Musical CATS volgend jaar voor het eerst in Brussel

CATS komt naar het Paleis 12 Theater in Brussel. © GF
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Volgend jaar bestaat het Paleis 12 Theater in Brussel vijf jaar en ter gelegenheid van dit jubileum komt de Engelstalige Londense West End-productie CATS exclusief van 19 tot en met 24 maart 2019 naar het Paleis 12 Theater.

Voor deze gelegenheid wordt een gedeelte van deze imposante zaal omgetoverd tot een prachtig musicaltheater. Na een aantal bezoeken van de producent en de geluidsmensen van CATS was men het er unaniem over eens dat de akoestiek in de zaal bijzonder geschikt was.

In maart 2019 zullen dan ook de zeven CATS-vrachtwagens boordevol techniek, decors, kostuums, pruiken en muziekinstrumenten voorrijden en zal in twee dagen tijd alles in gereedheid worden gebracht voor acht onvergetelijke voorstellingen. In het voorjaar van 2017 speelde de voorstelling in Antwerpen, waar het de harten van de Belgische theaterbezoekers veroverde. Door het overdonderende succes – de nieuwe Koningin Elizabethzaal was in drie weken uitverkocht – werd besloten dat de productie ook Brussel zal aandoen. Het bijzonder bezoek volgend voorjaar is een unieke kans voor CATS-fans om de show in het Engels te beleven, zonder helemaal naar Londen te moeten reizen.

Nederlandstalige en Franstalige boventitels

Vanzelfsprekend wordt de voorstelling van Nederlandstalige en Franstalige boventitels voorzien zodat niemand iets van het verhaal hoeft te missen. CATS neemt binnen de wereld van het live-entertainment een bijzondere positie in. Als langstlopende musical ooit aan beide kanten van de oceaan en langstlopende tourshow in de Verenigde Staten blijkt het een musical met een tijdloos en universeel appeal die ook in België is uitgegroeid tot een echte publiekslieveling.

Het verhaal: De musical speelt zich af op de meest speciale avond van het jaar, waarop de Jellicle-katten hun grootebal vieren. Eén van hen zal door Old Deuteronomy worden uitverkozen om opnieuw te worden geboren en een nieuw kattenleven te beginnen. Grizabella, de glamourkat die jarenlang de wijde wereld heeft verkend, keert juist deze avond naar huis terug. Ze wil dolgraag weer contact met haar familie, maar tot haar grote verdriet willen ze niets van haar weten.

Dan verandert alles: Old Deuteronomy wordt ontvoerd door de schurkachtige Macavity. De katten bundelen hun krachten en bevrijden hun leider, die uitgerekend Grizabella kiest om herboren te worden.

9.000 (!) voorstellingen in Londen

Sinds de première in 1981 speelde CATS onafgebroken gedurende een recordperiode van 21 jaar zo’n 9.000 voorstellingen in Londen. De onvergetelijke hit Memory staat in het collectieve geheugen gegrift en is inmiddels door meer dan 150 artiesten gecoverd, van Barbra Streisand tot Céline Dion. Deze hitmusical boeit al meer dan 35 jaar toeschouwers van alle leeftijden en alle culturen én zorgt ervoor dat het publiek avond na avond ontroerd en razend enthousiast het theater verlaat. Inmiddels bezochten meer dan 81 miljoen mensen in meer dan 30 landen de show, die al in 15 talen werd opgevoerd.

CATS bestaat uit 57 artiesten en technici. De unieke bundeling van talent van de voornamelijk Engelse cast zorgt voor een explosie van energie op het podium. De verwachting is dat veel eerdere bezoekers van CATS van de mogelijkheid gebruik zullen maken om de show opnieuw te bewonderen en nu wellicht hun kinderen zullen meenemen, die toen nog te klein waren of zelfs niet waren geboren.

CATS loopt van 19 tot en met 24 maart 2019 in het Paleis 12 Theater. Tickets vanaf 24,95 euro. Verkoop via www.ticketmaster.be, 0900 40850 (50 cent/minuut). Info: www.catsmusical.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier