Stany Crets mocht de cast voorstellen. "De musical was in 2001 niet uitgespeeld. De vibe tussen de toenmalige cast was bijna hilarisch magisch. Ik moest dus niet lang nadenken over wie deze keer op het podium mag staan", zegt Stany tijdens de persvoorstelling bij Deep Bridge in Wilrijk. Even een opsomming : Koen Van Impe - die onlangs nog schitterende in de Rocky Horror Show - legt opnieuw zijn ziel in Koning Arthur, de leider van een volk dat niet eens weet dat hij bestaat.

Ook typetjeskameleon Walter Baele mag zijn maliënkolder terug uit de kast halen voor de rol van Sir Lancelot. Jonas Van Geel speelde in 2011 al de pannen van het dak als Sir Robin De Dappere, die eigenlijk al bang is van zijn eigen schaduw. Jan Van Looveren kruipt opnieuw in de strakke huid van Sir Gallahad. Dieter Verhaegen neemt de rollen van Herbert en Nog niet dode Fred voor zijn rekening alsof zijn leven er van af hangt. Ook leading lady van de Vlaamse musicalwereld - en ver daarbuiten - Ann Van den Broeck mag opnieuw haar voetjes nat maken als Dame van het Meer. Nordin De Moor - die in 2011 de Vlaamse Musicalprijs voor Beste Mannelijke Bijrol won voor de rol van Patsy - mag ook deze keer door het stof kruipen als de nederige dienaar van Koning Arthur. Als enige nieuwkomer in deze gestoorde hoofdcast heeft regisseur Stany Crets Kobe Van Herwegen uit zijn hoed getoverd. Hij mag als Sir Bedevere aanschuiven aan de Ronde Tafel.

Voor Deep Bridge is dat terug een heel groots project. In één jaar tijd realiseerden ze al enkele toppers, waaronder Ridders van de Ronde Keukentafel tot de Rocky Horror Show, die in het voorjaar zelfs in de Lotto Arena staat. "Wij hebben er nog geen moment spijt van dat we ons tot doel stelden genres en talenten met elkaar te verbinden, eindeloos veel bruggen te bouwen en prachtige producties te maken. Daarom willen we sterke verhalen vertellen, emoties delen en telkens weer nieuwe grenzen opzoeken in de wereld van het entertainment. Het kan niet zot genoeg zijn op voorwaarde dat het supergoed is op alle vlakken en het grootst mogelijke publiek aanspreekt. Daarom geloven we nu ook rotsvast in Spamalot, het werk van Monty Python gebracht door een supercast van Vlaamse toppers in een regie van Stany Crets. Deze musical scoorde zeven jaar geleden bijzonder hoge ogen en toen al hoopte iedereen die erbij betrokken was deze productie ooit nog eens te mogen brengen. Deep Bridge is blij dit te kunnen realiseren", zegt de directie.

Acteur Jan Van Looveren, samen met onze showbizzmedewerker PADI. © (Foto FODI)

Monty Python's Spamolot speelt vanaf 16 maart 2019 in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen. De voorstelling is nog even weg, maar de ticketverkoop is wel al gestart via www.deepbridge.be. Nog tot 22 januari kunnen vroege vogels genieten van 15% lanceringskorting.

(PADI)