon moeilijk er mee bezig zijn, want ik was op reis met mijn kersverse vrouw. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Op een bepaald moment las mijn vrouw haar boekje aan het zwembad. Ik ging stiekem naar binnen om die Dropbox te beluisteren. Ik vond het niet normaal, ik hoorde nog nooit zoiets. Dàt was alles wat ik zocht. In mijn zwembroek schreef ik de eerste strofes. Na anderhalf uur kwam mijn vrouw eens kijken. Ik had haar verteld dat ik naar het toilet ging, maar stiekem was ik liedjes aan het schrijven... tijdens mijn huwelijksreis."Duurde het lang vooraleer dit album was afgewerkt ?Nielson : "Het was een lang proces door eveneens het Amerikaanse contact dat op 't laatst erbij kwam. Ik koos een nieuwe route. Ik stopte ook even en het duurde wat langer om terug in actie te schieten. Vroeger maakte ik liedjes met vier man. Toen was er een soort van compromis, nu wilde ik graag veel persoonlijker worden. Dat vraagt wel wat, want ik moet veel meer spreken over levensveranderingen. Ik moest ook alles delen met hen, zodat zij in mijn leefwereld konden kruipen. Zij hebben enorm moeten investeren in mij - let op we kennen elkaar al heel lang -, maar ze moesten veel luisteren."Jij bent toch creatief genoeg. Waarom dan nog met andere mensen samenwerken ?Nielson : "Van al mijn albums is nu wel het meest uit mijn eigen pen verschenen. Ik kan liedjes schrijven, doe het ook al heel lang. Mijn andere vrienden zijn alleen mijn spiegel. Zij zijn ook wat kritischer. Het geheel creëert zich naar een ander niveau. Ik hoef bij hen niet altijd ja te knikken hoor."Vertel, wat is je lievelingssong op 'Diamant' ?Nielson : "Ik twijfel tussen Plan B en IJskoud. Plan B omdat dit het begin was van het nieuwe geluid. IJskoud vind ik persoonlijk goed geslaagd, omdat ik iets persoonlijks wilde vertellen. Ik wilde het heel breed vertellen, zonder dat je de essentie vergeet. De woorden die ik daarbij gebruik zijn zo visueel. Je krijgt er ijskoud van. Vroeger lukte mij dat niet, nu wel. Mijn voorkeur gaat dus naar IJskoud."Schrijf jij meestal tijdens de nacht of overdag ?Nielson : "Tegenwoordig kan ik er niet meer onderuit om een schrijfsessie in te plannen. Ik mis wel eens de dagen van weleer, waarbij ik helemaal niks te doen had. Ik schrijf af en toe eens 's nachts. Ik kan soms heel de nacht met mijn gitaar in de hand zitten. Ik mag nu ook wel veel andere toffe dingen doen, optreden, podcast, tv, radio... Ik heb geleerd om mijn dag en nacht ritme een klein beetje te veranderen."Schrijf je ook voor collega-artiesten ?Nielson :"Liedjes die niet op mijn album staan, zet ik in de etalage. Bepaalde artiesten nemen dat over, maar ik heb weinig tijd om gericht te schrijven. As ik een schrijfsessie doe, is het vooral voor mezelf."Je Nederlandse collega-artiesten Marco Borstao, Jan Smit, André Hazes Jr. vullen wel eens het Antwerpse Sportpaleis of de Lotto Arena. Is dat ook één van jouw dromen ?Nielson : "Welke artiest droomt er daar niet van ? Maar ik lig er niet wakker van. Ik ben nu super gelukkig. Mijn nieuw album is een groot cadeau. Ik geniet er enorm van. Ik ben wel ambitieus dus waarom niet het plafond bereiken ?"Waar wil je binnen tien jaar staan ?Nielson : "Ik hoop dat ik mijn zoektocht naar het perfecte liedje dan kan afronden, want daar zoek ik wel na. Ik hoop ook dat ik ooit eens mag spelen op PinkPop of Rock Werchter. Dat zou fantastisch zijn. Ik ga daar de komende jaren hard voor werken, zodat dit werkelijkheid kan worden." (PADI)