Nathalie Meskens én James Cooke, de grote winnaars op de Story Showbizz Awards 2019

Nathalie Meskens werd verkozen tot favoriete presentatrice en favoriete actrice. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

In ‘t Kuipke in Gent werden voor de tiende keer op rij de Story Showbizz Awards uitgereikt. Tijdens deze jubileumeditie werd opnieuw duidelijk hoezeer Vlaanderen eraan houdt om de artiesten te vieren die dag in dag uit voor ontroering, (ont)spanning en entertainment zorgen. In de aanloop naar de uitreiking werd massaal gestemd: in totaal kozen bijna 100.000 mensen online hun showbizzfavorieten van 2019 en dat is een record. Ook Bekend Vlaanderen tekende opnieuw in groten getale present.

Net als vorig jaar zijn Nathalie Meskens en James Cooke de grote winnaars. Zij gingen elk met twee awards naar huis. Naast de award voor ‘Favoriete presentatrice’ kreeg Nathalie ook die voor ‘Favoriete actrice’. Leuk weetje: sinds het ontstaan van de Story Showbizz Awards mocht Nathalie telkens die prijs in ontvangst nemen. Tijdens de show kreeg de mama in spe bovendien een immense knuffel cadeau van uitreiker Willy Sommers. James Cooke volgt zichzelf dan weer op als ‘Man naar ons hart’ en ‘Favoriete presentator’. Nathalie Meskens: ‘Het mooiste cadeau dat je kan krijgen op carrièrevlak is erkenning voor je prestaties. Daarom wil ik graag, en met blozende kaken, iedereen bedanken die ervoor gezorgd heeft dat ik twéé prijzen gewonnen heb.’ James Cooke: ‘Hoe tof is dit! Deze awards twee jaar na elkaar mogen winnen geeft me een heel warm gevoel. Veel liefde voor iedereen!’

Wanne, Kawatar en Peter Van de Veire springen in de lucht van geluk na het behalen van hun Story Showbizz Awards.
Wanne, Kawatar en Peter Van de Veire springen in de lucht van geluk na het behalen van hun Story Showbizz Awards.© FODI

Ook Kürt Rogiers – die dit jaar opnieuw de show presenteerde met Katja Retsin – viel weer in de prijzen. Hij kreeg de award voor ‘Favoriete acteur’ en brengt zijn totaal daarmee op 10 Story Showbizz Awards. Nieuw in het rijtje Story Showbizz-winnaars is Frances Lefebure. Zij is erin geslaagd om Nathalie Meskens (zij won 3 keer) en Karen Damen (zij won 4 keer) achter zich te laten in de verkiezing van ‘Straffe madam’. Frances Lefebure: ‘Dankzij mijn fantastische job heb ik de laatste jaren mijn grootste talent ontdekt: het mooie in mensen zien. Ik ben dus oprecht super dankbaar voor deze prijs, omdat daaruit blijkt dat het omgekeerde ook geldt: zij zien ook het schone in mij’. #LikeMe werd dan weer verkozen tot ‘Ontdekking van het jaar’ en Niels Destadsbader en Laura Tesoro respectievelijk tot ‘Favoriete zanger’ en ‘Favoriete zangeres’. Peter Van de Veire en zijn ochtendteam bij MNM schopten het tot ‘Favoriete radio-dj’ van stemmend Vlaanderen. Peter Van de Veire: ‘Het is niet onze eerste Story Showbizz Award en hopelijk ook niet de laatste. Die award winnen is altijd een voorrecht, maar ik win ‘m nooit alleen. Dit is te danken aan een bruisende Grote Peter Van de Veire Ochtendshowploeg op MNM én aan de luisteraar. Altijd die luisteraar. Want zonder hem/haar/x is er géén show. Nooit. Dus: merci, Story. Alweer.’

De carrièreprijs, de enige award die niet door stemmend Vlaanderen wordt gekozen, maar door de redactie van Story, ging dit jaar naar Thuis-actrice Leah Thys. ‘Als schoolmeisje amuseerde ik me al tijdens voordracht en het schooltoneel. En ik ben het publiek dankbaar dat ik dat tot op de dag van vandaag nog altijd met plezier kan doen. Want artiest ben je bij de gratie van je publiek. Het is sympathiek dat ik nu al een carrièreprijs krijg, want het is een fijne erkenning voor wat er al achter me ligt. Tegelijk kan ik iedereen verzekeren dat er ook nog veel voor me ligt in theater én op televisie. Dit is zeker geen fin de carrière-prijs!’, reageert Leah Thys.

Het mooiste BV-koppel : Bab Buelens en Vincent Banic.
Het mooiste BV-koppel : Bab Buelens en Vincent Banic.© FODI

En dan is er nog de felbesproken award voor ‘Mooiste BV-koppel’, die tot dusver vervloekt lijkt. Rode Duivel Dries Mertens en zijn vrouw Kat Kerkhofs mochten de award in 2016 als eersten mee naar huis nemen en begin 2017 kwam het tot een breuk. Hun liefde flakkerde weer op, maar K3’tje Marthe en Viktor Verhulst (winnaars van 2017) en Temptation Island-deelnemers Pommeline en Fabrizio (winnaars van 2018) hadden minder geluk: hun relaties strandden definitief. Het is nu aan Bab Buelens en Vincent Bani?, de winnaars van dit jaar, om de vloek te doorbreken.

Dit zijn de winnaars van de Story Showbizz Awards 2019:

– Man naar ons hart: James Cooke

– Straffe madam: Frances Lefebure

– Ontdekking van het jaar: #LikeMe

– Favoriete tv-programma: Thuis

– Favoriete presentator: James Cooke

– Favoriete presentatrice: Nathalie Meskens

– Favoriete actrice: Nathalie Meskens

– Favoriete acteur: Kürt Rogiers

– Favoriete radio-dj: Peter Van de Veire, Kawtar en Wanne

– Favoriete zanger: Niels Destadsbader

– Favoriete zangeres: Laura Tesoro

– Mooiste BV-koppel: Bab Buelens en Vincent Bani?

– Carrièreprijs: Leah Thys

Deze awards werden niet uitgereikt tijdens de show:

– Favoriete royal: kroonprinses Elisabeth

– Sportprestatie van het jaar: Wout Van Aert

– Favoriete kok: Jeroen Meus

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier