Misha uit Damme en Juliette uit Roeselare zijn in het najaar te zien in ‘De Sterrenstudio’ op Studio 100 TV

Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Momenteel zijn de opnames van het tweede seizoen van het succesprogramma “De Sterrenstudio” voor Studio 100 TV in volle gang. In dit programma kunnen podiumbeesten, nachtegalen en danstalenten zich helemaal uitleven op het podium omringt door meer dan 160 kinderen die live in de studio supporteren.

Tijdens iedere aflevering kruipen enkele sterretjes in de huid van hun Studio 100-idool en geven al dansend of zingend het beste van zichzelf. De kinderen worden hiervoor trouwens bijgestaan door professionele coaches van Studio 100. Heel wat van de favoriete helden van Studio 100 passeren de revue : Plop, Mega Mindy, Lolly Lolbroek, Nachtwacht, enz. Niet alleen op TV maar ook op YouTube is het programma behoorlijk populair. Zo haalden sommige filmpjes uit het vorige seizoen tot meer dan 8 miljoen views. Alles wordt in goede banen geleid door de presentatoren Joyce Beullens en James Cooke.

Misha uit Damme en Juliette uit Roeselare zijn in het najaar te zien in 'De Sterrenstudio' op Studio 100 TV

Tijdens ons bezoek deden er twee West-Vlaamse jongeren mee : Misha (11) uit Damme bracht een dansact van Baba Yega en Juliette (8) uit Roeselare danste op Blinky Bill. Waarom koos Misha voor een act van Baba Yega ? “Ik zag ze eens aan het werk bij Belgiums Got Talent en ik vond het leuk wat ze daar deden. Ik ben al zes jaar bezig met dansen. Sta ik voor de spiegel, dan sta ik altijd te dansen. Niemand van de familie wist dat. Mijn grote broer was dat eens aan het filmen en hij toonde dat aan mijn mama. Ze zag dat ik dat goed kon. Ik was ook al te zien in promofilmpjes. Ik dans bij Hypnosis Dance Academy in Roeselare en bij Sy Dansstudio in Adegem. Ik won al in Belgische kampioenschappen. Ik dans ook solo. Ik stak in mijn act wel een beetje eigen creativiteit. Nu was ik niet nerveus. Ik zou later graag danser worden. Ik zet nu een eerste stap. Ik ben net afgestudeerd in het zesde in VBS in Moerkerke. Ik ga naar het middelbaar in de Kunsthumaniora in Brugge”, zegt Misha net na zijn dansact in de Studio 100 TV-studio. Bij zijn vertrek zei mama Marina nog het volgende : “Misha is een bezige bij, vooral als het op dansen aankomt. Voor zijn solonummers traint hij met privé-coach Sjomara de Baere. Hij won al veel prijzen bij Dance Waves en werd eerste in het kampioenschap van Fifth Avenue in Gent. Dit jaar volgde Misha ook al verschillende workshops met Amerikaanse choreografen en ook één met Les Twins (Frankrijk), die in 2016 de World of Dance wonnen in de US. Zijn act van Baba Yega begon als freestyle en werd dan aangepast door een professionele choreograaf.”

Misha uit Damme en Juliette uit Roeselare zijn in het najaar te zien in 'De Sterrenstudio' op Studio 100 TV

Ook Juliette uit Roeselare mocht op het podium haar dans brengen. “Blinky Bill is een avontuurlijke koala. Ik vind het leuk om daarop te dansen, omdat hij veel vriendjes heeft. En dat vind ik heel leuk, omdat ik ook veel vriendjes heb en dus vind ik het leuk om Blinky Bill te brengen op deze set. Zelf dans ik al sinds mijn tweede kleuterjaar. Mijn ouders en broer dansen niet. Ik zit in de dansschool Dance Passion in Ruddervoorde. Ik schreef mij stiekem in zonder dat mama dat wist. Zij kreeg telefoon en mijn mama zei dat ze wellicht waren gemist, maar ik heb dan gezegd dat ik mij ingeschreven had. Ik stond vooraf al veel op het podium, vooral tijdens dansvoorstellingen. Studio 100 TV stelde voor welke dans ik het best bracht en ik heb het dan aangeleerd. Ik heb het natuurlijk ook vaak thuis geoefend. Ik wil in de toekomst verder blijven dansen én nog eens blijven dansen. Dansen is mijn leven”, glimlacht Juliette. (PADI)

Misha uit Damme en Juliette uit Roeselare zijn in het najaar te zien in 'De Sterrenstudio' op Studio 100 TV

De Sterrenstudio is vanaf dit najaar exclusief te zien op Studio 100 TV & via de gratis app Studio 100 GO.

(PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier