Charlotte Campion en Juan Gerlo brachten alvast een intrigerende scène en enkele songs ten berde. Bonnie & Clyde worden niet enkel als het beroemdste boevenstel uit de 20ste eeuw geportretteerd. Hun personages kennen heel wat gelaagdheid. Regisseur Manu Jacobs verklaart: "Wie vandaag kritiek op Donald Trump op sociale media zet, krijgt al snel aandacht en gehoor. Niet door de bekendheid of populariteit van de criticus, dan wel door de beruchtheid van Donald Trump. Een hefboom die soms nuttig kan zijn, maar die in het geval van Bonnie & Clyde werd misbruikt om het geloof van de maatschappij in de overheid te herstellen en de populariteit van het duo omlaag te trekken. Met deze musical komt daar verandering in. Bonnie Parker en Clyde Barrow waren criminelen en hebben fouten gemaakt, maar alles gebeurde in een context die minstens vraagt om te overwegen of u hetzelfde zou doen..."

Bonnie & Clyde alias Juan Gerlo en Charlotte Campion., Rita
Bonnie & Clyde alias Juan Gerlo en Charlotte Campion. © Rita

"Ik wil met deze Bonnie & Clyde niet gewoon een interessante musical-avond creëren... Ik wil een verhaal vertellen. Ze hebben écht bestaan, ze wáren geliefd en ze wáren gevaarlijk. Dat maakt het zo'n interessant materiaal om mee aan de slag te gaan. De cast en het creatieve team van Bonnie & Clyde zijn voor mij een absoluut dreamteam. We hebben echt de juiste mensen op de juiste plaatsen en dat kan volgens mij wel eens magie geven in september 2019. Als productiehuis zet ik graag in op de mix van professionals met sterke liefhebbers, en dat op alle niveaus (cast, creatives en orkest). Het creëert een unieke werksfeer waarin ik graag vertoef. Ik kijk er dan ook enorm hard naar uit om dit pareltje los te laten aan het grote publiek."

Wanneer Bonnie & Clyde elkaar leren kennen, wordt hun wederzijds verlangen naar opwinding en beroemdheid snel duidelijk. Hun roekeloze avonturen in de zoektocht naar een beter leven verandert hun spannend avontuur al snel in een nachtmerrie voor henzelf en al hun vrienden. De wet dreigt hen in te halen, waardoor ze de dupe dreigen te worden van hun eigen ambities. Via moord en overvallen proberen ze het hoofd boven water te houden terwijl de wet hen dreigt in te halen. Hoe bekender ze worden, hoe dichter hun dood lijkt te komen...

© FODI

(PADI)

Vanaf vrijdag 27 september tot en met zondagmiddag 6 oktober in het Zuiderpershuis in Antwerpen, ter hoogte van de Waalse kaai. Info en tickets: www.bso-producties.be

Charlotte Campion en Juan Gerlo brachten alvast een intrigerende scène en enkele songs ten berde. Bonnie & Clyde worden niet enkel als het beroemdste boevenstel uit de 20ste eeuw geportretteerd. Hun personages kennen heel wat gelaagdheid. Regisseur Manu Jacobs verklaart: "Wie vandaag kritiek op Donald Trump op sociale media zet, krijgt al snel aandacht en gehoor. Niet door de bekendheid of populariteit van de criticus, dan wel door de beruchtheid van Donald Trump. Een hefboom die soms nuttig kan zijn, maar die in het geval van Bonnie & Clyde werd misbruikt om het geloof van de maatschappij in de overheid te herstellen en de populariteit van het duo omlaag te trekken. Met deze musical komt daar verandering in. Bonnie Parker en Clyde Barrow waren criminelen en hebben fouten gemaakt, maar alles gebeurde in een context die minstens vraagt om te overwegen of u hetzelfde zou doen...""Ik wil met deze Bonnie & Clyde niet gewoon een interessante musical-avond creëren... Ik wil een verhaal vertellen. Ze hebben écht bestaan, ze wáren geliefd en ze wáren gevaarlijk. Dat maakt het zo'n interessant materiaal om mee aan de slag te gaan. De cast en het creatieve team van Bonnie & Clyde zijn voor mij een absoluut dreamteam. We hebben echt de juiste mensen op de juiste plaatsen en dat kan volgens mij wel eens magie geven in september 2019. Als productiehuis zet ik graag in op de mix van professionals met sterke liefhebbers, en dat op alle niveaus (cast, creatives en orkest). Het creëert een unieke werksfeer waarin ik graag vertoef. Ik kijk er dan ook enorm hard naar uit om dit pareltje los te laten aan het grote publiek."Wanneer Bonnie & Clyde elkaar leren kennen, wordt hun wederzijds verlangen naar opwinding en beroemdheid snel duidelijk. Hun roekeloze avonturen in de zoektocht naar een beter leven verandert hun spannend avontuur al snel in een nachtmerrie voor henzelf en al hun vrienden. De wet dreigt hen in te halen, waardoor ze de dupe dreigen te worden van hun eigen ambities. Via moord en overvallen proberen ze het hoofd boven water te houden terwijl de wet hen dreigt in te halen. Hoe bekender ze worden, hoe dichter hun dood lijkt te komen...(PADI)