Nederlandse artiest Wesly Bronkhorst haalt met ‘Trots op jou’ zes miljoen views op Youtube

Wesly Bronkhorst bij Ment TV in De Panne. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Het was de eerste keer dat de Nederlandse artiest Wesly Bronkhorst vanuit Amsterdam naar De Panne in West-Vlaanderen reed om tijdens de opnames van Ment TV in Plopsa Theater zijn nummer Trots op jou te brengen. Het was echter niet de eerste keer dat Wesly naar West-Vlaanderen en Vlaanderen afzakte. Ook privé kwam deze sympathieke zanger al naar Brugge, Knokke, Brussel, Antwerpen…

Na Nederland wil Wesly nu ook Vlaanderen inpalmen met Trots op jou en op deze single is hij natuurlijk heel trots. Vorig jaar scoorde hij zelfs met dit nummer in zijn thuisland de Nederlandstalige hit van het jaar en werd hij daarvoor beloond bij de Buma NL Awards voor Populairste single en Meest gestreamde single van het afgelopen jaar. Geef toe, toch iets om trots op te zijn!

In november 2018 bracht Wesly Bronkhorst in Nederland de cd Trots uit. Twee weken geleden kwam hetzelfde album uit in Vlaanderen. Ter gelegenheid van deze cd mocht Wesly zijn nummer Trots op jou brengen bij Ment TV, waar we met de Nederlander een babbel sloegen.

Niet iedereen in Vlaanderen weet al wie je bent. Vertel eens wat meer over je carrière?

Wesly: “Het begon allemaal in 2003 in het Circus Theater in Scheveningen. Ik was er te gast tijdens een concert van René Froger. Tijdens de pauze kon je aan een actie deelnemen en een berichtje sturen. Ook ik deed eraan mee. Na de pauze werd ik eruit gepikt door René Froger en mocht ik mee op het podium. Toen ontstond de spirit en ging alles heel vlug. Ik schreef een liedje. Bekende Nederlanders werden fan van mij, waaronder de bekende voetballer Wesley Sneijders. Ik zong zelfs het openingsnummer op zijn huwelijk. Ik bleef eigen liedjes maken. Als je zanger bent, mag je niet stil zitten. Je moet constant nieuwe nummers uitwerken. In Nederland heb ik al veel fans. Ik ben er zeker van dat het aantal fans in Vlaanderen ook begint te stijgen.”

Na Nederland probeer je nu Vlaanderen in te palmen?

Wesly: “Ik doe mijn best. Dat is enkel mogelijk met het juiste liedje. Als je zanger bent, moet je goede muziek maken. De mensen moeten je ook een aardige jongen vinden. Het plaatje moet dus integraal kloppen. Vlaanderen is voor mezelf geen onbekend terrein, want ik kwam al in mijn privétijd naar Brugge, Knokke, Antwerpen, Brussel… Ik hou van Vlaanderen. Hier scoren zou ook een droom zijn die uitkomt.”

Met ‘Trots op jou’ werd je vorig jaar bekroond in Nederland. Dé uitschieter in je carrière!?

Wesly: “In ‘t verleden schreef ik al veel liedjes. Door de samenwerking met Hans Van Vondelen – die we pas één jaar geleden ontdekten – ontstond het nummer Trots op jou. We schreven het samen. Dat lied werd inderdaad zo’n succes, de kroon op het werk. Wanneer je daar dan een award voor krijgt voor de meest gestreamde single dat doet wel iets met een artiest. Trots ? Natuurlijk ben ik trots !”

Je album ‘Trots’ kwam nu ook in Vlaanderen uit. Benieuwd naar het resultaat?

Wesly : “Vorig jaar in november kwam deze cd uit in Nederland. Nu willen we Vlaanderen veroveren. Op mijn sociale media zie ik dat ik in Vlaanderen ook een pak fans heb. Het zou fantastisch zijn wanneer het publiek mij hier gaat omarmen zoals in Nederland. De nummers komen uit mijn hart. Ik voel tekst, ik voel muziek. Gelukkig heb ik ook het talent om dat op papier te zetten en op te nemen in de studio. Ik geraak mijn hart en ziel kwijt in mijn liedjes.”

In De Panne sta je voor de tv-camera’s van Ment TV. Je eerste kennismaking met de Vlaamse tv?

Wesly: “Ik deed wel al optredens in jullie landje, ik vond het leuk. Na het uitbrengen van Trots op jou zijn er in één jaar tijd zes miljoen views op youTube geweest. Ik ga er van uit dat dit niet enkel mensen uit Nederland zijn, maar ook mensen uit Vlaanderen. Ik voel mij hier goed. Het bevalt mij wanneer ik vanuit mijn woonplaats Amsterdam naar het zuiden mag rijden. Ik weet dat dit publiek ook het Nederlandse lied koestert.”

Op 4 oktober geef je een concert ‘Trots’ in het AFAS Theater in Amsterdam. Dat is een imposante zaal. Geen schrik dat ze niet vol geraakt?

Wesly: “In 2017 vierde ik mijn 15-jarig jubileum in het Concertgebouw van Amsterdam. In 1982 – mijn geboortejaar – stond André Hazes zaliger daar ook. Het was heel grappig dat ik in dezelfde zaal mijn jubileum mocht vieren. Twee maanden ervoor was al alles uitverkocht. Ik hoop dat dit ook zal gebeuren met het AFAS Theater. Ik hoop dat er ook mensen van Vlaanderen de verplaatsing maken. Ze kunnen dan ook mijn andere liedjes beter leren kennen. Ofwel via de aankoop van mijn cd of ter plaatse. Nu is Vergeef een hit in Nederland.”

Nederlandse artiest Wesly Bronkhorst haalt met 'Trots op jou' zes miljoen views op Youtube
© GF

Nederlandse artiest Wesly Bronkhorst haalt met 'Trots op jou' zes miljoen views op Youtube
© GF

Kaarten voor de show in Amsterdam zijn verkrijgbaar via www.weslybronkhorstlive.nl. De cd Trots is te koop in iedere platenzaak.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier