De organisatie liet weten dat Nest van de Strangers en Eric De Vos op Ambiance aan Zee zouden instaan voor zang, muziek én vooral veel entertainment. We waren benieuwd en trokken er op zaterdagmiddag naartoe, waar bij aankomst al de eerste verrassing voor het publiek en voor onszelf te noteren viel. Patrick Onzia - die meespeelt in de avondshow Imagination - verwelkomde de mensen en toonde hen ook waar hun tafeltje was gereserveerd. Op dat moment waren Nest en Eric al bezig met stemmige muziek te spelen.

Een selfie hier, een dansje daar. Patrick Onzia had het druk. © FODI

Terwijl iedereen neerzat en de heerlijke tomatensoep geserveerd werd, verwelkomde Patrick Onzia de mensen die kwamen tafelen in 't Colisée. Hij wandelde ook tussen het publiek en nam een selfie op vraag van aanwezigen, begon dan op het lied Zaterdagavond plots te dansen met een dame uit de zaal, vertelde links en rechts over zijn avondshow, enz. Patrick Onzia had 's morgens een liedje gehoord op de radio. Hij zei dat het een hit zou worden. Hij begon Ik ben zo eenzaam zonder jou te zingen. Het publiek lachte en zong direct spontaan mee.

© FODI

Nest en Eric vervolgden met Als de dag van toen. Terwijl de mensen lekker aten van het vispannetje of de kalkoenpavé - afhankelijk van wat je vroeg - hielden Nest en Eric een korte pauze om ook eens te genieten van een glaasje witte wijn. Na de korte pauze werd het nummer Louis gebracht, speciaal voor iemand van het personeel met dezelfde voornaam. Eric en Nest zongen ook Zie ik de lichtjes van de schelde.

Niet enkel het publiek zong mee, maar ook het personeel dat in de zaal rondliep zong mee, applaudisseerde of moedigde het publiek aan om even in de handen te klappen. Tegen ons gezelschap hadden we nog maar amper gezegd dat we het spijtig vonden dat Nest van De Strangers geen liedjes uit het Strangers-repertoire zong of daar hoorden we Blauwe geschelpteen Antwaarpe weerklinken. 't Was precies of Nest onze woorden had gehoord. Het publiek was nu niet meer te houden. De Bretoense taart framboos en Italiaanse meringue bleef een beetje liggen op het bord, want menigeen zong mee met Het werd zomer en Sweet Caroline.

© FODI

Er volgde nog een dankjewel aan het personeel dat instond voor een heel vlotte en correcte bediening, waarna Nest en Eric het publiek nog eens lieten meezwaaien en daarna viel het doek over Diner Musicale. De meeste mensen maakten zich klaar om dan naar de zaal van Het Witte Paard te trekken, waar deze keer om 14.30 uur stipt de show Ambiance aan Zee van start ging. Voor velen was het niet enkel een mooie én geslaagde middag, maar ook een super geslaagde namiddag, want de show Ambiance aan Zee is een muzikaal feest, een échte aanrader. (PADI & Jens)

Info en tickets : www.witte-paard.be.