MNM-dj Wanne Synnave (Ganesha, June Foster) voelt zich verbonden met West-Vlaanderen

Tijdens weekend 2 staat ook Wanne Synnaeve op het podium. © PADI/Daniël
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Wanne Synnave woont in Mechelen, maar zoekt naar een vaste stek in grootstad Antwerpen, want hij is verliefd op Antwerpen. Toch heeft de NMN-dj én bezieler van de musicals ‘Magdalena’, ‘November ’89’ en ‘June Foster’ ook een band met onze provincie West-Vlaanderen.

‘Mijn grootouders zaliger Walter Synnave en Bérénice Tryhou woonden in Vlaslo (Diksmuide). Mijn grootvader overleed een zevental jaar geleden, mijn grootmoeder een tweetal jaar geleden. Vroeger ben ik daar niet veel geweest. Om de zoveel jaar is er wel nog altijd een familiefeest van de familie Tryhou op West-Vlaamse bodem. Daar ga ik wel naartoe. De ouders van mijn stiefpapa wonen in Zerkegem. Dat is ook West-Vlaanderen en daar kan je mij eveneens nu en dan eens aantreffen. West-Vlaanderen is mij dus niet vreemd, alhoewel ik geen West-Vlaams dialect spreek omdat ik nooit dat dialect aanleerde. Ze zeggen altijd dat West-Vlamingen super vriendelijke mensen zijn. Dat kan ik beamen. Dat is écht wel waar.”

Ondanks zijn 23 jaar is Wanne wat je noemt al een muzikale duizendpoot. Hij speelde o.a. mee in de musicals ‘Muerto!’ en ‘Magdalena’, stond voor de camera van ‘Kosmoo’ en ‘Hartendief’. Daarnaast is Wanne ook actief als auteur. Hij schreef de script en de liedjesteksten voor de musicals ‘Magdalena’, ‘November ’89’ en ‘June Foster’, die komende zaterdag in première gaat in Mechelen. Sinds vorige zomer is hij MNM-dj in De Grote Peter Van De Veire Ochtendshow, samen met Kawtar Ehlalouch. “Alles gaat goed”, lacht Wanne, die van 4 tot 26 april 2020 ook alle andere rollen mag vertolken in ‘Ganesha – Een Perfecte God’ van Judas TheaterProducties in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. “Ik ben altijd blijven geloven in mezelf. Ik bleef ook altijd keihard werken. Met vallen en opstaan geraakte ik nu al ergens. Ik krijg plots veel leuke kansen, waaronder de Grote Peter Van De Veire Ochtendshow. Ik blijf ook eigen musicals op papier plaatsen. Ik begin vanaf nul en start met de uitbouw van een verhaal. Dat is wel iets apart. Het is soms moeilijk, maar daarna is het zo leuk wanneer alles gelukt is. ‘June Foster’ is mijn derde eigen productie. Tegen dat de première er is, zit ik vol stress. Ik zeg iedere keer dat ik niet meer eraan zal beginnen, maar toch blijf ik eigen musicals op papier zetten. Is de première voorbij en ik verneem zoveel positieve reacties, dan doet dat zo’n deugd en kijk ik al uit naar mijn volgende nieuwe creatie. Na ‘Ganesha – Een Perfecte God’ schrijf ik verder aan nieuwe producties. In het voorjaar 20201 komt er terug iets uit.”

Wanne speelt eindelijk nog eens mee in een productie, namelijk in ‘Ganesha – Een Perfecte God’. “Weet je, het is twee jaar geleden dat ik nog zelf meespeelde in een productie. Ik kijk er enorm naar uit. Ik krijg de kans om mee te spelen. Wellicht komt dat omdat ik één van de drie gezichten ben van de Grote Peter Van De Veire Ochtendshow. Ik krijg die nieuwe kansen, die ik graag met beide handen vastgrijp.” (PADI)

Wanne Synnave, Kawtar Ehlalouch, Peter Van De Veire.
Wanne Synnave, Kawtar Ehlalouch, Peter Van De Veire.© PADI

Project Wanne‘June Foster’ speelt op 7, 8, 13 en 14 maart in zaal TheAtrium te Mechelen. Tickets en info: www.singingfactory.be

Project ‘Ganesha – Een Perfecte God’ speelt van 4 tot en met 26 april in de Rode Zaal van het Fakkeltheater in Antwerpen. Reservatie en tickets : 070 246 036 – www.judas.be. Tickets : 29 euro. VIP-tickets 39 euro (inclusief drankje en hapje tijdens de pauze, beste plaatsen, programma).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier