Alsof dit mooie nieuws nog niet mooi genoeg is, verovert Niels na elf weken op nummer twee ook de eerste plaats in de Vlaamse Ultratop 50 singlechart met zijn single Verover mij. Vorige week kondigde Niels nog een tweede concert in het Antwerpse Sportpaleis aan op 1 november.

Het lijkt Niels tegenwoordig voor de wind te gaan. Hij plukt vandaag de vruchten van het jarenlange timmeren aan een plaatsje naar de top. "Liefde voor Muziek was voor mij een kans om mij te laten zien en horen aan een nieuw en groter publiek", zegt hij. "Dat zij nu ook benieuwd zijn naar hoe mijn eigen nummers klinken, is het mooiste compliment dat ik maar kan krijgen."

Deze zomer wordt Niels 30, een mijlpaal in een mensenleven. De titel van z'n nieuwe album en bijhorende Sportpaleisconcerten waren dan ook snel gekozen. Niels en zijn kompaan Miguel Wiels schreven voor dit album heel wat van de songs zelf, al werden er ook een paar liedjes geschreven samen met ronkende namen zoals Stefaan Fernande, Sarah Bettens, Udo Mechels, Yannic Fonderie... De tracklisting werd verder gecomponeerd met een selectie nummers uit Liefde voor Muziek. Samen met producer Ronald Vanhuffel en een keur aan muzikanten kreeg Dertig de sound die Niels voor ogen had.

De lat voor zijn debuutalbum Speeltijd lag destijds al erg hoog. Op Dertig hoor je echter een nog straffere Niels Destadsbader aan het werk. Dertig van Niels Destadsbader ligt nu in de rekken en is ook digitaal beschikbaar als download of via streaming.