Hoger kon niet meer en vooraleer we deze hoogste top hadden bereikt, moesten we eerst enkele noodtrappen - zijkant Sportpaleis - overwinnen, dan omhoog klimmen via twee brandtrappen en dit zonder naar beneden te kijken, waarna we al op het dak van het Antwerpse Sportpaleis stonden. Maar dan was het nog niet gedaan. We moesten dan nog maar liefst 138 trappen betreden om helemaal bovenaan praktisch in het midden te kunnen staan en pas dan konden we enkele foto's nemen. "PADI, je bent er niet gerust in hé", glimlacht Micha toen we bijna ons einddoel hadden bereikt. Als beloning begonnen de twee doedelzakspelers dan maar enkele deuntjes te spelen. Eén iets weten we zeker : dàt zullen we NOOIT vergeten ! In de voorbije jaren zaten er al tienduizenden mensen in het Sportpaleis, maar we zijn er zeker van dat er nog maar een handvol mensen op hét dak van het Antwerpse Sportpaleis stonden. En één daarvan is dé PADI van de PADI SHOW van Krant van West-Vlaanderen. De reden van deze klimtocht met zicht op de autostrade én Antwerpen en met veel mensen die beneden ongetwijfeld raar opkeken, geven we hieronder even mee.

Micha en haar gevolg keren terug naar beneden of eerst 138 trappen afdalen. Daarna volgt er nog een lange weg terug. © (Foto FODI)

"Mannekes, voor iemand met hoogtevrees gaat dit nog een paar stappen verder dan even uit je comfortzone stappen. Pas op, ik hou van uitdagingen, maar dit is wel heel hoog", zei zangeres Micha Marah toen ze met enkele doedelzakspelers en een delegatie van Music Show Scotland het dak beklom van het befaamde Antwerpse Sportpaleis. Aanleiding van de stunt is de terugkeer van de grootste indoor pipeshow, die met een vernieuwde show op 17 november 2018 terugkeert naar het Sportpaleis. "Onze Europese tournee liep vorige maand af, maar in het najaar start er een vernieuwde show en die brengt ons terug naar het Sportpaleis. De Belgen nemen deel en houden van Music Show Scotland. Speciaal voor de talrijke fans doen we in Antwerpen iets uniek met Micha Marah. In de jaren negentig nam zij vier albums op met Ierse en Keltische traditionals, muziek die nauw aansluit bij ons repertoire. We trokken onze stoute schoenen aan en belden Micha met de vraag of ze geen zin had om mee te doen tijdens ons Sportpaleis-concert op zaterdag 17 november. Tot onze blijschap was ze onmiddellijk gewonnen voor het idee", zegt Music Show Scotland-bezieler Hans Beerten uit Nederland.

Ook in de Lotto Arena poseerde het gezelschap. Iedereen was blij van terug veilig op de begaande grond te kunnen staan. © (Foto FODI)

"Voor veel artiesten is het Sportpaleis iets unieks, iets magisch waar je naartoe werkt en waar je ooit wel eens wil spelen. Ik begrijp dat en ik heb dat geluk mogen ervaren toen ze mij uitnodigden voor de Houden Van-concerten, maar dat kan je niet vergelijken met Music Show Scotland. Ik kende het gezelschap van de You Tube-filmpjes, daardoor wist ik dat ze kwaliteit en authenticiteit - twee kernwaarden die ik zelf ook hoog in het vaandel draag - belangrijk vinden. Daarom heb ik toegezegd en mijn overtuigde ja is alleen maar gegroeid toen ik drie weken geleden bij hen te gast was in Denemarken. Het was één van de laatste halten van hun Europese tournee en ik moet zeggen dat ik omver ben geblazen door de manier waarop dit warme gezelschap muziek maakt. Alles klopt : de kostuums, de doedelzakspelers, het indrukwekkende kasteel, maar ook de familiale warme en gastvrijheid die de familie Beerten en hun enthousiaste vrijwilligers uitstralen. Ik ben met unieke beelden van achter de schermen naar huis gekomen. Die zie je binnenkort in een leuke tv-special en online op de sociale media. Daarnaast ben ik op 17 november in het Sportpaleis aanwezig om, samen met Music Show Scotland, een paar Schotse klassiekers te zingen. We zijn nog volop aan het kijken naar het repertoire, maar voor mij wordt dit een unieke ervaring. In september word ik 65 jaar en van zo'n geschenk, zo'n unieke samenwerking, had ik alleen maar durven dromen. Ook als ik daarvoor mijn hoogtevrees moet overwinnen en het dak van het Antwerpse Sportpaleis moet beklimmen, blijf ik dat uniek vinden", zegt Micha met de glimlach.

(PADI)

Tickets voor de vernieuwde tournee van Music Show Scotland op zaterdag 17 november in het Antwerpse Sportpaleis en op zaterdag 12 januari in Vorst Nationaal kan je nu bestellen op www.teleticketservice.com, www.sportpaleis.be, www.vorstnational.be of 070 345 345 (max. 0,30 euro/minuut). Micha Marah is enkel te zien in de show in het Antwerpse Sportpaleis.

Op het dak van het Antwerpse Sportpaleis, onze showbizzmedewerker PADI, samen met Micha Marah en de doedelzakspelers. © (Foto FODI)