Natalia & Jef Neve : “Jullie zijn eerste publiek dat na de lockdown naar een optreden komt kijken”

Natalia in actie. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Donderdag 2 juli om 18 uur : House of Entertainment stelde het allereerste pop-up concert voor in het alombekende Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs. Natalia én Jef Neve mochten niet enkel om 18 uur, maar ook om 21 uur een show geven voor 200 personen. Ook voor dit muzikale duo was het even wennen, want normaal zijn ze gewoon van beiden een optreden te geven, samen met een ruime bezetting. Natalia en Jef toeren al méér dan twee jaar met hun eigen programma doorheen Vlaanderen. Nu moest het voor een beperkt publiek. Natalia verliet even het podium om tussen de mensen hun verschillende bubbels te zingen. Op het einde stond het publiek recht om mee te doen, zonder dat iemand zijn eigen bubbel verliet. ‘t Was anders, maar toch leuk.

Normaal zitten er in het Studio 100 Pop-Up Theater 1.600 mensen op een stoel om de musicals 40-45 of Daens bij te wonen. Nu was dat even anders, want er mochten maar 200 mensen binnen. Men maakte geen gebruik van de rondrijdende tribunes, maar wel stonden er 200 stoelen opgesteld in bubbels van twee of vier personen. Onder ieder bubbel op veilige afstand lag een soort blauw tapijt stevig vastgekleefd aan de grond. Dat was je eigen bubbel die je best niet verliet. Natuurlijk was er voor elk ook een tafeltje voorzien met twee of vier stoelen erbij, inclusief een kaarsje en een bloemetje. Een drankje bestellen ? Of wat voeding ? Geen probleem, maar dan scan je best de QR-code. Tenminste als je dat kent, anders is het beter van vooraf eens te informeren hoe je dat precies moet doen. Maar scan je deze QR-code met je gsm, dan zie je de lijst met drink & food. Vanop je stoel kan je iets bestellen en dat wordt aan je tafel geserveerd.

Natalie en Jef amuseerden zich op het podium.
Natalie en Jef amuseerden zich op het podium.© PADI/Daniël

Het was 18.15 uur of een kwartiertje later toen Natalia en Jef Neve het podium betraden. “Hier zijn we dan : Natalia én Jef in duo. Nu er volk zit, vind ik het wel tof. Het ziet er heel gezellig uit. Jullie weten toch dat jullie op het blauwe vierkant moeten blijven”, lacht Natalia. Jef vult aan : “Maar je mag er wel op dansen hoor. Geniet ervan ! Jullie begrijpen wellicht niet hoe we hier naar hebben uitgekeken om eindelijk terug te kunnen optreden voor een live publiek.” Natalia knikt en zegt : “Jullie zijn het eerste publiek dat na de lockdown naar een optreden komt kijken. We zijn wat zenuwachtig. Het is spannend, maar op een leuke manier. Zie je het al een beetje zitten ?” Er kwam luid gegil vanuit de zaal, waarna het muzikale duo begon met You’re gonna get there, gevolgd door Smokin gun, Thear that sound, Match made in heaven, Bye Bye blackbird, Solitude, I want you back, Fight, Risin én als bisnummer Shallow. Tussendoor vertelden Natalia en Jef heel wat aan het publiek, zoals over haar kindje. “Het is niet enkel mijn eerste optreden sinds de lockdown, maar ook sinds de geboorte van mijn dochtertje”, glundert Natalia, die tijdens I want you back tussen het publiek wandelde in de zaal. Tijdens Risin stond het publiek recht en op het einde van het duo-optreden zat er niemand meer neer. Besluit : pop-up concert nummer één van House of Entertainment was een meer dan geslaagd evenement. Voor ons mocht het nog wat langer hebben geduurd. Met bisnummer erbij stonden Natalia en Jef Neve 65 minuten op het podium. Alvast proficiat met de sterke prestatie ! (PADI)

Natalia verliet tijdens één nummer het podium en ze stapten tussen het publiek weliswaar nog met de nodige afstand er tussen.
Natalia verliet tijdens één nummer het podium en ze stapten tussen het publiek weliswaar nog met de nodige afstand er tussen.© PADI/Daniël

Op vrijdag 3 juli kan je nog van Natalia en Jef Neve genieten op dezelfde locatie om 18 en 21 uur. Tickets reserveren en de andere pop-up concerten vind je terug op www.popupconcerten.be.

Het is voorbij. 't Was wondermooi !
Het is voorbij. ‘t Was wondermooi !© PADI/Daniël

Een bubbel van vier uit Dendermonde en Ninove.
Een bubbel van vier uit Dendermonde en Ninove.© PADI/Daniël

Een bubbel van vier uit Putte bij Mechelen.
Een bubbel van vier uit Putte bij Mechelen.© PADI/Daniël

Vier aanwezigen uit Kasterlee.
Vier aanwezigen uit Kasterlee.© PADI/Daniël

Twee fans uit Antwerpen en Oost-Vlaanderen.
Twee fans uit Antwerpen en Oost-Vlaanderen.© PADI/Daniël

Een vriendengroep uit Mechelen.
Een vriendengroep uit Mechelen.© PADI/Daniël

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier