"We hebben te kampen met een onverwachtse, wereldwijde Covid-19 epidemie, waarbij ook ons land niet wordt gespaard. In deze moeilijke tijden willen we eerst en vooral ons medeleven betuigen aan de families die in aanraking zijn gekomen met het virus. We willen ook onze dank uiten aan iedereen die zich inzet voor het welzijn van de zwaksten onder ons. Daarnaast willen we ook iedereen bedanken die essentiële sectoren draaiende houdt. In de entertainmentsector zullen we er alles aan doen om ieders leven terug aangenamer en gelukkiger te maken eenmaal deze crisis achter ons ligt. Zoals je mogelijks al verwachtte, hebben we vanuit de productie alle maatregelen van de Belgische regering op de voet gevolgd. De verlenging van de lockdown tot en met 3 mei 2020 en het algemeen verbod op de organisatie van massa-evenementen tot en met 31 augustus 2020 maken het voor ons onmogelijk om '1830' verder voor te bereiden. Met in totaal 35.000 verwachte toeschouwers over 23 avonden gaan wij ervan uit dat ons musicalspektakel onder deze noemer zal vallen. We wensen geen risico's te nemen op gezondheidsvlak en beslissen daarom om '1830' uit te stellen naar augustus 2021. Covid-19 vormt niet alleen een bedreiging voor ieders gezondheid, maar de nieuwe Covid 19-maatregelen die recent werden genomen zorgen voor bijkomende onzekerheden binnen onze productie. Door de nieuwe lockdown-maatregelen die gelden tot en met 3 mei, komt er een sterke tijdsdruk te staan op het creatieproces in het algemeen, maar ook op het repetitieproces. Het wordt onder de gegeven omstandigheden onmogelijk om bepaalde essentiële stappen in het creatieproces te zetten. Ons '1830'-ensemble en enkele rollen zullen worden vertolkt door studenten, die momenteel in het ongewisse zijn over de organisatie van de zomervakantie. Zij zullen dus niet op het podium kunnen verschijnen. De onzekerheid over wat men verstaat onder een massa-evenement creëert voor ons nog meer onzekerheid en maakt het dus onmogelijk om de nodige voorbereidingen verder te treffen. Alle voorstellingen worden dus naar corresponderende data van het jaar 2021 verplaatst."

"Wie al een ticket heeft geboekt, kan dit gebruiken voor de corresponderende dag in 2021. Ticketkopers ontvangen hierover een mail met bijkomende info. Daarnaast is het reeds mogelijk om tickets te bestellen voor 2021 via 1830.be. In 2021 beloven we ons publiek een onvergetelijke voorstelling die het wachten waard zal zijn. Voor nu is het prioritair om de genomen maatregelen collectief te respecteren in de hoop dat ze snel zullen leiden tot vertrouwde leefomstandigheden voor iedereen. Hopelijk zien we elkaar gezond en wel in 2021", besluit de organisatie. (PADI)

"We hebben te kampen met een onverwachtse, wereldwijde Covid-19 epidemie, waarbij ook ons land niet wordt gespaard. In deze moeilijke tijden willen we eerst en vooral ons medeleven betuigen aan de families die in aanraking zijn gekomen met het virus. We willen ook onze dank uiten aan iedereen die zich inzet voor het welzijn van de zwaksten onder ons. Daarnaast willen we ook iedereen bedanken die essentiële sectoren draaiende houdt. In de entertainmentsector zullen we er alles aan doen om ieders leven terug aangenamer en gelukkiger te maken eenmaal deze crisis achter ons ligt. Zoals je mogelijks al verwachtte, hebben we vanuit de productie alle maatregelen van de Belgische regering op de voet gevolgd. De verlenging van de lockdown tot en met 3 mei 2020 en het algemeen verbod op de organisatie van massa-evenementen tot en met 31 augustus 2020 maken het voor ons onmogelijk om '1830' verder voor te bereiden. Met in totaal 35.000 verwachte toeschouwers over 23 avonden gaan wij ervan uit dat ons musicalspektakel onder deze noemer zal vallen. We wensen geen risico's te nemen op gezondheidsvlak en beslissen daarom om '1830' uit te stellen naar augustus 2021. Covid-19 vormt niet alleen een bedreiging voor ieders gezondheid, maar de nieuwe Covid 19-maatregelen die recent werden genomen zorgen voor bijkomende onzekerheden binnen onze productie. Door de nieuwe lockdown-maatregelen die gelden tot en met 3 mei, komt er een sterke tijdsdruk te staan op het creatieproces in het algemeen, maar ook op het repetitieproces. Het wordt onder de gegeven omstandigheden onmogelijk om bepaalde essentiële stappen in het creatieproces te zetten. Ons '1830'-ensemble en enkele rollen zullen worden vertolkt door studenten, die momenteel in het ongewisse zijn over de organisatie van de zomervakantie. Zij zullen dus niet op het podium kunnen verschijnen. De onzekerheid over wat men verstaat onder een massa-evenement creëert voor ons nog meer onzekerheid en maakt het dus onmogelijk om de nodige voorbereidingen verder te treffen. Alle voorstellingen worden dus naar corresponderende data van het jaar 2021 verplaatst.""Wie al een ticket heeft geboekt, kan dit gebruiken voor de corresponderende dag in 2021. Ticketkopers ontvangen hierover een mail met bijkomende info. Daarnaast is het reeds mogelijk om tickets te bestellen voor 2021 via 1830.be. In 2021 beloven we ons publiek een onvergetelijke voorstelling die het wachten waard zal zijn. Voor nu is het prioritair om de genomen maatregelen collectief te respecteren in de hoop dat ze snel zullen leiden tot vertrouwde leefomstandigheden voor iedereen. Hopelijk zien we elkaar gezond en wel in 2021", besluit de organisatie. (PADI)