Niels Hendrix zingt over vergankelijkheid in ‘Vallende ster’

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Op maandag 12 oktober brengt Niels Hendrix na het nummer ‘Lastig’ zijn tweede solo-single ‘Vallende ster’ uit. Dit nummer is een lichtjes jazzy getinte pop-ballade.

“‘Vallende Ster’ is een lied over vergankelijkheid”, vertelt Niels. “Het besef dat alles heel snel voorbij kan zijn en dat is een gevoel dat we de laatste tijden spijtig genoeg ten volste hebben mogen ervaren. De melancholische vibe van het liedje past bij een druilerige herfstmiddag, gezellig achter het raam met zicht op de bomen die hun bladeren verliezen. Ideaal om tijdens het thuiswerken even weg te mijmeren met een tas koffie tussen twee Zoom-sessies… Het feit dat het live-circuit voor een groot stuk op zijn gat ligt, maakt dat de radio en allerhande playlisten op de streaming-platforms belangrijker zijn dan ooit om de mensen een goed gevoel te geven. De eerste single ‘Lastig’ werd tijdens de zomermaanden gretig opgepikt door de radio. Radio1 en Willy namen het nummer maandenlang op in de playlist, waarvoor mijn welgemeende dank. Zoiets had ik nooit verwacht van een nummer dat begint met de zin ‘Lek toch allemaal mijne zak’, maar gelukkig vergis ik me wel vaker. ‘Vallende Ster’ bevat echter geen vuile praat en ook geen scheurende solo, maar wel een zoetgevooisde melodie, een tekst die niemand met een warm hart koud laat en een frivool tussenstukje waarbij de gitaarsolo wordt gedubd door de stem”, besluit Niels, die eraan toevoegde. “Het prachtige artwork van de single werd verzorgd door mijn lieftallige twaalfjarige dochter Helena. En fier dat we zijn !” (PADI)

Niels Hendrix zingt over vergankelijkheid in 'Vallende ster'

Vanaf maandag 12 oktober is het nummer beschikbaar op de bekende streaming-platforms :https://distrokid.com/hyperfollow/nielshendrix/vallende-ster

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier